По-добре ли е подът или бетонът?

Подовата или бетонна замазка - кое е по-добре?

Всяка ремонтна работа се предхожда от бюджетиране или бюджетиране. Колко балансирано ще бъде подборът на материалите, зависи успешният резултат от ремонта.

Недостатъци на бетонна замазка

Този начин на изравняване и подготовка на пода вече принадлежи към категорията на традиционните. Това се нарича грубо подово покритие. Чернова - защото свойствата на бетона служи само като първи слой, който се полага в дневните стаи на изолацията, а след това - линолеум, ламинат или други видове покрития.



През последните години бетонът се използва най-често в спомагателни складове, тъй като неговите технически характеристики (здравина, издръжливост, естетически вид) се губят в сравнение с новите материали за подови настилки.

Предимства на самонивелиращи се подове

Има няколко основни предимства на самонивелиращи се подове в сравнение с бетонните подове:

  1. Самонивелиращ се под, по отношение на разходите за полагане, е относително по-евтино от бетонна замазка, изработена от висококачествен материал. Освен това, такъв етаж има гаранция за експлоатация в продължение на най-малко 15 години, което значително надвишава полезния живот на бетонния под. В резултат на това разходите за промяна на недостатъците, които са се проявили във времето, ще блокират всички ползи от спестяванията в началото на ремонта.
  2. Удобството и бързината на пълнене на полимерния под е също важно предимство, което предпочита потребителя до него. Времето на втвърдяване на сместа е няколко пъти по-малко от времето за изсъхване на бетона (в някои случаи отнема 2-3 седмици). В същото време, по време на втвърдяването на бетонната замазка ремонтните работи се спират, което допълнително удължава процеса на ремонт. За разлика от това обстоятелство, времето за сушене на подложката за пълнене може да бъде намалено от няколко часа на ден. Освен това такъв под е абсолютно подходящ за продължаване на ремонтните дейности като цяло и за монтажа на подовите настилки.
  3. Също така може да се нарече неоспоримо предимство и качествено и правилно избрано самонивелиращи се подови смеси могат да служат като окончателен вариант - т.е. няма да изискват инсталирането на подови настилки. Както бе споменато по-горе, бетонът винаги е дъното, първият слой, последван от една или повече покривни топки (в зависимост от избраните материали и необходимостта от изолация). Довършителният етаж е доста естетичен, може да бъде всеки цвят, което го прави приложим в красивия и модерен интериор на жилищните помещения.

Нюансите на полагане на подложката за пълнене

Всеки високотехнологичен строителен материал изисква професионално лечение. Ако полимерната или епоксидна смес е приготвена с нарушение на изискванията на производителя, характеристиките на изпълнение на получения етаж не могат да се харесат. Ето защо компетентността на майсторите, които се задължават да поставят такъв етаж, е много важна, както и балансираният и компетентен подход на този, който ще закупи материалите, да избере етикета, производителя и плътността на сместа. Само в този случай е възможно да се получи силна, надеждна, издръжлива, както и идеално гладка повърхност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изработваме козметика и ремонт на бетонни подовеИзработваме козметика и ремонт на бетонни подове
Саморазливен насипен подСаморазливен насипен под
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Колко е пода сухКолко е пода сух
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
Предимства и недостатъци на подовото отоплениеПредимства и недостатъци на подовото отопление
Самонивелиращи се подове Характеристики на работатаСамонивелиращи се подове Характеристики на работата
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Как да изпълняваме подови настилки на земята?Как да изпълняваме подови настилки на земята?
» » По-добре ли е подът или бетонът?
© 2021 BggeHat.com