Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка

Подово покритие за гараж

Въпреки огромната гама от материали за довършителни работи, изборът на подови покрития за гараж не е лесна задача. В края на краищата, подът в тази стая трябва да има определени технически характеристики. Той трябва да е топъл, безопасен, практичен и устойчив на механични повреди. Доскоро най-популярни бяха бетонните, керамичните и дървените подове. Но с въвеждането на нови технологии се появиха материали, чието описание трябва да бъде обсъдено по-подробно.

Като алтернатива на всички горепосочени видове покрития можете да посочите самозастиващи се подове, модулни подови настилки и гумени подове в гаража. Какви са тези материали? Какви са техните предимства и недостатъци? И какво казват експертите за тях?

Самонивелиращи се подове в гаража

Подът е специален тип замазка, за чието създаване се използват полимерни саморазливни смеси. Те правят възможно създаването на монолитна безшевна повърхност, която, за разлика от бетона, осигурява пълно обезпрашаване и запечатване на субстрата.

Подът на пълнежа показва високи адхезивни свойства и устойчивост на химическо, както и механично въздействие. Не изгаря, не излъчва токсично за човешкото здраве, има добра износоустойчивост и издръжливост.

Полимерното покритие на пода в гаража може да се извърши ръчно. Технологията за пълнене е проста и не трудоемка, но само ако вече има висококачествена бетонна основа. Пълната експлоатация на такъв етаж е възможна само 7 дни след приключване на работата.

Обърнете внимание! Полимерният състав дълбоко прониква в порите на бетона и укрепва структурата му, поради което е възможно да се работи с подовата запълване за доста дълго време.

Справедливо е да се отбележат недостатъците на този избор. Подът, въпреки гъвкавостта му, има своите слаби страни:

  • Първо, е необходимо да се напълни с строг контрол на влагата на субстрата. Ако това не е направено, съществува риск от отделяне на полимерното покритие.
  • На второ място, е почти невъзможно отделянето на насипния етаж независимо.
  • Трето, с директна слънчева светлина, повърхността на полимерната база бързо става жълта.

Модулни подови настилки

За много автомобилни ентусиасти гаражът е вторият дом. Ето защо не е изненадващо, че те имат нужда от по-добро и по-удобно подово покритие. Модулните материали от топлоустойчива PVC могат да го задоволят. Те защитават субстрата от излишната влага и уличната мръсотия.



Плочки от топлоустойчива PVC са отделни модули, които са прикрепени един към друг чрез система за заключване на риза. Поради това елементите се свързват надеждно, образувайки холистично практично покритие. В продажба можете да намерите модули от всякакъв цвят - започвайки с традиционни черни и сиви цветове и завършвайки с ярки и привлекателни нюанси.

Можете да използвате модулите не само в гаража, но и на открито, изграждане на чисто и удобно място за паркиране. Пластмасата не се страхува от температурните колебания, затова се чувства еднакво добре при температура от +60 и с темпове - 60 градуса по Целзий.

PVC плочки в гаража

Модулни PVC подови плочки

Използването на такъв под е готово веднага след инсталирането. Ако някоя част е повредена, лесно е да я смените с нова, без да разглобявате цялата подова настилка. Модулните плочки сега се използват активно в центровете за автосервизи в промишлени обекти, но постепенно този материал започва да печели сърцата на обикновените шофьори. Собствениците на частни гаражи са могли да оценят своите предимства. Модулни подови настилки:

  1. Устойчив на статични и ударни натоварвания.
  2. Лесно се сглобява и инсталирането може да се извърши сами, без да се прибягва до помощта на специалисти.
  3. PVC модулите са екологични, но не могат да бъдат преработени.
  4. По всяко време подът в гаража може да бъде демонтиран и преместен на ново място.
  5. Лепилните модулни елементи могат да бъдат на неравномерна основа и дори на хоризонтални повърхности.
  6. Можете да инсталирате модулите върху бетонна настилка, без да изчакате да изсъхне напълно.
  7. Богат избор от цветове ви позволява да избирате оптималните решения.
  8. Много е лесно да се грижиш за такъв пол. Той може да се измие с вода, използвайки всички домакински химикали.

Има много марки модулни подови покрития за гаража. Всеки сорт има своя собствена сфера на приложение. По правило производителят го определя. Следователно, преди да купите, трябва внимателно да проучите етикетирането на материала.

Обърнете внимание! Има асортимент от модулни елементи, използвани за полагане на пода в гаража, в който се съхранява автомобилът. Има модели за автомобилни центрове и големи хангари, в които има големи камиони. Вземете под внимание това обстоятелство и спестете собствени пари.

Каучукови подови настилки

Гумените подови настилки от ролки и керемиди са не по-малко потребни от модулните пластмасови покрития. Те имат широк обхват на приложение. Днес този материал може да се види на спортни площадки и офис сгради. Популярността на гумените покрития нараства сред собствениците на частни гаражи.

Каучук за машинни колела

Каучуков под

При избора на този материал е необходимо да се вземат под внимание положителните аспекти на използването му:

  1. Модерен гумен под за гараж е издръжлив.
  2. Има висока устойчивост на износване.
  3. Доказва добра устойчивост на механично напрежение.
  4. Използвайте ролка и плочки материал може да бъде в гаража, и отвън, организиране на удобни пътища за достъп.
  5. Повърхността на гумения под има противоплъзгащ ефект и устойчивост на валежи.

Удовлетворява разнообразния дизайн на плочата. Производителите предлагат както прости квадратни плочки, така и странни извити форми на отделни елементи. Специалистите препоръчват на гаража да избере типове ролки. Те са по-лесни и по-бързи за опаковане.

Обобщение по темата

Както можете да видите, традиционните материали са заменени от много практични и надеждни технологии, които помагат бързо и ефективно да събират подови настилки за гаража. И течните подове, модулните пластмасови плочи и гуменият валяк заслужават специално доверие. Те имат уникални технически характеристики, които не могат да се похвалят с бетонна основа, керамични плочки или дървени подови настилки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
По-добре ли е подът или бетонът?По-добре ли е подът или бетонът?
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Предимства на полимерни настилкиПредимства на полимерни настилки
Предимства и недостатъци на подовото отоплениеПредимства и недостатъци на подовото отопление
Какъв вид настилка да избера за детска стая?Какъв вид настилка да избера за детска стая?
» » Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
© 2021 BggeHat.com