Боядисване на бетонни подове

В допълнение към индустриалните помещения, бетонови подове се използват в гаражи и работилници (вж. Бетон "под в гаража и подовете с система за покриване">Бетонният под в гаража

). В тази връзка. Възниква въпросът за степента на необходимост от боядисване на такъв етаж.

Честото използване на тези подове, свързани с необходимото осигуряване на надеждно покритие, което издържа тежки натоварвания, температурни промени и химически ефекти. Всички "за това как да направите бетонова подова настилка и монтирайте себе си">Бетонна подова замазка обикновено се излива върху основата на плочите. От горе на разклонител създават различни видове подови настилки. Но по някаква причина свързваме бетонови подове с индустриални подове. Това не е случайно, защото чистият вид бетонен под е най-често срещан в промишлени помещения, търговски зали, складови сгради, хангари и т.н.

Плюсове на бетонен под

  • сигурност
  • трайност,
  • практичност,
  • устойчивост на износване,
  • устойчивост на физични и химични влияния

Недостатъци на бетонен под

  • ниска якост на опън
  • порьозност.

Въпреки силата на цялата повърхност на бетона, горният слой поема всички оперативни фактори за неблагоприятен външен вид и външен удар. Тези характеристики, отнасящи се до най-големия недостатък на това покритие.

В резултат на интензивната експлоатация на бетонния под, той започва да събира прах.

Най-горният слой, състоящ се от пълнители от цимент и прах в резултат на външно влияние, се разрушава, поради което солите излизат на тази повърхност, като по този начин се образува бетон.

Такива явления се срещат в следните случаи:

  • ако съставните компоненти на бетоновата смес са неправилно избрани,
  • лошото качество на цимента,
  • лошо качество на добавките и пълнителите,
  • несъответствие с правилата за технологична инсталация на бетонни подове.

Процес на обработка на подове от бетон

Преди да започнете да рисувате бетонния под, той трябва да е без прах, да е по-издръжлив и грундиран. 

Процес на обезвреждане

Практиката показва, че всички бетонни подове се почистват равномерно. За да се предотврати този процес, е необходимо да се отстрани тази повърхност и да се третира най-горния слой.

Обезмасляване е импрегниране на бетон с помощта на различни полимерни състави, които ще защитят този под не само от прах, но и от износване и абразия.

За подобни цели се използва и боядисване на пода, но в този случай въпросът не е толкова важен, колкото боядисването на бетонно покритие.

Подготовката на пода е за сглобяване на боклука, уплътнение и замазка на всички съществуващи ями и след това за полирането им със специални шлифовъчни машини. Това смилане подобрява адхезията на субстрата и слоя боя.

Подово шлайфане

Полученият прах се отстранява, като се използват прахосмукачки за промишлена употреба. Ако искате сексуалното оцветяване да продължи дълго време, трябва да обработвате пода, например втвърдяване.

Тази мярка включва засилване на бетонна повърхност импрегниране на усилващата тип, така наречените гарнитурата специално предназначение, които са представени като суха смес от цимент, кварц или други пълнители, както и оцветители и пластификатори.

Това заливка се прилага не само към повърхността на обезпрашаването от бетон, но също така и с декоративни намерения, които правят вашия бетонен под е гладка, лъскава, с различни цветове. 



Указание: Продуктът трябва да се нанася върху повърхността на бетона след 7 дни, след като бъде положен. Използването на усилващи агенти прах и увеличаване на якостта на това покритие в продължение на 5 години.

Съставът на тези агенти запушва порите на бетона, като по този начин предотвратява проникването на вредни компоненти, чрез което се осигурява, трайност, бетон стабилност и надеждност структура, лекота на работа, спестява средства за поддържане покритие.

Подготовка на повърхността

Ако се предвижда последващо боядисване на бетонния под, е необходимо да се направи грунд, за да се подобри адхезията на бояджийските материали, тяхното импрегниране, отстраняването на праха от повърхността.

Грунд за бетон (AK-014 B, Betolux Aqua, Grida и др.) Се използва както в открити, така и в затворени помещения.

Грундът се предлага под формата на бързосъхнещ акрилен материал за оцветяване, който осигурява устойчивостта на покритието към химически ефекти: минерални масла, соли, детергенти, бензин и други.

Метод на приложение

  • Съставът трябва да бъде внимателно смесен, ако е необходимо да се добави разтворител, но не повече от 3 праймерни маси.
  • До пода не е хлъзгаво, необходимо е да се добави кварцов пясък, около 5 до 10 пъти теглото на грунда, в грунда.
  • На чиста повърхност, с четка, пръскачка или валяк за боя, се нанася първи слой от 1-2 слоя.
  • Относителната влажност на въздуха трябва да бъде 85 и температура 5 ° C - 40 ° C и да се нанесе грунд само в съответствие с изискванията на SNiP. 

Боядисване на бетонни подове

Боядисване на бетонни подовеДобра защита срещу вредни вещества, като например нефт, масла, разтворители, които попадат върху бетонния под, един етаж за формата на емайл формиране на полимерен филм върху тази повърхност.

Емайл нов за бетонни подове е устойчив на износване поради минерални пълнители, той се използва за жилищни и промишлени помещения с високи механични товари.

Това покритие е саморазливно, защитено от прах, не избледнява и е устойчиво на химически атаки.

Метод на приложение: 

  • Необходимо е повърхността да се почиства с четки, скраб и мелница от мръсотия и стари бои;
  • Той трябва да бъде почистван от прах с парцал или прахосмукачка;
  • Необходимо е да оставите наводнената повърхност в продължение на 28 дни в покой, докато в нея напълно изчезне влагата;
  • Преди да нанесете емайла върху повърхността, тя трябва да бъде разбъркана добре, 
  • При температура от + 5 ° С до + 30 ° С можете да започнете да боядисвате пода;
  • Нанесете емайла с четка или валяк на 1-2 слоя, 2-3 слоя, ако използвате пръскачка, наблюдавайки междинното сушене между слоевете за 2-3 часа;
  • Пълното изсъхване ще настъпи след 96 часа, вече можете да ходите след 8 часа, не залепвайте след 2-3 часа след боядисването.

Указания: Подготвителната работа и оцветяването трябва да се извършват само със специални ръкавици и с лични предпазни средства. Когато работите с лак, импрегниране, грундиране, често трябва да проветрявате тази стая.

Инструменти, използвани при боядисване на бетонни подове

Бетонният под може да бъде покрит с емайл, лак или боя за бетон, но разнообразието от инструменти за боядисване на пода не е страхотно.

За да бъде подът траен и издръжлив, е необходимо да се прилагат правилните специализирани инструменти, които осигуряват висококачествено приложение на материалите. 

Инструменти, използвани за боядисване върху бетонен под:

  • боя дръжка
  • дръжка за ролки
  • подменяем лак ролка
  • Четка за лак, използвана в кръстовища
  • подплатени ходила
  • За да предпазите очите от проникване на прах и пръски, се използват защитни очила
  • респиратор за прах
  • ръкавици за защита на ръцете срещу химични агенти
  • ръкавици за еднократна употреба
  • За защита на вертикални хоризонтални повърхности, филм 
  • живописна лента.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да приведете бетонови подове в идеално състояниеКак да приведете бетонови подове в идеално състояние
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Епоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полаганеЕпоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полагане
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Как се извършва обезпрашаването на бетоновия под и втвърдяването му?Как се извършва обезпрашаването на бетоновия под и втвърдяването му?
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
» » Боядисване на бетонни подове
© 2021 BggeHat.com