Как се извършва обезпрашаването на бетоновия под и втвърдяването му?

отстраняване на прах от бетонен под

Както знаете, няма нищо вечно и рано или късно то започва да се проваля или да се разпадне. Не е изключение и на бетон, знаци за постепенно унищожаване на който е появата на прах и малки пукнатини. За подобряване на здравините и удължаване на живота на машината без сериозни ремонти се извършва обезпрашаване на бетоновия под.

Обща информация

При работа повърхността на бетонния под е обработена с образуване на прах - всъщност това показва нейното разрушаване и лошо качество на покритието. Това се случва, когато са били извършени нарушения в технологията за полагане на бетон, ако замръзна по време на захващане. Но дори и при висококачествени настилки, тя може да бъде прашна по време на продължителна работа и голяма проходимост. Всеки прах е заплаха за човешкото здраве, а бетонът като производно на цимента - особено.

Ето защо, обезпрашаване на пода:

  • При полагане на бетон, ако не е планирано да завърши финала.
  • Работете със специални съединения на повърхността веднага след монтажа или по време на работа.
  • За да се предпази основата от унищожение, тази работа се извършва постоянно - в реда на превантивните мерки. Особено необходимо е в складовете и индустриалните помещения, където товарът на повърхността е достатъчно висок.

Композиционните композиции се избират в зависимост от последващото обозначение (в случай на ново устройство) или от действителното износване на съществуващия етаж, показателите за бетон и натоварването.

средства

Отделянето на бетонния под? Два основни вида импрегнация за бетон са ефективни:

  • Organic.
  • Неорганичен.

Отстраняването не е единственото предимство на използването на тези съединения. Това обработване прави подовата по-трайна и устойчива на износване, устойчива на агресивни вещества и водоустойчивост.

Органични импрегнации - акрил, епоксид, полиуретан - запълват структурата на бетонни фини пори с органични молекули, което води до пълно обезпрашаване и подобряване на качеството на бетона.

Неорганични флуиди - превръщат разтворимите съединения на горния слой от бетон в неразтворими вещества. Това ефективно отстранява и прави външния слой по-трайни и по-защитени от механични влияния.

Индустриални подове

Извършване на ремонтни работи

И двата вида осигуряват:

  • Висока хигиена.
  • Носете съпротивление.
  • Съпротивление срещу замръзване.

Във веригата от операции за отстраняване на прах импрегнирането е една от връзките. След бетонирането се извършва полиране на пода, което обикновено предхожда използването на сепаратори за прах, тъй като качеството на всички мерки за финишна обработка зависи от гладкостта и чистотата на основата.

Обезпрашаването се извършва vodoemulgirovannym специално състав, когато влажността над повърхността 4. За допълнително втвърдяване етаж и неплъзгащи се повърхности, които получават средства, използвани с фин кварцов пясък. В допълнение към импрегнирането, грундирането, нанасянето на полимерни или течни покрития, е възможно лакиране.

Импрегнацията за бетон, грунд и лак защитава пода на магазини, складове и други помещения с ниска интензивност. По евтини начини те подсилват горната част на бетона с тънък слой покритие от около 150 μm. В допълнение, те защитават от проблемите, причинени от естественото разпространение на прах от повърхността. Такива проблеми могат да бъдат заболявания на дихателните пътища на служителите, повреда на оборудването, замърсяване на стоките, допълнителни разходи за защитни покрития, достатъчно време за мокро почистване.

Винилов хлорид импрегниране и емайл

На места, които изискват устойчивост на високи механични натоварвания от бетонния под, обезпрашаването и втвърдяването се извършват с други средства. Такива обекти са:

  • Гаражи.
  • Паркинг места.
  • Магазин за химически продукти.
  • Комбинации от хранителната промишленост.
  • Други.
Материал за втвърдяване на бетон

Импрегнация за бетон "Epolast"

В помещения от този тип е необходимо не само да се избегне образуването на прах, но и значително да се укрепи бетонната повърхност на пода. Втвърдяващото покритие в тези случаи има дебелина 250-500 μm, а прашенето на индустриални подове понякога се извършва чрез грундиране, боядисване и лакиране.

Когато бетонният под е изработен от висококачествени материали и има добре изравнена повърхност, остава само да реши как да го праши. Възможно е след абразивно мокро смилане да се нанесе защитен лак или да се използват декоративни покрития с полимерни епоксидни компоненти. За конкретно производство са приети техните работни условия и технически изисквания за помещенията, поради което технологията на работа и подборът на необходимите материали са индивидуални във всеки отделен случай.

заключение

Използването на импрегнации за обезпрашаване след полагане на бетон е необходимо, за да се даде по-голяма здравина на повърхността, за да се избегне появата на прах и по-добър външен вид. Изборът на подходящ състав и метод за неговото приложение зависи от свойствата на подложката, която трябва да се консолидира, от условията на нейната работа и от очакваното механично натоварване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на подови замазкиРемонт на подови замазки
Ремонт на бетонни подовеРемонт на бетонни подове
Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка…Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка…
Как да напълните етажа в гаража с бетонКак да напълните етажа в гаража с бетон
Бетонният под в гаража със собствените си ръцеБетонният под в гаража със собствените си ръце
Как да направите бетонен под в гаражКак да направите бетонен под в гараж
Графика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвораГрафика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвора
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Избор на шлифовъчна машина за бетонИзбор на шлифовъчна машина за бетон
Полипропиленово влакноПолипропиленово влакно
» » Как се извършва обезпрашаването на бетоновия под и втвърдяването му?
© 2021 BggeHat.com