Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка процедура

Полираща машина за пода

На пазара на строителна техника се намират технически и иновации, които помагат да се реализира по-широк кръг от задачи. При продажбата на машини за подово шлайфане стана възможно да се изгладят гладката и гладка не само дървената повърхност, но и бетонната основа.

Защо трябва да полирам бетон? Какви са целите и целите на тази операция и какви са нейните характеристики? Всичко това подробно в статията.

Днес смилането на бетонната основа се извършва, за да се получи безпроблемно гладка и гладка повърхност, а също и за подобряване на техническите параметри и характеристиките на работа. Такава операция може да действа като самостоятелен етап на завършване или като подготвителен процес, преди да се налива подложката.

Ако всичко е направено в съответствие с действащото строителна практика, събитието ще помогне да се удължи живота на цимент-пясък замазка, елиминира нуждата от възстановяване на основанията и предоставя благоприятни хигиенни условия на секс експлоатация.

Защо бетонните подове остават релевантни

Понастоящем бетонната замазка се използва универсално. Тя може да се види в съседни етажи с мазета, използвани в нискоетажна конструкция. Бетонните подове са най-добрият вариант за гаражни комплекси и търговски помещения, характеризиращи се с активна посещаемост.

Днес бетоновият бетон е напълно в хармония с всяка модерна стилистична концепция. Това не изисква големи оперативни разходи и не е трудно да се поправи. Устойчивото покритие е екологично чист.

Бетонът демонстрира висока устойчивост на постоянни механични натоварвания с динамичен и статичен характер. Това прави достойна съпротива срещу влиянието на агресивни фактори, поради което популярността на описаната основа е повече от оправдана.

Защо пясък бетон

Много хора имат въпрос - защо се нуждаете от мелене на бетон и какви съоръжения трябва да се използват в този случай?

Същността на процеса е, че съвременните шлайфъри помагат да се премахне горният отслабен слой, който не може да задържа товара. Факт е, че след изсъхване на циментово-пясъчна замазка на повърхността му се образува тънък филм, който експертите наричат ​​"циментно мляко". Има малък декоративен облик. Но това не е единственият дефект на ремонтния дефект. С течение на времето млякото се превръща в прах, който, издигащ се във въздуха, става опасен за човешкото здраве. Ето защо, в подготвителния етап на ремонта се използва специална машина за шлайфане на бетона.

Тя Ви позволява:

  1. Отстранете горния крехък слой, състоящ се от крехки фино смлени агрегатни частици. И също така да се изравни повърхността, премахване на плитки дефекти.
  2. Подгответе повърхността на основата, преди да поставите подовата настилка, изискваща идеално хоризонтално поле.
  3. Създайте трамплин за пълнене на пода. Такава машина за бетонния под образува грапавост, което увеличава адхезионната якост на бетона и полимерния материал.
  4. Елиминирайте вредното прахово окачване на повърхността на бетона и подобрете нейната ефективност.
  5. За да се възстановят техническите характеристики на износената бетонна мазилка, премахване на горния остарели слой.

Какво ще стане, ако откажа да се смила

Гладки и надраскани подове

Разлика преди и след лечението

Ако откажете да раздробявате бетонната основа, тя бързо ще загуби основните си предимства - здравина и издръжливост. Силата изчезва не само поради разпадането на площи, покрити със значителни дефекти, но и поради характеристиките на неразрушената повърхност. Факт е, че тя започва да абсорбира влага с по-голяма интензивност.

При минусови температури водата в бетона кристализира и увеличава обема, което води до разрушаване на структурните връзки в материала. Това отрицателно влияе на подовете, подредени на земята и на първите етажи на частни, търговски, обществени сгради, както и на открити площи.



Поради това, смилането на бетонния под се извършва точно за подобряване на характеристиките на изпълнение. Такава основа задържа по-добре товара и по-малко поглъща влагата.

Кога да се смила конкретен под

Не е необходимо да се съмняваме в необходимостта от описания процес. Сега трябва да разберем кога се изпълнява тази операция. За да се отговори на този въпрос, е необходимо да се знае как се втвърдява бетона. Наборът от основната си сила се извършва през първите 7 дни след втвърдяването на замазката. И основната сила на бетона се получава само след 28 дни. Но процесът не свършва и там. Колкото по-дълго се използва базата, толкова по-силно става.

Експертите препоръчват полиране в края на третата седмица след запълване на замазката.

Обърнете внимание! Тази операция не предполага регулиране на хоризонталата на повърхността, както при подмяната на дървената подова настилка. Затова е необходимо да се наблюдава правилното геометрично положение на замазката, дори и в етапа на нейното изливане.

Каква е дебелината на бетона може да бъде шлайфана и какво трябва да е силата му

Степен на завършване на изравняването на пода

Бетонният под е също подложен на шлайфане

Не всички настилки могат да бъдат полирани. Използва се за етаж Сандер само ако замазката дебелина по-голяма от 3 см. Допустими за използването му в присъствието на изпъкнали неравности и хралупи, техните височини, но разликата не трябва да надвишава 5 mm.

Ако описаните дейности са планирани предварително, е необходимо да изберете подходящите материали за замазката. Така например, за изливане на подове в гаража, производствената зала, за изграждането на улични платформи и коловози се използва бетон с маркировка от M150 до M300. Този материал има най-подходящите качества за смилане.

Ако на пода се налагат по-високи изисквания, бетонът се използва за приготвяне на хоросан с маркировка над M300. Можете да смилате и замазвате с пълнители. Но само този, в който има фин чакъл или малка част от метаморфните и изпарения минерални скали. В този случай последващото смилане помага да се получи много оригинална декоративна повърхност, която лесно може да се използва като самостоятелно подово покритие.

Най-доброто от всичко е, че тази процедура се поддава на бетон с мраморни чипове.

Обърнете внимание! Много слабо полиран гранит и утаен чакъл. Като пълнители е по-добре да не се използват материали с повишена здравина. В противен случай ще получите резултати, които задължително ще намалят характеристиките на пода като цяло. Ето защо експертите не препоръчват използването на шлаковите материали като пълнител.

Етапи на смилане

За разлика от работата с дъсчена основа, етапите на смилане на бетонния под могат да бъдат различни - от три до петнадесет. Обемът на целия цикъл се влияе от няколко фактора. Това и някои изисквания за появата на бетон, функционалността на помещението и състоянието на пода в този конкретен момент.

На различни етажи - различни прикачени файлове

Специалистът е лесен за изпълнение на цялата работа

Но независимо от броя на етапите на работа, в повечето случаи съществуват основни стандарти, които се прилагат. Нека да ги отбележим:

  1. Основните дейности винаги са предшествани от подготвителна работа. Във всеки случай подовата повърхност се почиства предварително от старото покритие и, ако е необходимо, се демонтира подносеният бетон. Работите се извършват с помощта на фрезови машини. След отстраняването на строителните отпадъци, ремонтите задължително се извършват - раздробени участъци, деформационни фуги и пукнатини, дупките се запълват. Повърхността отново се изчиства напълно от образуваните отломки.
  2. Ако основата на пода е изхабена, е необходимо отново да се напълни с циментова замазка. Предварителната повърхност се обработва с грундове, които осигуряват по-добра адхезия. Поради факта, че при смилането се отстранява определен слой от замазка, е необходимо да се използват проникващи грундове.
  3. Технологията се изпълнява на два етапа. Първият етап е предварителното полиране. Извършва се на петия ден след изливането на замазката. Вторият етап е последното полиране. То се извършва само след като бетонът напълно събра крепостта си - на 29-30 дни след изливането.
  4. Работите се извършват с помощта на професионален инструмент - мозаечна машина за шлифоване, чиито шлифовъчни чаши имат трайно диамантено покритие. Има два начина за полиране - "мокро" и "сухо". Първата технология включва използването на големи абразивни сегменти, затова се използва за полиране на мозаечната повърхност. "Сухото смилане" е най-ефективно, защото в процеса на използване на сегменти с диамантено пръскане се използват, което спомага за изглаждане на повърхността на бетона. След процедурата тя веднага е готова за довършване.
  5. Броят на процедурите за смилане зависи от зададените цели за този процес и от очаквания ефект. Всеки път, когато повърхността на пода е обработена с абразиви с различна степен на зърненост. Обработката понякога се извършва до фазата на откриване на пълнежните зърна. Те са максимално експонирани, ако се отстрани слой от 5-7 мм.
  6. След смилането, бетоновият под е обработен със специални импрегнации, които повишават устойчивостта на механични товари. Разтворите се прилагат, докато бетонът престане да ги абсорбира. Завършването се извършва с по-фини абразиви.

В края на всички горепосочени процедури се извършва почистване на повърхността и обработка на крайното покритие. На върха на валяка върху бетона се прилагат полиуретанови лакове в няколко слоя.

Обобщение по темата

Както виждате, смилането на бетонен под не е просто загуба на допълнителни средства. Това е комплекс от мерки, които помагат да се увеличи устойчивостта на износване на повърхността и да се подобрят нейните декоративни свойства. В идеалния случай полиран, той е непретенциозен в грижите и не изисква чести ремонти, което допринася за бързото връщане на изхарчените пари.

За да се извърши процедурата, се използват специални машини, които не са задължително закупени. Днес такова оборудване може лесно да бъде отдадено под наем и самостоятелно да управлява целия технологичен процес.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква трябва да бъде дебелината на замазката за подово отопляемия под и как да се напълни основата?Каква трябва да бъде дебелината на замазката за подово отопляемия под и как да се напълни основата?
Полагане на плочкатаПолагане на плочката
Шлайфане на стени след замазване на необходимите инструменти и поетапно изпълнениеШлайфане на стени след замазване на необходимите инструменти и поетапно изпълнение
Технология за подово шлайфанеТехнология за подово шлайфане
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Избор на шлифовъчна машина за бетонИзбор на шлифовъчна машина за бетон
Технология на смилане на бетонТехнология на смилане на бетон
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
Как да изберем мелницаКак да изберем мелница
Как да отворите строителна фирмаКак да отворите строителна фирма
» » Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка процедура
© 2021 BggeHat.com