Технология на смилане на бетон

Шлайфане на бетонна снимкаПрез годините бетонните подове са известни със своята практичност и качество. Намират приложение, както при изграждането на обществени сгради, медицински помещения, масивни складове и у дома. Например:

  • циментиране на входа на гаража;
  • пътеки пред входната врата;
  • тераса.

Трябва да се отбележи, че смилането бетон - важен етап в създаването на под, който ще ви служи повече от дузина години. Неземената повърхност има способността да абсорбира влагата. В студа се увеличава значително по обем и води до появата на пукнатини и дупки.

Каква е технологията за смилане на бетон с български и хеликоптер?

Шлифоване на бетон с "хеликоптер"

Снимка на полиращ бетон с хеликоптерТози тип шлайфане обикновено се използва при подравняване на големи площи на повърхността:

  • в хангари;
  • големи търговски складове;
  • в търговски центрове;

Единицата, която изпълнява самата работа, е машина, която се управлява от оператора. Предната част е с голям въртящ се диск. Поддържа спомагателни колела, движещи се в една посока. Те са оборудвани с диамантени дюзи, директно полиране на бетонната повърхност, за да се образува идеално плосък слой.

Преди да започнете работа, трябва да сте сигурни, че в бетона няма армировка или метална мрежа. Непрофесионалният подход към работата може да бъде последица не само на разрушаването на "хеликоптера", но и на разрушаването на самата повърхност на бетона.

Процесът на смилане се извършва само 2-3 седмици след изсъхването на дъската. През това време покритието придобива необходимата якост и е готова за по-нататъшна обработка.



Има два вида шлайфане:

  1. Суха. Предимствата му се крият в това, че капитанът може да следи непрекъснато резултат от работата по всяко време и за отстраняване на пропуските, въпреки големия праха, който се издига чрез действието на "хеликоптер". Този прах се отстранява лесно чрез специална промишлена прахосмукачка.
  2. Влажно. Резултатът след обработка не се различава от сухото смилане, но, вместо прах летящ във въздуха постоянно влажна циментова суспензия, която намалява видимостта и контрол на работата. Мокърът се отстранява от водната помпа.

На практика беше отбелязано, че машини с голямо тегло и размер, имат голямо предимство пред компактни, малки устройства, резултатът е видим.

Технология на смилане на бетон с български

Снимка на шлайфане бетон от българинТе се използват главно за обработка на малки, малки площи от повърхностните и труднодостъпни места. За обработка се нуждаете от дюза като диамантена купа и абразивен диск.

Обработка шлайф изисква много повече време, отколкото на специалната, полиране машина, необходимите умения, грижа и внимание (диск, предене с висока скорост, може внезапно да се отдели и да падне като работи човек и околните предмети).

Предимството на българина пред "хеликоптера" е, че той е много компактен и удобен за употреба. И най-важното е, че за пари, тя отива много по-евтино от закупуването на професионална шлайфмашина.

Тъй като процесът на смилане се осъществява без контрол върху това, как точно сте изравнявали повърхността, подът трябва постоянно да се проверява за равномерност със специално ниво на сградата.

След като завършите всички шлайфащи и полиращи работи, подът трябва да бъде покрит с лак. Това значително ще намали абсорбцията на влагата на повърхността. Освен това боядисващият слой ще даде на основата блясък, който няма да може да осигури просто смилане на бетона.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бетонни индустриални подовеБетонни индустриални подове
Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка…Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка…
Технология за подово шлайфанеТехнология за подово шлайфане
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Какви са магнезиевите подове?Какви са магнезиевите подове?
Как се полира технологията на бетонния под и използваните инструменти?Как се полира технологията на бетонния под и използваните инструменти?
Избор на шлифовъчна машина за бетонИзбор на шлифовъчна машина за бетон
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
Прозрачен бетонен материал на бъдещетоПрозрачен бетонен материал на бъдещето
Режещи дискове за металРежещи дискове за метал
» » Технология на смилане на бетон
© 2021 BggeHat.com