Технология за подово шлайфане

Подово шлайфане

С течение на времето, всяко покритие се нуждае от големи ремонти, така че интересът към съществуващите технологии непрекъснато нараства. В тази статия ще ви кажа как бързо да възстановите дървения под. Приоритетно решение е да се смила пода. Тя ще се отърве от слой стари бои и лакове, ще направи повърхността гладка и подходяща за по-нататъшна декорация.

За правилното изпълнение на посочения процес е необходимо да се предприемат мерки за подготовка на повърхността за този вид обработка. Преди да започнете работа, е необходимо да се грижите за подготовката на необходимите инструменти. Може да се наложи:

  1. Машина за шлифоване.
  2. Стъпка с шкурка.
  3. Ръчен блок.
  4. Цикли, нокти и чук.

Инструкция стъпка по стъпка

Преди това, с чук, всички нокти са залепени. Често по време на работа на дървената дъска, ноктите започват да се измъкват от нея, така че те трябва да бъдат върнати на място преди да започнат работата. Това се прави, защото шлайфането на дървени подове се извършва със специална машина, в която се вкарва режещ колан. Така че може да повреди залепващите шапки на ноктите. И преди да започнете процеса на смилане, трябва да се отървете от големи и малки цепнатини.

Големи пропуски във всички случаи са вградени по същия начин:

  • Първата дъска е изрязана от всяка мека дървесина, а размерът й трябва да е малко по-голям от съществуващата празнина. Плочата от всички страни се обработва допълнително от равнината, така че нейните размери да съвпадат с размерите на слота.
  • От всички страни, лентата е покрита със специален лепилен материал за дърво и след това подредена в съществуващата празнина. След това леко се залепва с палец, но в същото време се постига, че пръчката леко се издава над сексуалната повърхност.
  • Излишъкът от лепило се отстранява с влажна кърпа. Не забравяйте да изчакате лепилото да е напълно сухо и след това да преминете през повърхността на самолета, да отрежете изпъкналата част на чиповете и да го подравнете с пода.

Малките празнини се третират по различен начин - те могат да бъдат запълнени със специално съединение. Има много рецепти за подготовката му. Тук е най-простият. Малките дървени стърготини и гипс се смесват в съотношение 1 × 1 и се добавя вода, за да се получи гъста консистенция. Водата се излива постепенно на малки порции, така че е възможно да се контролира плътността на състава. Опитни майстори все още добавят малко лимонова киселина - една трета чаена лъжичка на 5 литра вода. Той омекотява стърготините и прави сместа по-еластична.

Хроматът се нанася върху дъската с обикновена шпатула. В този случай не е нужно да записвате. Съставът трябва напълно да покрива слотовете, така че да не се образува вътрешно въздушно пространство. Излишният разтвор може лесно да се отстрани със шпатула. След пълно сушене, повърхността на пода се обработва с малка шкурка и подът е готов за по-нататъшна работа.

Обърнете внимание! Ако няма време да изчакате гипса да изсъхне, вместо това можете да използвате монтажна пяна. Това просто издухва съществуващите пукнатини. Ако обемът на работа е малък, достатъчно от съдържанието на един може. Този метод ви позволява бързо и ефективно да се справите със задачите - вярно е, купуването на монтажна пяна няма да струва много.

Процесът на смилане

Обичайното шлайфане на дървен под е доста сложен и отнема време. Ето защо е най-добре да използвате специални инструменти и да научите за техниките за безопасност, когато ги използвате. Не е нужно да ги купувате, днес всичко може да се наеме. Може да се наложи:

  1. Барабанна машина, която ще помогне да се обработва по-голямата част от основата на дъската.
  2. Машина за шлифоване на ръбовете на пода.
  3. Абразивни материали с различна степен на шлайфане (шкурка).
  4. Ciclia - стоманена лента за изстъргване.
  5. Ръчна шлифовъчна лента за обработка на ъгли.

Така, смилането на дървените подове започва с въвеждането на груб абразивен колан в барабанната машина. Преди да започнете работа, трябва да се запознаете с правилата за използване на барабанна машина. Алгоритъмът на действията е, както следва:



Преди и след полиране

  • Преди да поставите щепсела в гнездото, е необходимо машината да се наклони леко назад, така че коланът с абразив да не докосва пода. След включване бавно спускайте устройството и го оставете да се движи независимо в определената посока. Повърхността на пода преминава диагонално през лентите. При завъртане, ивиците трябва да се припокриват помежду си с 7-8 см.
  • Важно е да не стоите на едно място, докато машината се движи. В противен случай подовата повърхност задължително се влошава и се оформят добре маркирани канали, които няма да бъдат коригирани. За да разгънете машината, е необходимо устройството да се наклони назад. При това той ще разчита на колелата.
  • След преминаване през първия слой от груб хартия за шлифоване, образуваният прах се отстранява. По-добре е да се вакуумирате с прахосмукачка. След това машината се зарежда със сребрист шкурка и се извършва полиране на подовете по дървените влакна.
  • Последният етап е полирането на подовете с фин абразивен колан. Работата се извършва по технологията на първия етап.

Обърнете внимание! Всички труднодостъпни места се третират подобно, но с инструмент за ръчно шлифоване, цикъл и бар.

обезпечителни мерки

Описаният процес е много прашен, затова е необходимо да работите в халат, очила и маска. В противен случай прахът от частици пада върху лигавицата и в белите дробове, предизвиквайки възпаление или алергични реакции.

По време на работа трябва внимателно да наблюдавате къде се намира захранващият кабел. Ако падне под барабана, ще се появи късо съединение. Машината може да бъде измъчвана. Следователно, опитни майстори полират бетонния под или дървената основа с помощник, който държи телта отзад на безопасна височина.

Почти всички мелници консумират големи количества електроенергия, така че те могат да бъдат свързани само чрез устройства за безопасност.

Резултатите от смилането директно зависят от състоянието на дъските. Специалистите отбелязват, че няма смисъл да се шлифоват тънки и напукани дървени покрития. Процесът, който се извършва, няма да може да даде подходящ вид на основата.

Бетонна обработка на подове

Подово шлайфане в апартамент

Обработка на бетонна основа

Напоследък мнозина се интересуват от въпроса, отколкото полират бетонната повърхност. Тази процедура се използва, когато монолитната основа трябва да има привлекателен външен вид и да подобри нейната ефективност.

Факт е, че след изсъхването на замазката на повърхността й се формира бетонно мляко, състоящо се от циментов прах. При активно използване той се разпада и навлиза във въздуха, предизвиквайки появата на опасни заболявания. Отстранете този проблем и помагате за процеса на смилане.

Всеки, който се интересува от въпроса как да полира конкретен под, може да използва видео урока. Видео инструкцията ще ви помогне да разберете алгоритъма на действията и ще илюстрирате идеално процеса. Тук просто обозначавайте, отколкото полирането на бетонния под. За работата също ще има нужда от специално оборудване. При първия етап на шлайфане се използват машини за шлифоване с мозайка. Те изпълняват по-голямата част от работата. След това те се заменят с промишлени помпи за бетон, които помагат да се отстрани финият циментов прах.

Обобщение по темата

Шлайфането на пода е най-важният етап от възстановяването на дървената настилка. С помощта на специална машина е лесно да се отстранят малки дефекти, тъмнина, останки от стари пилинг покрития. Както всеки технологичен процес, смилането изисква спазване на определени правила. Ключовите моменти са описани подробно в този материал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Колоездене паркет собствени ръцеКолоездене паркет собствени ръце
Корк подбор лак и правилата за кандидатстване, подробно описание на процесаКорк подбор лак и правилата за кандидатстване, подробно описание на процеса
Изравняване на дървения подИзравняване на дървения под
Шлайфайте паркета със собствените си ръце, за да направите палтото отново луксознаШлайфайте паркета със собствените си ръце, за да направите палтото отново луксозна
Тогава да покриеш дървен подТогава да покриеш дървен под
Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка…Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка…
Как да нарисуваме пода на дъскиКак да нарисуваме пода на дъски
Капитал и козметичен ремонт на пода в ХрушчовКапитал и козметичен ремонт на пода в Хрушчов
Цикличен паркет с ръце без прахЦикличен паркет с ръце без прах
Как да направите дървена къща наистина красива?Как да направите дървена къща наистина красива?
» » Технология за подово шлайфане
© 2021 BggeHat.com