Шлайфане на стени след замазване на необходимите инструменти и поетапно изпълнение

Шлайфане на стени след замазка - крайният етап на подготовка на повърхности за по-нататъшното им декориране, довършителни с боя или тапети. Необходимостта от тази процедура се дължи на факта, че след поставянето на замазка върху стената има малки неравности и хълмове, които могат неблагоприятно да повлияят на визуалните характеристики на повърхностите и като цяло да намалят естетиката на интериора.

След това да покриете стените след шпакловки - подходящи инструменти

Преди да преминете към окончателната обработка на стените, трябва да подготвите необходимите консумативи, материали и инструменти. За смилане на повърхността у дома, ще ви трябва:

  • полиран участък;
  • гъба за шлайфане;
  • няколко вида шлифовъчни отвори (могат да бъдат заменени с шкурка);
  • стълбище;
  • шпатула;
  • защитно оборудване - чаши, чехли, респиратори.
Гъба за шлайфане

Гъба за шлайфане

Много е важно да осигурите висококачествено осветление в помещението, така че да не се налага да пресичате визията си прекалено много и да не оставяте необработен един квадратен сантиметър от площта. Стандартното изкуствено осветление е малко вероятно да бъде достатъчно, препоръчваме предварително да подготвите мощна лампа за маса или прожектор. Раздробяването на шпакловка не принадлежи към категорията на сложните довършителни работи, но изисква значителна работа и води до появата на огромно количество прах.

Емири и абразивни мрежи - работа с ръце

Ако шлифоването на стените след замазката се планира да се извърши ръчно, оригиналът ще трябва да избира между абразивна мрежа и шкурка. Тези инструменти за шлайфане имат своите предимства и се нуждаят от индивидуален подход към процеса на извършване на планираните довършителни работи.

Абразивно око

Абразивно око

Основното предимство на абразивната мрежа е структурата й с дупки. Прахът, образуван по време на обработката на стените, ще премине през тези отвори, което означава, че е по-лесно да се работи с тази от шмиргелната хартия. Но това не елиминира физическото износване на инструмента по време на повърхностното шлайфане. Определете подходящото време за подмяна на решетката с нова по външния й вид (разчупване на връзките) или когато процесът на шлайфане значително намалява ефективността, отколкото в началото на довършителните работи. На пазара абразивната мрежа се продава на парчета по размерите на шлифовъчните ленти, поради което у дома остава само да се сглоби инструмента за работа и да се извърши шлайфане на стената.

Шкурка се използва все по-рядко и днес за шлайфане на стени, тъй като бързо се запушва по време на прахосване. Поради това хартията трябва да се променя много често, което от своя страна води до увеличаване на времето за работа.

Ако, когато отговаряте на въпроса - "След полиране shpaklevku, изпълнителят избира шкурка, той трябва да знае, че пазарът на този материал е представен в широк диапазон. За висококачествено довършване на стената трябва първо да разберете кое е най-доброто за вас хартия. Гранулирането на шкурката е количество, което определя броя зърна на квадратен сантиметър от площта на листата. Това е, колкото по-голяма е зърнеността, толкова повече зърната ще бъдат на парче хартия под шлифовъчната лента и обратно. Грубозърнестите са шума от P20 до P220 (броят зърна на сантиметър). Фината хартия се счита в диапазона от P240 до P2500.

Шкурка за шлайфане на стени

Шкурка за шлайфане на стени

Как да покриете стените с шкурка? Това е много просто. Целият процес се осъществява на два етапа. Първо се извършва грубо обработване на стени с едрозърнеста хартия и финозърнест шмиргел се използва за окончателно смилане. В дома, шлайфането обикновено се използва в диапазона от P80 до P280, в редки случаи се използват абразиви с маркировка до P360. Предвид сравнително ниската цена на шмиргел, за шлайфане на стени препоръчваме да закупуваме няколко вида хартия с големи и фини зърна, най-подходящата маркировка в този случай може да бъде избрана още по време на украсата на стените.

Инструкции за шлайфане на стени - подготовка за окончателно довършване



Процесът подготовка на стени до финала може да бъде разделена на няколко етапа. На първо място, изпълнителят на довършителните работи трябва да бъде подготвен за ремонт:

  • носете лични предпазни средства;
  • осигуряват в осветлението качество на помещението;
  • Премахнете големите неравности на повърхността със шпатула.

Не започвайте работа, докато замазката не изсъхне напълно. След всички предварителни стъпки, прикрепете избрания шкурка или абразивна мрежа към шлаката, като използвате специални скоби. Сега трябва да разкъсате цялата повърхност, която да се обработва в еднакви участъци от не повече от 1-1.5 метра. Нарежете ги на свой ред, отгоре надолу. Смилането се извършва с еднакви движения в кръг.

Необходимо е да натискате лентата за шлайфане на стената с малко усилие и да не спрете дълго време в една област. По-добре е предварително да определите приблизителното време за обработка на всеки обект, след което трябва да преминете към следващата. Това е единственият начин да се гарантира, че мазилката не е повредена и стените ще бъдат изправени равномерно. Когато стените на шпаклите са почти напълно обработени, можете да преминете към най-трудните и труднодостъпни места и ъгли.

За тази цел използвайте шлифовъчни челюсти със скосени ъгли. Ако гъбата не е закупена предварително, можете просто да фолднете лист шкурка няколко пъти и леко да третира останалите участъци от стената с нея. Ако възнамерявате да мерите шпакловка по стените шкурка с различни маркировки, след първоначалната обработка голяма повърхност абразивна мокро почистване се извършва, последвано от шкурка фино зърно.

Процесът на смилане ще бъде точно същият като при работа с груб шкурка, с изключение на това, че движенията на ръката не трябва да бъдат прекалено преместващи и е необходимо да се приложи по-малко сила върху шлайфащата лента. Когато полирането завърши, трябва отново да намокрите и почистите стените. Едва след това повърхността може да бъде окончателно завършена с помощта на закупени облицовъчни материали.

Как да се покрие тавана на шпакловка - ръчни и механизирани методи

Таванът след замазката не е по-малко вероятно да бъде полиран, отколкото стените. Таванът може да бъде обработен с помощта на едни и същи ръчни инструменти, но тази процедура е, първо, много по-трудна и второ, трябва да се направи още по-внимателно. Факт е, че таванът е добре осветен поради близкото разположение на полилея, и то ще покаже перфектно всички нередности и недостатъци. Опростете задачата за шлайфане на тавана със съвременни шлифовъчни машини. С тяхна помощ можете да прекарате цялата работа бързо и с минимални усилия.

За механизирано повърхност полиране трябва да се използва за работа с абразивни окото шпакловка с надпис № 60-80, който се предлага на шлайф машина. Използването на такава мрежа направи грапава повърхност подрязване, след което окото се използва за завършване белязан № 100. Ако машината е снабдена с пръчка, полиране може да се извърши с тавана на пода, в противен случай ще трябва да се изкачи по стълбата и се движи като третиране на повърхността. Шлайфането се извършва с кръгово движение, докато повърхността не е напълно плоска.

При разделяне на процеса на смилане на два етапа след грубо завършване, таванът е покрит с финишен слой шпакловка. Полицията, използвайки фино-зърнеста мрежа в този случай, може да се извърши само след като гипсът е напълно изсъхнал. Собствениците на частни къщи и апартаменти днес разполагат с всички необходими инструменти за ремонтни работи в домовете си без помощта на професионални монтажници и строители. Ако не бързате и не правите цялата работа правилно, можете да създадете атрактивен интериор с минимални финансови инвестиции.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Шлифовъчна машина за паркет 5 вида за домашна употребаШлифовъчна машина за паркет 5 вида за домашна употреба
Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка…Процедурата за полиране на бетон и подовите шлифовъчни машини е защо е необходима трудоемка…
Как да нарисуваме пода на дъскиКак да нарисуваме пода на дъски
Как да се изравни таванът за боядисване полезни съветиКак да се изравни таванът за боядисване полезни съвети
Какъв вид пълнител да изберем за стени за видове тапети, предимства и недостатъци на шпакловка от…Какъв вид пълнител да изберем за стени за видове тапети, предимства и недостатъци на шпакловка от…
Технология за подово шлайфанеТехнология за подово шлайфане
Таван на гипсокартон таван - инструкцияТаван на гипсокартон таван - инструкция
Как се полира технологията на бетонния под и използваните инструменти?Как се полира технологията на бетонния под и използваните инструменти?
Замазка по стените под тапета с ръце стъпка по стъпка ръководство от капитанитеЗамазка по стените под тапета с ръце стъпка по стъпка ръководство от капитаните
Избор на шлифовъчна машина за бетонИзбор на шлифовъчна машина за бетон
» » Шлайфане на стени след замазване на необходимите инструменти и поетапно изпълнение
© 2021 BggeHat.com