Как се полира технологията на бетонния под и използваните инструменти?

Шлайфане на бетонен под

В технологията за производство на бетонни подове има един задължителен етап - преди завършване на завършването, основата трябва да бъде изравнена. Разбира се, много от материалите за подови настилки са в състояние да скрият малка разлика, като например керамични плочки или полимерни саморазливни подове. Но дори и под тях, полирането на бетонни подове често се извършва, ако площта на последните е достатъчно голяма. Много експерти са склонни към факта, че дори етажите в гаража и другите малки постройки трябва да бъдат шлайфани. Те гарантират, че фолиото от циментово мляко, образувано върху повърхността на бетона, намалява адхезията на пода.

Ако става дума за открити пространства, този процес е просто необходим. Защо не е бил използван преди около 30 години? Макар че тази технология вече съществуваше в тези отдалечени времена, за нейното изпълнение бяха необходими специални пишещи машини, които тогава бяха рядкост. И услугата за смилане е недостижима за основния брой жители. И за мнозина, дори и сега евтиността на процеса е важна, независимо от качеството на резултата.

Шлайфането на бетонни подове е процес, при който не само се изравнява повърхността. Има технологии, които подсилват слоя от бетон. Ето защо, помислете за няколко вида на този процес.

Видове полиращ бетон

Има два основни метода на смилане - сухи и мокри. Незабавно направете резервацията, че оборудването, използвано в двата случая, е същото. Мокър метод обикновено се използва за шлайфане на мозаечни подове, които са покрити с каменни импрегнации, например, мраморни чипове.

За да се извършат тези работи, е необходим специален инструмент, който да издържа на твърдостта на камъка. Обикновено това са абразивни инструменти, за които се изисква вода. Между другото, обработваните по този начин подове практически не се различават от полираните - толкова високо качество. Но това е най-скъпият начин.

За бетонните подове е по-добре да използвате опция за сухо третиране. Това, разбира се, е неприятно, тъй като е придружено от образуването на голямо количество прах. В допълнение, този метод изисква повече време от мокрия вариант. Но видимостта не е толкова лоша, колкото в случая на мокрото преработване. Ето защо капитанът е по-лесен за работа - можете да видите къде и как работи машината.



Как правилно да се смила

Както всеки процес на строителство, този процес е разделен на няколко етапа. Не можете да изключите нито един етап, тъй като това незабавно ще повлияе върху качеството на резултата.

Подготовка на

Какво трябва да обърна специално внимание, докато провеждам подготвителния процес?

  • Ако бетонният под е покрит с довършителни материали, е необходимо да се убедите в трайността на закрепването на материала към основата. По този начин ще бъде възможно да се избегне появата на чипове и депресии.
  • Проверете равномерността на основата, за която можете да използвате дълго правило. Ако на пода сте намерили могили, изпъкналости и други израстъци, ще трябва да увеличите честотата на работното тяло на шлифовъчната машина. Пукнатини и разширителни фуги трябва да бъдат напълнени с конкретен хоросан.
  • Почукайте целия етаж с чук, като откриете под празното пространство празнини и спадове, от които трябва да се отървете. Това, разбира се, допълнителни разходи, защото на такива места ще е необходимо да се отвори пода и да се напълни отново. Но само по този начин можете да се освободите от допълнителни проблеми.
  • Проверете мрежовото напрежение. Ниското напрежение ще доведе до намаляване на скоростта на въртене на работния орган и следователно до влошаване на качеството на сексуалната повърхност.
  • Преди да започнете основната работа, опитайте да работите с малка площ с мелница. Това ще определи силата на субстрата.
  • Отсъствието на изпъкнали части от подсилващата се метална рамка е незаменимо условие, което гарантира дълготрайна безпроблемна работа на оборудването. Ако намерите изпъкнало парче фитинги или решетка, отрежете го с български.

смилане

Строителите полират пода

Мокро шлайфане на бетонен под

Процесът на смилане на бетонен под може да започне след 28 дни след наливането на бетонна основа - през това време материалът събира своята реколта. Съставът на разтвора включва естествени пълнители под формата на натрошен камък или чакъл. Ако бетонът не изсъхне напълно, мелницата просто ще издърпа камъните от тялото на хоросана. Разбира се, можете да полирате такъв етаж ръчно, но това ще ви отнеме много време и самият процес е твърде труден. Ето защо, съвет - изчакайте, докато повърхността изсъхне напълно.

Кой орган е най-подходящ за този процес? Оптималната опция - диамантени колела с размер на зърното 40. Но преди да започнете основната сцена, трябва да полирате пода със специално втвърдяващо решение. Този течен втвърдител ще реагира химически с калциев хидроксид по време на процеса на смилане, който винаги присъства в материали, съдържащи каменни пълнители. В резултат на това върху повърхността ще се образува минерално свързващо вещество, което ще блокира всички пори и ще направи повърхността много по-силна освен увеличаването на индекса за устойчивост на влага.

На този етап, процесът приключва. Но ако искате полиран бетон етаж има по-качествени характеристики, за това е добре да се използват абразивни дискове диамантени песъчинки 400. И ако вземете колелата с индекса на 1300-1500, повърхността ще бъде лъскава, т.е. полиран. Въпреки блясъка може да бъде намалена до нормално полиран етаж ако корицата специален полиуретанов лак, който се нанася с конвенционален валяк за боядисване.

Заключение по темата

Подовите настилки са гаранция за дългосрочната им работа. Това се дължи на факта, че повърхностният слой бетон е покрит с един вид филм, който се формира от смес от скален прах и специален втвърдител. Тази смес покрива всички дефекти в основата, превръщайки я в монолит.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бетонният под в гаража и подовете с покривна системаБетонният под в гаража и подовете с покривна система
Бетонни подове и стилистични елементиБетонни подове и стилистични елементи
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Как да запълни бетонните подове в гаражаКак да запълни бетонните подове в гаража
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Самонивелиращи се подове Характеристики на работатаСамонивелиращи се подове Характеристики на работата
» » Как се полира технологията на бетонния под и използваните инструменти?
© 2021 BggeHat.com