Как да се изравни таванът за боядисване полезни съвети



Живопис е един от най-достъпните начини за обновяване на интериора. Но трябва да се разбере, че боядисаната повърхност незабавно освобождава всички дефекти в тавана. Това означава, че не е трудно да го нарисуваме, но за да бъде резултатът да бъде с високо качество, е необходимо предварително обучение.
как да направите таван съгласно препоръките за рисуване
И тук идва най-голямата трудност. Поради факта, че повърхността е висока, е много трудно да се работи с нея. След няколко часа работа, непременно ще почувствате болка в шията и ръцете си. Освен това е необходимо да се използва специално оборудване, тъй като изгарянето или прахът в очите могат да причинят сериозни проблеми.

Необходими инструменти и оборудване

Обработката на тавана преди боядисване се извършва с помощта на такива инструменти:
  • Защитни очила, които няма да позволят на малки частици да попаднат в окото;
  • Респиратор за защита на гърлото и белите дробове от корозивен прах;
  • плътно облекло, което ще ви предпази от измиване на кожата,
  • стълбище или маса, на които можете да устоявате уверено;
  • макловица, ролер с дълга и къса дръжка-
залепване на тавана преди боядисване
  • за труднодостъпни места се използва четка;
  • строителна бъркалка или конвенционална бормашина с миксерна дюза;
  • различни шпатули;
  • чук;
  • нож;
  • като цяло;
  • мистрия;
  • резервоар за вода;
  • шкурка за таван за боядисване, гъба за фугиране или шлайфане.
  • Подготвителен етап

    Как да се приведе в съответствие таван за боядисване със собствени ръце? Първо извадете старата капачка. Уайт промива и тапетът е свален. Ако повърхността има пилинг, то също се отстранява. Ако не обръщате достатъчно внимание на този етап от работата, качеството на получената повърхност ще бъде много ниско, което ще се отрази негативно върху общия външен вид на тавана.
    Ако повърхността е засегната от гъбички или плесени, те също се отстраняват. В този случай е желателно тези зони да бъдат третирани със специални антисептици, които да изключат формирането на тези явления в бъдеще. Тъй като тези лекарства са отровни, те се прилагат много внимателно, стаята трябва да бъде вентилирана по едно и също време. Фунгицидите покриват не само засегнатата област, но и района около нея. Необходимо е покривният слой да се изсуши, след което да се нанася няколко пъти. Това ще гарантира пълно унищожаване на гъбичките.
    завършване на тавана за боядисване
    След като таванът се почисти от старото покритие, той се проверява за пукнатини. В случай на откриване, слотовете се задълбочават с нож или шпатула по цялата им дължина. Ако на повърхността има "гърбици", които се издават на повече от 2 см от нивото на пода на тавана, те трябва да бъдат почукани с чук. Пренебрегването на този етап е изпълнено с факта, че ще бъде много трудно да се изравни тази повърхност с пълнител (да се чете:Как да изравнявате тавана сами: технология").
    След това преминете към подготовката на тавана. По-добре е да се даде предимство на праймера за дълбоко проникване, тъй като ще укрепи повърхността и ще блокира развитието на гъбичките. Прилага се с ролка или скумрия на два слоя, като по този начин се правят надлъжни движения. За труднодостъпни места се използва четка. Вторият слой на материала се полага само след като първият е напълно изсушен.

    Технология за покриване на тавани за боядисване

    Често от непрофесионални строители можете да чуете фразата "как да изравнявате тавана за боядисване, ако повърхността е неравномерна, защото е просто невъзможно". В повечето случаи изравняването на тавана не е толкова трудно. За това е достатъчно да се прилагат няколко професионални трикове. Благодарение на тях финалът може да се превърне в напълно достъпна задача (прочетете също: "Технология за покриване на тавани: принципи и тайни").
    Така че, първо сте решени с избора на шпакловка.

    Видове мазилка за работа на тавана

    Препоръчва се покритието на тавана за боядисване да се извърши с гипс на основата на гипс. Тази повърхност е по-гладка и бяла.
    Има два вида шпакловки:
    • като се започне;
    • завършек.
    тава хартия за боядисване
    Първият се използва за изглаждане на грубите дефекти, поставя се в дебел слой. Втората е предназначена да премахне малки недостатъци. И двата вида пълнители са мазилка и цимент. Както вече споменахме по-горе, по-добре е да купите гипсови смеси за довършване на тавана с боя.
    Независимо от вида и материала на китката, те се приготвят еднакво. За това водата просто се добавя към сухата смес. Но пропорциите зависят не само от вида, но и от производителя на шпакловъка, така че внимателно да прочетете инструкциите. След това получената маса трябва да бъде добре омесена. За тази цел се използват строителни миксери или сонда със специална дюза. Не миксирайте с ръцете си.

    Замазка върху подсилващата се мрежа

    Как да изравним тавана за боядисване? Доста често се използва методът за изравняване на таванната повърхност с помощта на армираща мрежа. Позволява допълнително укрепване на слоя шпакловка и предпазва повърхността от напукване. За да се фиксира, таванът първо се покрива с начална шпакловка, след което мрежата просто се нагрява в още несухливан слой. Масата е балансирана с широка шпатула или правило. По този начин мрежата ще бъде напълно затворена. След това се полага още един слой замазка. На ръба на лентата на окото (около 5 см), замазката не се прилага. Това е необходимо, за да се припокрие следващата част с предишната, като по този начин се формира една единствена повърхност (повече: "Как да се изравни таван с шпакловка: практически съвети").
    За да изсъхне напълно, той остава сам поне за 8 часа. След това се нанася друг слой (с дебелина до 2 мм). Необходимо е да се разтегля масата по повърхността много внимателно, без да се оставят никакви ивици. След изсъхването на материала всички изброени бучки, разкъсвания и неравности се избърсват с шкурка. След процеса на смилане, можете да поставите друг дебел слой шпакловка на повърхността (прочетете: "Полагане на тавана със собствените си ръце за рисуване").
    технология за боядисване на тавана
    Завършващата шпакловка се нанася върху стартовия слой с тънък слой (до 1 мм). За неговото приложение използвайте най-широката шпатула, докато се натиска върху повърхността със сила. Ъгълът, с който е насочена шпатула, трябва да бъде остър. Колкото по-малък е, толкова по-тънък ще бъде слоят от шпакла. Допълнителното тегло се премахва от правилото. Не позволявайте покритието да изсъхне, нанася се второ покритие. Ако след като приложите този втори слой, качеството на повърхността не ви задоволява, трябва да дадете време на сухата замазка. След това се подравнява още веднъж.
    За по-лесно смилане на повърхността се насочва лъч светлина под ъгъл. Сега лесно можете да различите всички недостатъци. Разтопете тавана преди боядисването да се извършва с фино шкурка или специална гъба.

    Замазка на маяци

    Има още един начин за изравняване на тавана за боядисване. Тя ви позволява да направите по-гладка повърхност, но в същото време тя се различава по сложност. В същото време, използването на фарове не отрича инсталирането на армираща мрежа (прочетете също: "Как да шпакловка тавана за боядисване: основите на майсторство").
    За да инсталирате маяци, трябва:
    • нарисувайте линията на хоризонта около периметъра на стаята;
    • издърпайте една найлонова нишка на няколко места между противоположните стени. Тя е подравнена, така че да се получи равномерна равнина. Закрепете нишките колкото е възможно по-близо до тавана, но не по-малко от 5 мм.
    залепете тавана, преди да рисувате собствените си ръце
    След тази подготовка, по-нататъшното довършване ще премине много по-бързо. Морските къщи се завинтват в тавана чрез винтове. Водещият крак за правилото трябва леко да докосне нишките. Ето защо е много важно всички нишки да са в една и съща равнина. Сигналите са фиксирани на такова разстояние една от друга, така че правилото да не се плъзга между тях.
    След това върху тавана се поставя слой от начална шпакловка, която се регулира от правилото за фарове. Излишъкът премахна същото правило, първо под голям ъгъл и след това под остър. Ако трябва да поставите дебел слой шпакловка (повече от 15 мм), то това се прави в няколко комплекта. Първият слой се изтегля, излишъкът се отстранява, времето за сушене се дава. След това поставете втория слой и т.н.
    Ако искате да укрепите замазката с подсилена мрежа, тя се поставя в първия слой. Всеки слой, който поставите на тавана, след изсушаване, можете да мелене. Така ще получите по-гладка повърхност на последния етап от работата. След полиране на тавана, той е покрит с довършителни замазка, която ще скрие грубата структура на началната замазка.
    Как да изравним тавана преди боядисване, погледнете видеото:

    Подравняване и боядисване на тавана

    Е, почти свършихте да завършите повърхността на тавана. Но преди да нанесете боя върху него, таванът се почиства от прах. Също така, съветваме ви да подготвите повърхността. Това ще увеличи адхезията, т.е. адхезията на боята към субстрата.
    Грундирането се извършва от кадифена ролка в два слоя. В този случай първият и вторият слоеве трябва да се поставят перпендикулярно една на друга. Не позволявайте да се образува излишък от повърхностноактивно вещество на повърхността. След като грундът изсъхне, можете да започнете да рисувате тавана.
    завършвайки тавана за боядисване със собствени ръце
    Сега знаете как да направите таван за боядисване. Както можете да видите, операциите не са трудни и дори човек, който няма опит в строителството, може лесно да извърши качествено изравняване на повърхността.
    Допълнителните операции зависят от избраната боя и от наличието на декоративни елементи на повърхността. Затова Ви съветваме да прочетете другите ни материали, които се отнасят до ремонтните дейности и довършването на тавана. Успех с вашите усилия.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да нарисувате тавана със собствените си ръцеКак да нарисувате тавана със собствените си ръце
    Съвети за това как да премахнете варовика от таванаСъвети за това как да премахнете варовика от тавана
    Как да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпкаКак да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпка
    Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
    Как да нарисуваме таван за разтягане - препоръкиКак да нарисуваме таван за разтягане - препоръки
    Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
    Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
    Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
    Как да се измием от варовика от методите за почистване на таванаКак да се измием от варовика от методите за почистване на тавана
    Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
    » » Как да се изравни таванът за боядисване полезни съвети
    © 2021 BggeHat.com