Кой респиратор трябва да избера?

За днес има много видове респиратори: анти-аерозол, противопрахова, с клапан, маска за респиратори, филтриране, полумаска и много други. Най-прости са респираторите "венчелистче", които се произвеждат с или без клапан, както и със или без въглероден слой. Цената на тези респиратори е до 300 рубли. Трябва да кажа, че разговорът е за маски едновременно, както и филтри за еднократна употреба. В края на краищата, можете да си купите един много евтин респиратор от прах за 30 рубли. Необходимо е само да се знае, че такива устройства не могат да предпазват от радиоелементи и ултрачуствително оборудване, както е посочено в инструкциите на опаковката. Към днешна дата можете да си купите качествен респиратор в специализирани магазини или да поръчате онлайн.

Става въпрос за сериозни модели, които са надарени с патрони, сменяеми филтри и могат да защитят при работа с лакове и бои, както и от газове и пари. Незабавно трябва да се отбележи, че те са разделени на полумаски и маски на цялото лице. Първият може да защити дихателната система и не повече, докато последната защитава лицето и очите.

Каква е разликата между пълна маска за лице и полумаска?

Тези, които са принудени да използват различни маски, ако е необходимо, казват, че ако въздухът не е силно замърсен, тогава половината маска заедно със защитните очила ще бъде много по-удобна в сравнение с пълната маска за лице.

Ако въздухът е много замърсен, а отровните аерозоли заедно с праха проникнат под очилата, или като цяло отровните пари са много опасни, тогава трябва да запасите пълната маска за лице. НО, много е важно да изберете правилния размер. В противен случай маската няма да пасне плътно и ако наклоните главата си, няма да има смисъл от това.



Извършвайки работа в прашни условия, подвижните филтри се прилепват към тъканта и се закрепват с лепяща лента или гумена лента. Така че можете да удължите издръжливостта на касетите. И двете полови маски и маска за маска имат една или две гнезда за сменяеми филтри. Лесното дишане зависи от броя на филтрите.
Необходимо е да знаете, че филтрите трябва да се съхраняват в пластмасова торбичка, която е плътно свързана.

Какви са респираторите, използвани за боядисване?
Тук е необходимо да се вземат предвид няколко фактора. Филтърът се избира в зависимост от състава на боите. Просто обръщайте внимание на разтворителя, който се съдържа в състава.

Основните проблеми са причинени от частици на пигменти, изпарения от разтворители, мъгла при пръскане. Обикновено, ако боята се нанася с валяк или четка, тя ще бъде по-малко опасна от пръскането.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентилиПодмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентили
Как да направите стъкло матира мини-курс за домашни условияКак да направите стъкло матира мини-курс за домашни условия
Светли филтри на прозорциСветли филтри на прозорци
Екстракт без връзка с вентилациятаЕкстракт без връзка с вентилацията
Метален кейсон за сондажМетален кейсон за сондаж
Как да почистите тавана на боя полезни препоръкиКак да почистите тавана на боя полезни препоръки
Филтри за вода под мивкаФилтри за вода под мивка
Предимства на кухненските аспираториПредимства на кухненските аспиратори
Как да изберем кранче за баня?Как да изберем кранче за баня?
Как да изберем филтър за вода?Как да изберем филтър за вода?
» » Кой респиратор трябва да избера?
© 2021 BggeHat.com