Екстракт без връзка с вентилацията

Към днешна дата повече от една кухня не може да направи без принудителна вентилация. Въпреки това, не винаги е възможно да се възползвате от съществуващата или предвидена централна вентилация. Повечето от домовете им, както и някои апартаменти, са лишени от централен въздуховод. Често има ситуации, при които съществуващите централизирани качулки не могат да се справят с работата си поради различни причини: въздушна тръба е блокирана, неправилно проектирана вентилационна система у дома. В този случай качулката ще се спаси, без да се свързва с вентилацията.

Аспиратор за кухня без канал за улицата

Към днешна дата има няколко разновидности на такива екстракти. Както е известно качулка без връзка с вентилацията се случва само с филтри:

- мастен филтър, грубо почистване;

- Карбонов филтър, фино почистване.

Маслен тип вентилационни филтри

Мазнината обикновено се нарича груб филтър. Той държи сажди и малки частици. Подобен филтър надеждно защитава вътрешните части и стените на канала от грес и мръсотия и по този начин осигурява дълъг и непрекъснат експлоатационен живот на качулката. Най-често екстракти с филтър Мазнината се използва в циркулационните и поточните системи. Ако има добра вентилация във вашата къща или апартамент, тогава е по-разумно да се използва силна с система с маслен филтър.

Има филтри за многократна употреба и за еднократна употреба. Повторно използваеми, могат да се почистват, изплакват се с вода и да се използват повторно. В съвременните екстракти се използват няколко филтъра едновременно.

За продажба се предлагат три вида филтри за мазнини:

  1. Акрил. Филтър за повторно използване, който е сравнително прост и надежден за поддръжка;
  2. Хартия филтър, изработен от sintepon или fleece. Филтър за еднократна употреба с ниво на замърсяване под формата на цветен знак;
  3. Алуминий. Повторно използваем и надежден филтър може да се мие в съдомиялна машина. Състои се от няколко слоя перфориран алуминий. Изисква внимателна грижа.

Филтърът за мазнините за аспиратора трябва да бъде промит или променен навреме, в противен случай натоварването на изпускателния мотор и съответно неговата производителност ще се увеличи значително. Съвременните филтри за мазнини имат индикатор за заместване, който ще ви каже кога трябва да бъде изплакнат или заменен.



Предимства на филтрите за мазнини:

  1. универсалност, се използва както за газови, така и за електрически готварски печки;
  2. висока работна температура до 700 градуса по Целзий;
  3. устойчивост на всички агресивни газове и пари;
  4. проста и бърза инсталация / подмяна;
  5. надеждно изпълнение на поцинкован или неръждаем метал.

Въглищен тип вентилационни филтри

Това обикновено са фини филтри, те все още се наричат ​​сорбция. Те са в състояние да хванат дори и най-малките миризми в кухнята, особено вредни газове и различни примеси от пара. Карбонови филтри за кухненски абсорбатори трябва да бъдат сменени след замърсяване, те не могат да бъдат почистени. За фино почистване използват активен въглен.

Недостатъкът на този филтър е загубата на въздух поради наличието на йони в него:

- това въздух се нарича "мъртъв" поради липсата на отрицателно заредени кислородни йони. За нормална циркулация на въздуха в кухнята ще трябва йонизатор, който ще изпълват въздуха с озон;

- въглеродният филтър намалява производителността на 1,5 пъти при работа в циркулационен режим.

- подмяната / инсталирането на филтъра за въглен ще отнеме повече време от филтъра за мазнини, тъй като той е монтиран директно в качулката.

Филтърът за мазнини за качулки е по-евтин от филтъра за въглища. Аристон предлага резервни мастни филтри от 60 UAH. Цената на въглищата филтри започва от 80-90 UAH.

Ако ви интересува, как да оборудвате външната част на вентилацията, това ще бъде полезно научете как да направите отдушник сам.

Гледайте състоянието на филтрите, което ще предотврати нежеланите последствия и преждевременната повреда на аспиратора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Филтърът за грубо пречистване на водата пред броячаФилтърът за грубо пречистване на водата пред брояча
Телескопичните качулки са предимства и недостатъциТелескопичните качулки са предимства и недостатъци
Кал за отоплителна системаКал за отоплителна система
Вентилация в котелното на частна къщаВентилация в котелното на частна къща
Изчерпване на правилната инсталацияИзчерпване на правилната инсталация
Филтри за вода под мивкаФилтри за вода под мивка
Вентилация salda в УкрайнаВентилация salda в Украйна
Как да изберем качулка за кухнятаКак да изберем качулка за кухнята
Вентилацията в опъната тавана е устройствоВентилацията в опъната тавана е устройство
Предимства на кухненските аспираториПредимства на кухненските аспиратори
» » Екстракт без връзка с вентилацията
© 2021 BggeHat.com