Боядисване на алуминиев профил

Боядисване на алуминиев профилАлуминиевият профил се отличава с неговата надеждност и издръжливост. Но в крайна сметка дори този материал започва да губи външния си вид. Не бързайте да купувате нови прозорци - алуминиевият профил не е твърде труден за боядисване със собствените си ръце и спестете солидна сума.

Необходими инструменти и материали:

• шкурка №500;
• Грунд;
• Боя за метал;
• ацетон;
• Полиетиленово фолио;
• лента за рисуване;
• Рулетка;
• Пулверизатор;
• Респиратор;
• Правило или дълъг владетел.

Основните етапи на работа

За боядисване на алуминиеви рамки не е необходимо да се демонтират. Работата по актуализирането на блоковете на прозорците може да се извърши на няколко етапа, описани по-долу.

Подготвителен етап

1. Боята за метал има остър и постоянен мирис, затова се препоръчва да се извадят от помещенията неща и мебели (особено меки) или поне да се защитят с полиетилен. Освен това полиетиленът трябва да бъде покрит.



2. Старата крекирана боя се отстранява от повърхността на блоковете на прозорците. Шлифоването се извършва с шкурка №500, която няма да надраска алуминия прекалено много.

3. Очилата се измиват с детергент и се обезмасляват с ацетон, след което се залепват по контура с лепяща лента. От полиетилен до размера на всички стъклени листове се нарязват и фиксират на прозорците със същата лента. Препоръчително е да се използва двуслоен полиетиленов филм, предназначен за оранжерии. Това ще спести време, защото когато бъде отрязан, ще се произвеждат едновременно два идентични платна. Всичко това е необходимо, за да се предпази стъклото от боядисване.

Основна фаза

1. Алуминиевите рамки трябва да бъдат грундирани преди боядисване. За да направите това, грундът се разбърква добре, изсипва се в пистолет и след това внимателно се нанася върху прозорците. Винаги предпазвайте респираторния тракт с респиратор.

2. Боята се нанася по същия начин, след като грундът изсъхне. За алуминиево боядисване е необходимо да се използва специална боя, която има високи адхезивни свойства по отношение на метални повърхности, които са устойчиви на корозия, химикали и околната среда. Просто казано - трябва да изберете боята, предназначена за метала, а актуализираните прозорци ще продължат дълго време.

3. Боята за метала бързо изсъхва. След като изсъхне, проветрете помещението и извадете филма от мебели и стъкло.

Е, ако все още се нуждаете от вътрешните довършителни работи на балкони на базата на "до ключ" - посетете сайта defenster.com.ua. Само там има всичко, за да създадете уют и комфорт на вашия балкон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
ПВЦ прозорци и кой профил е по-добърПВЦ прозорци и кой профил е по-добър
Боядисване на метални конструкцииБоядисване на метални конструкции
Боядисване на таванаБоядисване на тавана
Алуминиеви конструкции за предимствата и недостатъците на прозорците и вратитеАлуминиеви конструкции за предимствата и недостатъците на прозорците и вратите
Радиаторна бояРадиаторна боя
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
Предимства на прозорците от дърво и тяхната инсталацияПредимства на прозорците от дърво и тяхната инсталация
» » Боядисване на алуминиев профил
© 2021 BggeHat.com