Как да нарисувате дърво?

Цветът на повърхността от всякакъв вид има свои собствени характеристики. Така че, преди боядисване на дървената повърхност, особено прясно дърво, е необходима внимателна обработка. На този етап премахнете възлите и покрийте повърхността с грунд. Обикновено това е или традиционно изсушаващо масло, или безцветен грунд за дърво или така наречената боя за подплата. Ако обърнете внимание на това топо, тогава в бъдеще боята няма да се ексфолира, а дървото, което можете надеждно да защитите.

Що се отнася до старата дървена повърхност, тук на етапа на подготвителната работа трябва да сте сигурни, че е суха. Трябва също така да се уверите, че тя не е засегната от плесени или мухъл. С тези нещастия се бори, както следва. Тестът от повърхността се отстранява, след което дървото се грижи внимателно и се обработва със специален състав срещу плесени. От фрагментите, засегнати от гъбички, също трябва да бъдат унищожени. В същото време съседните райони с тях също трябва да бъдат покрити със специално мощно лекарство срещу гъбичките.

Преди боядисване, е необходимо да се премахнат всички дървени повърхности проектиране елементи (които, например, врата или прозорец дръжки), или като алтернатива, за да ги поставите спретнато самозалепваща лента.



Е, поръчайте пластмасови прозорци на века в Москва, можете да посетите сайта oknaolimpa.ru. Само там ще намерите качествени и надеждни пластмасови прозорци с бърза доставка.

Какво още трябва да знаете за боядисване на дърво? Ако самият материал съдържа много танинови вещества, не го боядисвайте със светъл цвят, защото на повърхността с течение на времето ще се появят петна. Това, обаче, може да бъде избегнато чрез по-внимателно обработване на повърхността с грунд.

Тропичното дърво обикновено не е боядисано. Но ако има такава необходимост, първо нейната повърхност се третира с разтворител, който съдържа амоняк или целулозен състав. Същото важи и за дървесината, която се характеризира с високо съдържание на смола. Факт е, че повечето бои имат ниска адхезия към такива повърхности.

Дървесината с външната страна на сградата се препоръчва да се оцвети еластични бои, защото под влияние на промените в температурата и влажността на дървени конструкции може да се възпали и да се намалят. Ако боята не е достатъчно еластична, тогава повърхността й може да се счупи. По принцип за дърво се използват както водоразтворими, така и водоразтворими бои. И за стаите препоръчва вододисперсионни акрилни състави.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Типове противогъбични праймери и правила за подборТипове противогъбични праймери и правила за подбор
Боя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на подаБоя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на пода
Какво да се покрие лигавицата вътре в къщата означава и технология на тяхното приложениеКакво да се покрие лигавицата вътре в къщата означава и технология на тяхното приложение
Трябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художнициТрябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художници
Ремонт на дървени прозорциРемонт на дървени прозорци
Грунд за дълбоко проникванеГрунд за дълбоко проникване
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
ЧеткаЧетка
Грунд емайлГрунд емайл
Как да се възстанови една стара дървена врата?Как да се възстанови една стара дървена врата?
» » Как да нарисувате дърво?
© 2021 BggeHat.com