Грунд за дълбоко проникване

Грунд за дълбоко проникванеИзползването на някои строителни материали не може да бъде подчертано подчертано. С тяхна помощ можете да изпълнявате няколко функции наведнъж, като спестявате допълнителни процедури. Един от тези безценни помощници на строителя е грунд за дълбоко проникване.

Покритието е връзката между двата материала. Неговото приложение благоприятства по-добра адхезия, по-малко абсорбиране, защита от плесени и влага, увеличава експлоатационния живот на конструкциите и покритията.

Грунд за дълбоко проникване - технически спецификации

Подготовка за дълбоко проникване на unisРаботата на този тип материал се основава на свързването на горния слой на продукта и запушването на порите. От това следва, че дълбочината на проникване зависи от слабостта на основата. Средно тази цифра е 5 мм. Качествените продукти проникват на дълбочина 10 мм.

Цветният спектър на течностите не е твърде широк. Грундът може да бъде млечнобял или безцветен.

Пълното изсушаване на покритието от два слоя се извършва на ден. Интервалът между слоевете е приблизително 1,5 часа. Условията за оптимална настройка са:

  • влажност на въздуха 60;
  • температурата на средата е 22 ° С;

Температурата на нанасяне не е по-ниска от +5 и не е по-висока от +30 ° C. В този случай повърхността може да работи в температурен диапазон от -40 до +60 ° С.

Размерът на частиците не надвишава 0,05 μm. Това позволява на материала да се абсорбира в повърхността възможно най-много.
Сухият остатък трябва да е висок. Колкото по-висока е тази стойност, толкова по-висока е концентрацията на веществото. Когато се разрежда с вода, индикаторът трябва да е най-малко 6.

Потреблението на веществото варира от 80 до 200 грама на m2 повърхност и зависи от:

  • производителя;
  • качеството на обработваната повърхност;
  • условията на околната среда;


Грундираната повърхност има повишена устойчивост на въздействието на течността. Също така, покритието е пропускливо за пара, което позволява на обработените материали да "дишат".

Какъв е най-добрият праймер за дълбоко проникване?

Грунд с повишена адхезия се използва за обработка:

  • зидария;
  • блокове от бетон и пяна;
  • измазана основа;
  • гипсокартон;

Използва се за оцветяване, залепване с тежки тапети или шпакловки. При избора на лечение за мокри помещения трябва да се обърне внимание на наличието на антисептици и водоотблъскващи свойства. Материалът трябва да издържа на проникването на влага и образуването на гъбични отлагания. Приложете този грунд в три слоя.

За гладка бетонна основа са разработени специални смеси "Бетонен контакт". Те са създадени на базата на полимер с добавяне на кварцов пясък. Основната му цел е да осигури основи за грапавост. Друг вид грунд се използва за нанасяне върху стара боя, която не може да бъде напълно отстранена.

Под замазката е по-добре да нанесете дълбоко проникващ грунд за повърхности от гипсокартон или универсално дълбоко проникващо вещество.

Свободните и порести субстрати ще изискват специално внимание. За такива опции се използват праймери като MONOLITH. Те закрепват горния слой, предотвратявайки разрушаването на повърхността. В допълнение, такива съединения са покрити с добре абсорбиращи материали преди боядисване:

  • дърво;
  • шперплат;
  • частици;

За външни работи е необходимо съединение с латекс. Предотвратява влагата в структурата. Също така, формулировките с обезпенители са удобни. В този случай грундът не се разпенва, когато се разклаща, тъй като е по-удобен за употреба.

Изборът на производителя зависи от цената, която клиентът изчислява. Но трябва да се помни, че евтиният грунд с дълбоко проникване може да бъде с лошо качество и прилагането му ще доведе до възможност за повторение на работата и увеличаване на разходите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Грунд за подови настилкиГрунд за подови настилки
Грунд за подова настилка от балатумГрунд за подова настилка от балатум
Грунд за самонивелиращ се подГрунд за самонивелиращ се под
Залепването на стените преди замазката заслужава да бъде направено и какъв материал да изберетеЗалепването на стените преди замазката заслужава да бъде направено и какъв материал да изберете
Типове противогъбични праймери и правила за подборТипове противогъбични праймери и правила за подбор
Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?
Грунд за тавани и характеристикиГрунд за тавани и характеристики
Важно е да знаете как да primetovat таванВажно е да знаете как да primetovat таван
Универсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхностиУниверсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхности
Грунд gf-021Грунд gf-021
» » Грунд за дълбоко проникване
© 2021 BggeHat.com