Грунд за бетон

Грунд за бетонБетонът е много издръжлив и издръжлив материал, досега той присъства в едно или друго количество във всички сгради. Те са закрепени заедно със строителни блокове, изливане на подове, довършителни стени, изливане на различни строителни конструкции и материали, плочи, тухли, стълбове. Но в повечето случаи тя не е подходяща за покритие, тъй като е прахообразна и вредна за здравето. И поради силата и способността си да абсорбира течности зле, е трудно да се фиксират покритието, боя, тапети, пластмасови панели, плочи върху него. Затова е необходим грунд.

Грундът е специално съединение, което има повишена способност да се абсорбира в обработваната повърхност и да го направи по-трайна, като увеличава свойствата на свързване. Получената повърхност идеално прилепва към новия материал, образувайки монолитна връзка. Без използването на грунд добра и качествена адхезия между основата и покритието би била от особена природа, с времето това би довело до пилинг на отделни секции. По този начин, праймерът удължава живота на многопластовата структура и в някои случаи осигурява допълнителна защита срещу влага, ултравиолетови и вредители.



Досега е изобретил много различни грундове за всякакви нужди. За всяка повърхност има грунд. Бетонът не е изключение, въпреки че е твърд, но е лесен за износване и износване. За него най-добрият вариант е да изберете грунд върху пластмасова основа. Отличен епоксиден грунд, той ще може да укрепва и предотвратява микро-пилинг на бетонни частици при натиск и удари. Всъщност, ако е прекалено тънък слой покритие, като боя или тапет тънка, чувствителна на натиск ударна вълна, минаваща през боята ще насърчава формирането на микро прах в бетон, а постоянните компресии доведе до разслояване на зоната на боя. Епоксидният грунд значително удължава живота и забавя този момент.

Нанесете грунд с четка или ролка. Обикновено тя изсъхва в продължение на няколко часа, за пълна увереност във вашите действия, прочетете инструкциите за употреба внимателно. По време на приложение е по-добре да използвате гумени ръкавици, очила и други методи за защита. Грундът е качествен неопасен материал, не се страхувайте да го използвате.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Грунд за подови настилкиГрунд за подови настилки
Грунд за самонивелиращ се подГрунд за самонивелиращ се под
Primer betonokontakt как да приложим правилно състава?Primer betonokontakt как да приложим правилно състава?
Подготовка стени преди залепване тапет е лукс или необходимост?Подготовка стени преди залепване тапет е лукс или необходимост?
Залепването на стените преди замазката заслужава да бъде направено и какъв материал да изберетеЗалепването на стените преди замазката заслужава да бъде направено и какъв материал да изберете
Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?
Саморазливен насипен подСаморазливен насипен под
Трябва ли да заземем гипсокартона пред китката?Трябва ли да заземем гипсокартона пред китката?
Трябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художнициТрябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художници
Универсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхностиУниверсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхности
» » Грунд за бетон
© 2021 BggeHat.com