Универсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхности

Грунд за подови настилки

Технологията за ремонт непрекъснато се подобрява. И всичко това, защото има нови строителни материали, които могат да подобрят качеството на финала. Не толкова отдавна се появи грунд за пода - специален течен състав, който помага да се подготви повърхността за по-нататъшни видове довършителни работи. Днес тези материали са важна част от технологичния процес на ремонт на стени, тавани и подове. Всеки от тях има своя собствена химическа формула и определя причината за праймера.

Да се ​​разбере какво и как да се използва е доста трудно. В края на краищата, миксовите смеси са представени в огромен асортимент. В зависимост от вида, грундът за пода може да бъде:

  1. Прониквайки.
  2. Стягащ.
  3. Регулиране на порьозността.
  4. Подобряване на свойствата на сцеплението.
  5. Направете повърхността гладка и гладка.

Обърнете внимание! Конвенционалните грундове допринасят за правилното и равномерно разпределение на боята. Специализираните формулировки са в състояние да решат конкретни технически проблеми.

Което, да разберем заедно.

мъгла

Условно специализираните смеси могат да бъдат разделени на седем разновидности. Това са:

  1. Алкидни съединения.
  2. Акрилни смеси.
  3. Gliphtal.
  4. Perchlorovinyl.
  5. Поливинил ацетат.
  6. Фенолни.
  7. Полистирол.

Важно е да знаете какво е предназначено за всеки.

Видове специални грундове

Изолационен материал

Приложение на грунд

Алкидни грундове се използват за обработка на дървени подове. Повърхността, покрита с дървесина от тях, започва да "набъбва". Този процес улеснява последващото боядисване. Алкидният състав изсъхва в рамките на 10 часа. Такива материали могат да бъдат от два типа: праймер на базата на цинков фосфат и на базата на цинков хромат. Първата версия се използва само ако са избрани алкидни бои за боядисване на борда. В други случаи се използва праймер, базиран на цинков хромат.

Акрилните импрегнации имат ненадминати потребителски качества. Те могат да се справят с всякакви повърхности - дърво, тухла, цимент, стара и свежа мазилка. Подобен материал е идеален грунд за бетонен под. Сместа изсъхва в продължение на 5 часа, докато няма миризма. Материалът прониква добре във всяка структура, осигурявайки отлична адхезия.

Обърнете внимание! При използването на акрилни съединения е невъзможно да се третира тъмноцветно желязо. С течение на времето ще се появят ръждиви петна по повърхността на метала.

Глифалните материали могат да се използват само в затворени пространства. Най-често обработват метални части. Материалът изсъхва в рамките на 24 часа.



Perchlorovinyl смеси се използват за обработка на метрични, тухлени и мазилни основи. Това също е добър грунд за бетонния под, но само ако се обработва уличната платформа. Използвайте материала на закрито не се препоръчва. Съставът изсъхва в рамките на един час.

Поливинил ацетатните праймери се обработват с всякаква повърхност, ако се планира да се боядисва с поливинилацетатна боя. Грундът на грунда изсъхва за 15 минути.

Фенолният грунд се използва за първично обработване на метални и дървени повърхности. Слоят изсъхва за 12 часа.

Съставът на полистиренния грунд включва токсични разтворители, така че те не могат да се използват в затворени и слабо проветриви помещения. Те са предназначени за обработка на дървени и гипсови основи.

Грундове за бетонни подове

Защитно импрегниране

Полиуретанов грунд

За подготвяне на бетонен под, обикновено се използват формули за дълбоко проникване. Те помагат:

  • Укрепване на повърхността.
  • Подравнете абсорбиращия капацитет на замазката.
  • Предотвратете проникването на влага дълбоко в основата.
  • Избягвайте появата на мухъл и бактерии.
  • Значително намаляване на консумацията на боя в случай на необходимост от допълнителна обработка на бетонната повърхност.

Свързващите елементи на проникващия грунд имат незначителен размер, който помага на неговите частици да проникнат дълбоко в порите на бетона и да ги запушат. Подобни грундове буквално лепи горния слой на пода.

Три сорта

Сред представените композиции най-популярни са три разновидности:

  1. Контакт за бетон.
  2. Епоксидна.
  3. Полиуретанови съединения.
Капацитет на грунд

Грунд за дълбоко проникване

Контактът с бетон се отнася до адхезивните грундове. В състава му има голям кварцов пясък, образуващ груба повърхност. Слоят от такъв материал осигурява най-добрата адхезия на гладка бетонна настилка с грунд. Обработката с този материал позволява значително да се увеличи експлоатационният живот на пода.

Епоксидни и полиуретанови материали запълват малки пори на бетон, осигурявайки надеждна адхезия към довършителните материали, изравнявайки основата и я прави по-трайна. Тези почви не се страхуват от въздействието на агресивните химикали и могат да издържат на механичен стрес. Поради това те най-често се използват за преработка на подове в промишлени помещения.

Обобщение по темата

Всяка от описаните импрегнации има тесен обхват. Използването им помага да се подготви повърхността за последваща обработка. Правилата за грундиране са посочени на опаковката. Краткото указание казва при какви температури е възможно да се извърши лечението и какво ниво на влажност трябва да бъде налице.

Бетонният под трябва да се третира, докато съставът вече не се абсорбира в повърхността. За нанасяне на материала може да се използва нормална ролка. Консумацията на грунд е посочена върху опаковката.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Грунд за самонивелиращ се подГрунд за самонивелиращ се под
Подготвянето със собствените си ръце от PVA е практично решение за бюджетни ремонтиПодготвянето със собствените си ръце от PVA е практично решение за бюджетни ремонти
Primer betonokontakt как да приложим правилно състава?Primer betonokontakt как да приложим правилно състава?
Акрилна, гума, епоксидна и полиуретанова боя за бетон, която е по-добра?Акрилна, гума, епоксидна и полиуретанова боя за бетон, която е по-добра?
Primer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок класPrimer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок клас
Залепването на стените преди замазката заслужава да бъде направено и какъв материал да изберетеЗалепването на стените преди замазката заслужава да бъде направено и какъв материал да изберете
Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?
Това, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзерТова, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзер
Трябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художнициТрябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художници
Важно е да знаете как да primetovat таванВажно е да знаете как да primetovat таван
» » Универсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхности
© 2021 BggeHat.com