Трябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художници

Списък със специфични строителни материали съдържа грунд. Основната му цел е да увеличи способността за прилепване на оцветителя към измазаната повърхност. Ето защо подготвителната работа се приписва на задължителните условия за качествени ремонти. Основното нещо - да изберете правилния тип грунд и да го приложите в правилната последователност.

Какви видове повърхности се обработват

Подготовка на стените преди боядисване или не - зависи от вида на покритието. Въпреки че, според експерти, художници, грунд не може да навреди на довършителни слой. Той съдържа компоненти, които осигуряват адхезия към стената, която трябва да се третира, предпазва я от образуване на гъбички и корозия. От боята, грундът се отличава и от минималното съдържание на пигмента.

Грундът увеличава способността на адхезия на боята към повърхността

Грундът увеличава способността на адхезия на боята към повърхността

По време на процеса на ремонт боята се нанася върху следните видове покрития:

  • Мазилка - обикновено варовит, гипсов или циментов разтвор с пясък. Ако завършващият слой се изпълни качествено, то ще изглежда перфектно след боядисване.
  • Замазка - пластмасова маса, използвана като козметично покритие, с помощта на която да се маскират дефектите на измазаните повърхности.
  • Гипсокартон - с използването на този материал, завършва в различни стаи. В този случай, в стаите с висока влажност (кухня, баня), най-лесният и най-надежден начин за декориране е боядисването.
  • Старият тапет - процесът на нанасяне на оцветителя върху тапета ви позволява да скриете пукнатините, образувани в грубата мазилка.

Сега за това дали е необходимо да се нанесе грунд върху изброените повърхности. Независимо от факта, че водната дисперсионна боя е идеално поставена върху мазилката или шпакловъчния слой, те все още са непременно обработени с лепило. Тази необходимост се обяснява с няколко фактора:

  1. 1. В грунд има полимери, които допринасят за втвърдяване на довършителния слой, с изключение на неговия крекинг и изхвърляне.
  2. 2. Пластир като замазка е твърде порест материал, те са като гъба, може да абсорбира много течност, което означава, че скоростта на потока на оцветителя в обработването на такива neprogruntovannoy стена се увеличава.

Някои майстори, а не да се грундират шпакловка преди боядисване, да мине през нея вода разпръснати оцветяване състав, тя предварително разреждане с повече вода. Този подход е приемлив, но не е от полза от гледна точка на икономиката, защото грундът е много по-евтин от боя. Грундиране преди боядисване на гипсокартонени плоскости също се извършва, за да се намали консумацията на боя и да се увеличи устойчивостта на влага към крайната повърхност. Трябва да се отбележи, че стените от гипсокартон трябва да бъдат грундирани два пъти. За първи път, веднага след монтажа на панелите, вторият - след замазка.

Сега, по отношение на необходимостта от нанасяне на грунд върху стари тапети, за да ги подготвим за боядисване с водна боя. В този случай, чрез грундиране е възможно да се импрегнира не само хартията, но и субстрата, към който е залепена. В резултат на това се получава дълъг монолитен слой при сушенето на грунда, който след оцветяването не се ексфолира дори при колебания на влажността и промяна в температурата в помещението.

Защо грундирана вече боядисана повърхност



На преди боядисаната повърхност можете да преминете през боята, въпреки че това не е правилно, но това лечение се практикува. В този случай подготовката на стените преди боядисване се извършва, ако се планира да се приложи боята върху стария слой водна емулсия, но с различен цвят. Грундът няма да позволи на стария нюанс да премине през новия слой. Може да се каже, че адхезивният състав ще действа като бариера.

Ако боядисваната повърхност е грундирана, старата сянка не се появява през нов слой

Ако боядисваната повърхност е грундирана, старата сянка не се появява през нов слой

Ако трябва да стенопис, лекувани преди това нитроцелулоза емайл или блажна боя, първо трябва да предостави на неравностите на повърхността, а след това се поставя лепенка състав. Без процеса на смилане боядисаната повърхност няма да продължи дълго, защото неравностите подобряват прилягането на нанесения материал. Ако основата под боята на водна основа се нанася върху повърхността, боядисана с други видове бои, тогава е най-добре да използвате състав с името Контакт за бетон.

Над това беше въпрос на проникване на грундове, които се използват за уплътняване на порестия или хлабав мазилен слой. Контакт за бетон Това е лепило, което се състои от акрилно свързващо вещество. Като пълнители се използват също така като част от цимент, кварцов пясък и други компоненти, които подобряват прилепването на мазилка, замазка или залепващи вещества с бетон и други гладки и слабо абсорбиращи течни повърхности.

Съвети на професионални художници-мазилки

Както вече бе споменато по-горе, грундирането на стени за боядисване се извършва не само за уплътняване на грубото покритие на основата, но и за запазване на оцветяващото вещество. Въпреки че някои неопитни майстори, които се опитват да спестят бюджет за ремонт на стени поради грунд, напротив, има превишаване на разходите. Този фактор се обяснява просто, за ремонта се закупува скъп грунд, чиито свойства изобщо не са необходими за определена работа. Например, ако трябва да боядисвате стените на суха стая, която винаги е нормално ниво на влажност, тогава не купувайте състав, съдържащ съставки срещу образуването на гъби и мухъл. Вземете грунда може да помогне на продавача-консултант в магазина.

Но ако не сте сигурни, че стените на вашия апартамент се нуждаят от грунд преди боядисване, за да разберете това, прекарайте пръста си с пръст. Ако стената остане чиста, резултатът е отрицателен, ако върху нея се появи мръсна следа - положителна.

В заключение, едно по-важно правило. Грундът не се нанася върху прясно с мазилка повърхност. Промивайте стената само когато след приключване на работата ще отнеме поне 2-3 седмици. Това време е достатъчно, за да изсъхне напълно. В противен случай желаният ефект на праймера не трябва да се очаква. На слабо изсъхнала измазана повърхност обикновено не може да се образува нормален лепилен слой.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?Грунд под тапет как да изберем оптималния състав?
Универсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхностиУниверсален грунд за бетон, дървена основа, метални и измазани повърхности
Грунд gf-021Грунд gf-021
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Грунд за дълбоко проникванеГрунд за дълбоко проникване
Грунд емайлГрунд емайл
Боядисване на таванаБоядисване на тавана
Радиаторна бояРадиаторна боя
Как да изберем боя за таванаКак да изберем боя за тавана
» » Трябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художници
© 2021 BggeHat.com