Как да нарисуваме радиатор?

Как да нарисувате радиатор

По време на ремонта има моменти, когато не е необходимо да се сменя радиаторът от техническа гледна точка, но е необходимо да го настроите в нов интериор. В този случай радиаторът трябва да запази своите топлиннопроводими качества. Решете този проблем по няколко начина, но най-лесният начин да го направите с боя.

За да започнете, радиаторът трябва да бъде подготвен. Той се почиства от старата боя и това не е лесна задача. Факт е, че повърхността му има сложна форма, така че няма да е възможно да се почисти бързо с четка. Използването на вентилатор може да повреди метала. Термофана в такива случаи е просто неефективен. Ето защо, експертите препоръчват използването на химически почистващи препарати. В продажба има специално измиване за боя върху метал. След нанасянето, този агент се абсорбира в слоя боя и го омекотява, така че боята може лесно да се отстрани от повърхността със скрепер или шпатула. Въпреки факта, че измиването съдържа агресивни химични съединения, те не унищожават дърво или метал. При зачервяване трябва да се справяте много внимателно и да я държите така, че да не вдишвате дим. Добре е, че стаята трябва да бъде подходящо вентилирана.



След отстраняване на боята е необходимо да се премахнат петна от ръжда с помощта на метални кожи. Тогава радиаторът се обезмаслява с бял спирт или леко алкален разтвор. След това е възможно да се приложи антикорозионен грунд.
Боята за радиатори трябва да отговаря на определени изисквания. Основното е топлинната устойчивост. В края на краищата, повърхността на радиатора е постоянно изложена на високи температури. Сред другите изисквания - стабилността на бояджийския слой до абразията и отсъствието на токсични вещества в боята.
В класическата версия на радиатора изберете нюанс на бяло. Въпреки че са възможни и други опции - например златен или сребърен. Можете дори да приложите рисунка или украшение - основното е, че такова решение се вписва в интериора.
Можете да рисувате само хладната повърхност на радиатора. Ако работата се извършва през отоплителния сезон, трябва да затворите клапаните и да изчакате, докато радиаторът напълно се охлади. При боядисване върху гореща повърхност цветът се оказва неравен и остават маркировки от четката.

Е, ако се интересувате от рамкови къщи и тяхното изграждане - посетете сайта izburg.ru. Само там ще намерите всичко за рамката и нейните предимства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да почистите плочките на подаКак да почистите плочките на пода
Как да премахнете старата боя от дървен подКак да премахнете старата боя от дървен под
Как да се разтваря силиконов уплътнител тествани химически и народни средстваКак да се разтваря силиконов уплътнител тествани химически и народни средства
Разходите за инсталиране на радиатор и правила за инсталацияРазходите за инсталиране на радиатор и правила за инсталация
Как да нарисуваме пода на дъскиКак да нарисуваме пода на дъски
Как да премахнете старата боя от стените ефективни методи за почистване на повърхностиКак да премахнете старата боя от стените ефективни методи за почистване на повърхности
Изплакване на отоплителни батерииИзплакване на отоплителни батерии
Модерни чугунени радиаториМодерни чугунени радиатори
Ремонт на радиаториРемонт на радиатори
Замяна на радиаториЗамяна на радиатори
» » Как да нарисуваме радиатор?
© 2021 BggeHat.com