Как да премахнете старата боя

Как да премахнете старата боя

Често старите неща, които искате да дадете на втори живот или просто да ги актуализирате. Боядисаните повърхности преди боядисване с нова боя изискват пълно отстраняване на старата. От различни материали боята се отстранява по различни начини.

 От дървената повърхност и особено от прозоречните рамки, преди да се покрие с нова боя, старата трябва да се отстрани, в противен случай прозорчето след сушене може да не се затвори. При отстраняване на боята ще помогне на сграда сешоар. След нагряване, когато боята започне да се балон, тя може лесно да се отстрани със шпатула. При почистването на труднодостъпни места ще се появи триъгълна шпатула. Ако не е на ръка, можете внимателно да премахнете боята с машина за бръснене. Не повреждайте дървото, особено ако е лакирано.

 За да почистите металната повърхност от напукана боя, се използват метални четки и стъргалки, но по-прост метод е да се използва специално измиване. Когато има електрическа бормашина, покупката на специална дюза по него ще помогне бързо да свърши работата по почистването на боята. По време на процеса на почистване е добре да обърнете внимание на местата, където се е образувала ръжда, тъй като няма да попадне върху ръждата. След почистване на повърхността, тя трябва да бъде добре изсушена, след което цинкът или хромът се грундират с цинк.



 Химическите разтвори за отстраняване на бои могат да бъдат универсални. Те изискват стриктно спазване на технологията на работа и защита на ръцете и тялото от контакт с тях. Решението може да бъде направено у дома или закупено в магазин за сгради. За да се подготви състава на домакинството ще трябва сода каустик и dimetilhlorida решение. Сместа от магазина има подобен състав.

 Преди да започнете работа, трябва да носите гумени ръкавици. Разтворът се излива в отделен контейнер и от него се полага четка върху повърхността, която се почиства. След известно време боята ще започне да се балира и може лесно да се отстрани със шпатула. След това повърхността за предпочитане се промива с вода или разтворител и се оставя да изсъхне.

 В дома можете да подготвите и паста за разтваряне на боята. За да направите това, водата се смесва с сода каустик, докато последната престане да се разтваря в нея, овесено брашно се добавя към сместа. След това пастата се нанася върху боята и след известно време се събира. Всички те се измиват с вода, за да се неутрализира содата. Този метод е подходящ за продукти със сложни форми, тъй като пастата може лесно да се направи във всички гънки.

Е, ако се интересувате от сглобяеми сгради - посетете сайта vrk1.ru. Там ще намерите всичко за бърза конструкция и нейните характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да актуализирате стара стъпка по стъпка инструкции за начинаещи за начинаещиКак да актуализирате стара стъпка по стъпка инструкции за начинаещи за начинаещи
Как да премахнете старата боя от стените ефективни методи за почистване на повърхностиКак да премахнете старата боя от стените ефективни методи за почистване на повърхности
Как да премахнете стария лак от мебелите без помощта на специалисти?Как да премахнете стария лак от мебелите без помощта на специалисти?
Как да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на таванаКак да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на тавана
Ремонт на дървени прозорциРемонт на дървени прозорци
Как да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнятаКак да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнята
Как да почистите тавана на боя полезни препоръкиКак да почистите тавана на боя полезни препоръки
Как да направите вашия апартамент добър ремонтКак да направите вашия апартамент добър ремонт
ЧеткаЧетка
Как да се измие боята от тавана основни правилаКак да се измие боята от тавана основни правила
» » Как да премахнете старата боя
© 2021 BggeHat.com