Как да актуализирате стара стъпка по стъпка инструкции за начинаещи за начинаещи

Старите мебели с времето губят своята привлекателност и ефективност, в резултат на което просто се изхвърлят. Но не бързайте да го изпратите на сметището. Да се ​​дават износени шкафчета, столове и бордюри, е възможно "втори живот", без дори да е експерт. За да направите това, трябва само да имате желание да направите реставрация и да спазвате определена технология. По този начин тя не само ще спести семейния бюджет, но и ще украси интериора на стаята.

Премахване на старото покритие - как да се осигури подходяща повърхност за възстановяване

Обновяването на мебелите започва с премахването на стария лак. Не боядисвайте и не нанасяйте лак върху LMC - просто губите време, енергия и материали. Но преди да започнете да почиствате повърхността, първо премахнете всички съществуващи хардуер - писалки, брави, крака и т.н.

Що се отнася до старата боя, можете да я премахнете по няколко начина:

  • механично;
  • химически;
  • термично.

За механично отстраняване на лак, се изисква шкурка със среден абразив. Твърде груб за използване не си струва, тъй като оставя дълбоки драскотини по повърхността на продукта. Недостатъкът на този метод е, че отнема много време и усилия. Поради това е разумно да се прилага шкурка за почистване на повърхности или труднодостъпни места.

За ускоряване на работата може да се използва мелница с абразивна дюза. Но е удобно да се обработват големи и плоски площи. Ако е необходимо да възстановите стола, не е много удобно да работите с мелница. В този случай е по-добре да използвате химическо измиване. Това е специален продукт, подобен на паста, предназначен за премахване на всякакви бои.

Промиването трябва да се нанася с четка, за предпочитане с мека купчина. След прилагането му е необходимо покритата повърхност да се покрие с полиетиленов филм и да се изчака състава да се омекоти. Времето, необходимо за реакцията на пастата с лак, зависи от производителя и дебелината на боята. За повече информация вижте инструкциите на опаковката. След омекотяване на покритието, отстранете пастата със стария лак, като използвате шпатула или скрепер.

Работете внимателно с пастата, защото съдържа киселина и е много токсична. Нанесете го във вентилирана стая след поставяне на ръкавици.

Ако за първи път не можете напълно да почистите повърхността, отново поставете пастата. В края на тази процедура леко "ходете" на повърхността на продукта със средно абразивен шкурка, за да се отървете от остатъците от химията.

Има и друг начин да премахнете старата боя или лак - използвайки конструкторска сешоар. Това устройство ви позволява да загреете покритието, в резултат на което той омекотява и лесно се отстранява със шпатула. Основното нещо е да не се прегрява повърхността, за да не се възпламени. Имайте предвид, че този метод също е доста токсичен - при нагряване боята отделя токсични вещества, затова е необходимо да работите във вентилирана стая. След почистване на повърхността, използвайте nazhdachkoy да се отървете от остатъка лак в порите на дървото.

Възстановяване на повърхността - shpaklyuem, лепило и шлифовано

За да актуализирате наистина старата полирана мебел, а не само да пребоядисвате, трябва да се отървете от всички дефекти, като чипове, пукнатини и пукнатини. За да направите това, се нуждаете от следните материали:

  • Замазка (стартиране и довършване).
  • Дървесно лепило (можете да използвате епоксидни, което осигурява по-надеждна връзка).
  • Обезмаслител.

Започнете работа, като залепите частите, от които се нуждаете. Повърхностите, които трябва да бъдат залепени, трябва да бъдат шлайфани и обезмаслени. След залепването частта трябва да бъде фиксирана със скоби и оставена за периода на втвърдяване на лепилото.

След това можете да започнете да запълвате. Тази процедура се извършва на няколко етапа:

  1. 1. Всички тесни пукнатини и пукнатини трябва да се разширят, така че да стане възможно да се напълнят с шпакловка.
  2. 2. При дълбоки дефекти, например чипове и пукнатини, нанесете стартовия пълнител и изчакайте да замръзне.
  3. 3. След това е необходимо да се почисти замразеното покритие, за да се отстранят сериозните неравности и да се нанесе тънък, равномерен слой довършителни замазки.
  4. 4. Използвайки последната, също елиминирайте драскотини и други малки дефекти на повърхността на мебелите.
  5. 5. След поставянето на замазката трябва да се шлайфа с фина абразивна хартия.

След отстраняване на дефектите на повърхността на мебелите, трябва да се шлайфа ръчно с помощта на шкурка или мелница, за да се отървете от малки драскотини и грапавост. Ето защо зърното на абразивния материал трябва да бъде минимално.

Ако възнамерявате да използвате прозрачно покритие, изберете завършващия пълнеж за цвета на дървото. На повърхността на замазката дървените влакна могат да бъдат боядисани с кафява боя.

Нанесете чист лак - как да постигнете ефекта на стъклото

Довършителните работи са най-креативната фаза на работа, от която зависи дизайна на вашите мебели. Разбира се, при избора на вида покритие е необходимо да се съсредоточи върху вътрешността на помещението, в което ще се използват мебели. Но полето за творчество все още е широко. Като пример, помислете за някои от най-популярните и ефективни варианти за декоративни довършителни работи.

Ако вашите мебели са изработени от ценно дърво, като махагон или дъб - дори не трябва да мислите за избора на довършителни материали. Тези скали в себе си изглеждат красиви. Затова всичко, което се изисква от вас, е да покриете продукта с прозрачна боя. Използвайте за тази цел специален мебелен нитроцелулозен лак, който е увеличил твърдостта и гладкостта. Можете също така да използвате полиуретанов, алкиден или акрилов лак. Последното е добро, защото бързото изсъхва и няма мирис.



След нанасянето на първия слой лак на водна основа, повърхността трябва да се смила с фина шкурка. Това се прави, за да се отърве от грапавостта, която се появява в резултат на подуване на дървесни влакна.

Нанесете лак с конвенционална четка или тампон. Повърхността трябва да бъде покрита на няколко слоя, задължително с междинно сушене. Колкото повече нанасяте слоевете лак, толкова по-дълбоко ще се появи покритието, т.е. "стъкленият ефект".

Тониране на повърхността - превръщането на бор в махагон

Най-често има дървени мебели, изработени от бор и смърч. Структурата на тези породи е много красива, но цветът дава някакъв бюджет. Решете проблема чрез оцветяване. За да направите това, трябва да изберете петно ​​от правилния цвят и да го обработите с повърхност. Това, за разлика от лак, не се прилага просто, а се втрива в дърво. Ето защо, когато работите с него, трябва да извършите множество кръгови или възвратно-постъпателни движения на една и съща секция с четка.

След нанасяне на петна, продуктът трябва да бъде покрит с лак, който се прилага съгласно описаната по-горе схема. Ако желаете, можете да използвате лазур вместо петно ​​и лак. Тази боя е нещо между импрегнацията, лаковете и боята. Тя дава на дървото определена сянка, но не крие текстурата и осигурява блясък.

Как да симулираме дърво - нарязваме шперплат или ПДЧ

Такива материали като самите ПДЧ имат непривлекателен външен вид. За да се имитира дърво надеждно без много разходи, мебелите, изработени от такива материали, могат да бъдат украсени с тапет със съответния модел. По този начин е добре да оформите скринове, маси, шкафове, шкафове и други големи продукти. Довършителният процес е съвсем прост:

  1. 1. Преминете продукта с акрилен лак на два слоя.
  2. 2. Отворете тапета в зависимост от размера на мебелите.
  3. 3. Залепете тапета с лепило PVA.

След това повърхността трябва да бъде лакирана съгласно стандартната схема. Но първо трябва да дадете на тапета сухо време. Имайте предвид, че пергола за декорация на мебели може да се използва не само за дърво, но и за всеки друг модел. Изборът изцяло зависи от вашите желания.

Боядисване на мебели - просто и практично

Най-простото решение по отношение на довършителните работи е боядисването. За тази цел могат да се използват алкидни, алкидно-уретанови или акрилни водно-дисперсни бои. За дизайна на мебели не изглежда твърде скучно, често съчетават цветове от два или три цвята. За да осигурите плавен преход, просто поставете лентата за боя. Можете дори да направите шаблони за чертожни чертежи.

Нанесете боя с четка или ролка. Но най-добрият ефект се постига от пулверизатора. Ако няма възможност да използвате пулверизатор, използвайте боите в кутиите за пръскане.

За да направите мебелите да изглеждат "маркови", винаги нанесете няколко слоя лак отгоре. Единственото нещо, което е желателно, е да има същата основа като боята. Изключение е водно-дисперсионният лак, който попада добре върху всякакъв вид бои.

Ефектът на craquelure - първата актуализация, а след това стареят

Ако интериорът стане античен, решението ще бъде декорация на мебели с craquelure. Това е напукана боя, под която се вижда слой от друга боя, различен по цвят. За да създадете такъв ефект, се нуждаете от специален ясен прозрачен лак и акрилен грунд.

Работата се извършва на няколко етапа:

  1. 1. Покрийте повърхността на дървото с няколко слоя акрилен грунд с вътрешнослойно сушене.
  2. 2. Нанесете боя. Това ще бъде основният слой, т.е. този, който се вижда чрез пукнатините. Трябва да кажа, че бронзовите нюанси и други "метални" изглеждат особено красиви.
  3. 3. След изсъхване на боята, нанесете лак лак.
  4. 4. Изчакайте, докато лак започне да изсъхне (не трябва да се залепва) и нанесете втора боя, различна от първата в цвят. Почти веднага започва да се напуква. Ако слоят е дебел, пукнатините ще бъдат големи. Ако са тънки, пукнатините ще се окажат по-тънки и къси.

В края на работата повърхността може да бъде лакирана. Единственото нещо, че е желателно да се използва лак, защото в този случай лъскавината с античността е несъвместима.

Боите с ефект "метални" не могат да се нанасят с втори слой, тъй като те не се спукват.

Няколко думи за полиране - как да се постигне "огледало"

Не винаги е възможно да сложите лак точно и гладко, особено за начинаещи. Въпреки това, всички недостатъци лесно могат да бъдат елиминирани чрез смилане и полиране. За да извършите тази операция, имате нужда от мелница и две полиращи колела - твърди и меки. В допълнение, ще ви трябва лак с абразивен и без него, плюс nazhdachka "нула".

Работата започва с фугиране на повърхността "нула". След като премахнете недостатъците и направите покритието тъпо, можете да започнете да полирате. Първо, използвайте твърдо колело и абразивна паста. След получаване на блясък, отидете на паста без абразив и мек кръг. Резултатът трябва да е добър гланц. Моля, имайте предвид, че при полиране е изключително важно да не се прегрява повърхността, тъй като е възможно да се развали лакът.

Това е всичко, което искахме да кажем за възстановяването на мебелите. Сега остава само инсталирането на нови фитинги, които трябва да съответстват на дизайна на продукта и можете да започнете работа. Както можете да видите, работата е проста, но много интересна и всеки може да се справи с нея.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете старата боя от дървен подКак да премахнете старата боя от дървен под
Реставрацията на вратите подготвяме кърпа и избираме облицовъчния материалРеставрацията на вратите подготвяме кърпа и избираме облицовъчния материал
Бои за мебели, правила за избор на покрития и инструкции за възстановяванеБои за мебели, правила за избор на покрития и инструкции за възстановяване
Как да премахнете старата боя от стените ефективни методи за почистване на повърхностиКак да премахнете старата боя от стените ефективни методи за почистване на повърхности
Как да поставите самозалепващ се филм върху мебели без мехурчета?Как да поставите самозалепващ се филм върху мебели без мехурчета?
Как да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на таванаКак да премахнете боята на водна основа от методите за отстраняване на тавана
Съвети за това как да премахнете варовика от таванаСъвети за това как да премахнете варовика от тавана
Боядисване на дъска за рязане за начинаещиБоядисване на дъска за рязане за начинаещи
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Как да премахнете плочката от върховете на таванаКак да премахнете плочката от върховете на тавана
» » Как да актуализирате стара стъпка по стъпка инструкции за начинаещи за начинаещи
© 2021 BggeHat.com