Боядисване на дъска за рязане за начинаещи

Може би в света няма нито една любовница, която да не използва подобен атрибут като дъска за рязане в кухнята си. Но тя може да служи не само за защита на повърхността от драскотини и разфасовки, но и отлична декорация за кухнята. Особено, ако сте привлечени от кухни в стила на страната. Така че, ако искате да направите занаятите, тогава нашият майсторски клас е картина на дъска за начинаещи - за вас!

Тук е такава доскочка, която можете да получите.

Боядисване на бордюри

Подготовка на рязане за боядисване

За да рисувате дъска, ще ви трябва шкурка, акрилни бои, обикновен молив, самата дъска и лак за покриване на дървените повърхности.

Плоча за писане може да се закупи от всеки магазин за домакински уреди и също да се изреже сами.

На първо място, ние смиламе повърхността на дъската с шкурка, така че да стане гладка и приятна на пипане.

След това можете да започнете да рисувате. Първо трябва да излезете с композиция, която сте поставили на дъската. В този случай снимката показва състава на "Бери". Но може да е съвсем различно. В зависимост от вашето желание и въображение, можете да добавите различни декоративни елементи.

След обработката на повърхността на дървото вземете акрилната боя жълта и я оцветете с едната страна на дъската за рязане. Оставихме го да изсъхне. В някои случаи трябва да покриете няколко слоя, за да получите дебел цвят.

След като боята е изсъхнала, можете да започнете да рисувате. За яснота показваме всички елементи на лист хартия.

Между другото, преди да изпълните всички елементи, трябва да се упражнявате върху него, за да придобиете умения за рисуване.

Техника на боядисване на дъска за рязане за начинаещи

На първо място ще кръжим ръбовете на дъската с червена боя. Въпреки очевидната простота на изпълнение елемент, а именно такъв "удар" е най-трудна, тъй като, когато се изпълнява често ръчно разклащане на напрежението. Ето защо, за това, че линията е плоска, което трябва да се сложи ръката си върху хартията, както следва: край на рамото, се наведе към "полу-юмрук", се намира на повърхността на хартията, пръстите, държат четката, както и химикалка, но малкия пръст леко стои назад. В този случай той играе ролята на "водач".

Боядисване на бордюри

След като всички линии са направени, оставете боята да изсъхне напълно, за да не я размазвате, когато боядисвате други елементи.

Сега започваме да изпълняваме самия състав. Тя трябва да започне с клонка от растението. За да направите това, вземете четката номер 1 и, като потупате върха си в боята, внимателно нарисувайте тънка линия с клони.

Боядисване на бордюри

След изсъхване на боята започваме да рисуваме листата. За да направим това, отново боядисваме боята, но не и върха й, но изцяло четините. Нанесете върха на четката върху клона и внимателно спускайте цялата повърхност на четините върху хартията.

Боядисване на бордюри

По този начин ние правим всички листа по цялата дължина на клоните.

Живопис за начинаещи



Сега се пристъпи към прилагането на ягоди. За да направите това, можете да използвате четката номер 3, така че ударите да са по-широки, а цветът да се превърне в дебел и наситен.

Поставяме четирите четки на четката в червена боя и започвайки от горната точка на зърната, спускаме четката надолу, като същевременно леко извиваме.

Боядисване на бордюри

Същото се прави от другата страна.

Боядисване на бордюри

За да покриете вътрешността на ягода с боя, използвайте широка четка, за да изгладите небоядисаната повърхност от горе на долу.

Живопис за начинаещи

Такива плодове правят няколко парчета.

Боядисване на бордюри

Отново оставяйте боята да изсъхне.

"Фусили". Фусили на ягодови клонове боядисани, както следва: Макао върха на четката в боята и само леко натискане на хартия, задръжте за кратко права линия, а след това започнете да правите спираловидните кръгове без повдигане на четката от повърхността.

Боядисване на бордюри

Елементът "точка" е един от най-лесните в картината. За да изпълним такъв елемент, взимаме четка и в изобилие от боята нанесете върха на четката върху повърхността на хартията.

Живопис за начинаещи

Същото се прави и със "зърната" на плодовете, но в този случай вземаме четка-нулевку, за да направим точките малки.

Всички останали елементи, на които е украсена композицията (листа, капчици, антени), се изпълняват по същия начин като предишните елементи. Опитвайки се с цветове и детайли, можете да създадете уникална композиция, която може драстично да се различава от оригиналния.

След като боядисването на дъската приключи, оставете боята да изсъхне напълно. Това ще отнеме поне 12 часа. Не изсушавайте дъската на батерията, тъй като дървото от повишената температура може да се счупи. По-добре е да се оставя да изсъхне в природни условия.

След като боята е изсъхнала, лакирайте цялата повърхност на боядисаната страна на дъската. Това ще ви спести наситеността на цветовете, а самото дърво ще ви издържи дълго.

Такива боядисани дъски за рязане са много популярни сред домакините, тъй като те са в състояние да украсяват дори и най-неудобната кухня. Ето защо, те най-често се използват не като необходим атрибут на кухнята, а за декорация. Но можете да го използвате по предназначение.


Майсторският клас се проведе от Елена Мингалева,

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисувате дъска за горещ майстор класКак да нарисувате дъска за горещ майстор клас
Decoupage орехова орехова маскаDecoupage орехова орехова маска
Decoupage Craquelure майсторски клас дъска за рязане маслиниDecoupage Craquelure майсторски клас дъска за рязане маслини
Вдлъбната подова плочка и нейните характеристикиВдлъбната подова плочка и нейните характеристики
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Полагане на масивна дъска върху бетонни плочиПолагане на масивна дъска върху бетонни плочи
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
Декупаж върху дървото, декорирайки дъската за рязанеДекупаж върху дървото, декорирайки дъската за рязане
Видове и предимства на неподредените дъскиВидове и предимства на неподредените дъски
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
» » Боядисване на дъска за рязане за начинаещи
© 2021 BggeHat.com