Вдлъбната подова плочка и нейните характеристики

Вдлъбната подова дъска

Дъбовата дъска е много популярна дограма. Въпреки името, което ясно показва мястото на употреба, то се използва за създаване и декориране на различни повърхности. Не само пода, но и стените и таваните могат успешно да бъдат зашити с този материал. Резултатът е прекрасно екологично покритие от естествен материал - дърво.

Как се различават листовете от стандартните дъски? Най-очевидният отговор е специална форма, която осигурява възможност за закрепване на плочките заедно с едновременно вентилация на подземното пространство. украса за рязане (за краткост, тя често се нарича просто езика) е оформен като буквата "Е", като само за много кратко и дебели греди. Също така, тези дъски имат малък жлеб на долната напречна греда и перваз на върха. Това е дюбелът, от който дъската получи своето име.

Предимства на плоскостите

Какви са предимствата на подовата настилка пред подова настилка, събрана от обикновени дъски? На първо място, това е по-привлекателен външен вид. Благодарение на системата за закрепване "жлеб-чело", подовият език е плътно и надеждно свързан, като образува равномерно покритие с незабележими шевове, които няма да скърцат по време на работа. Надлъжните жлебове, нарязани на долната страна на дъската, осигуряват добра вентилация на пода. И това спомага за поддържане на постоянно ниво на влажност и предотвратява възпроизводството на мухъл плесени, като удължава периода на използване на дървеното покритие.

Дъговият дюбел на съвременния пазар е представен от широк спектър от видове дървесина, от които може да се направи, и размери за използване за различни цели. Тук си заслужава да се спомене още една забележителна черта на езиковата дъска - универсалността. Тя може да действа като декоративен материал, използван за създаване на носещи конструкции или като груб настил.



Ясно е, че за монтирането на носещ под, се използват дебели елементи от евтини сортове. В същото време тънкият и по-скъп панел за подова настилка е по-подходящ за декоративни довършителни работи - най-често се използва лиственица. Това много красиво в изрязаното дърво е много златната средна с достатъчно високо качество и разумна цена. Купувачите са привлечени не само от отличните естетически данни, но и от отличните си характеристики на здравина. Например, лиственицата е 1,5 пъти повече от по-демократично борово дърво и второ само дъб.

Подова дъска

Подова дъска 36 x 135 x 6000 мм

Допълнителен "бонус" може да се счита за високо съдържание в масива на дъвка дърво - специално въглехидратно съединение, което предотвратява гниене и възпроизвеждане на мухъл плесени.

Вдлъбнатият плот е произведен не само с различни дебелини, но и с различни размери. Използва се за създаване на етаж в сложни стаи с голям брой ъгли и изпъкнали части. В допълнение, размерът на плочките често се определя от вкусовете на домакините и стила, избран за изпълнение в помещението, което трябва да бъде подрязано. В "гръндж", "страната" и "Loft" се вписват перфектно в етажи на евтини къси парчета дъски, а интериорът, гравитиращи към класиката, по-подходящи за пътя и езика пълната дължина на помещението.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лепените плоскости се характеризират с инсталиране на изостава и шперплатЛепените плоскости се характеризират с инсталиране на изостава и шперплат
Дебелината на дъскатаДебелината на дъската
Изграждане на къща за подове от дървоИзграждане на къща за подове от дърво
Как да изравним дъскатаКак да изравним дъската
Съвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементиСъвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементи
Какво е дъсчена дъска?Какво е дъсчена дъска?
Подови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхносттаПодови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхността
Естествени материали за Вашия комфортЕстествени материали за Вашия комфорт
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
» » Вдлъбната подова плочка и нейните характеристики
© 2021 BggeHat.com