Съвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементи

Масивна дъска за пода

Без изкуствено покритие ще се създаде уютна и уникална атмосфера в къщата, като масивна дъска за пода. Днес е елитен подов материал, изработен от дърво. Той се използва широко за завършване на всички видове стаи. Тъй като е издръжлив, красив и естествен материал, дървеният масив е изработен от различни иглолистни и широколистни дървета и дори от екзотично растение като бамбук.

Масивната дъска е холистичен разрез на дъска, изрязана от ствола на едно дърво. Тя е изработена от ценни дървесни видове с отлично качество на сушене с използване на иновативни технологии. Освен това, както и паркетна дъска, тя има жлебове и хребети по краищата. Модерната масивна дъска придава комфорт у дома на необосновано забравения дървен под, но вече с по-висок порядък.

Такъв сексуален съвет се отмъщава за екологосъобразността и липсата на алергични реакции към него, тъй като няма химически лепилен компонент. Сглобяването на подовата настилка се извършва бързо и без много труд. С течение на времето бордът се актуализира лесно. Чрез колоездене връща оригиналния дизайн, създаден от природата. Покриването с естествени съставки дава масивна дъска свежест, контраст и усещане за наличието на жива дървесина.

Основни видове материали

Чрез метод на обработка и разфасоване, масивните дъски са разделени на няколко типа:

  • Radial. Тази дъска, получена чрез рязане на дърво радиално. В резултат на това плоскостта е хомогенна в цвят и текстура, имаща минимални вътрешни пръстени. Той е устойчив на всякакъв вид механични влияния, не се поддава на деформация и има висока степен на износване. За да се получи такава дъска, се използва дървесина от най-високата категория. Нейната цена е много висока, тъй като полезната доходност за рязане е само 15.
  • SELECT. Борд, получен чрез едноместни или тангенциално рязане на дървесина от най-високо качество. Нейната структура е сравнително плоска, няма разлика, а естественият модел е наситен с вълнообразни пръстени. Бордът е по-достъпен, но той набъбва и има голямо свиване.
  • Natur. Съвет, който прилича повече на необработено естествено дърво. Получава се чрез полу-радиални, радиални и тангенциални срезове. В структурата на таблото е възможна лека разлика в цвета, запазват се живите възли и общия тон на дървото.
  • Рустик. Тази плочка се получава чрез тангенциални, радиални и полу-радиални разфасовки. Тук могат да се променят цветовете в текстурата и неживеещите неживи възли с диаметър до 10 mm. Живите възли не могат да се различават по цвят от текстурата на дървото. Не са представени високи изисквания към качеството и външния вид на такова дъно.

Предимства на дървените настилки

Новите технологии позволяват да се прилагат различни начини за рязане на дървени трупи. В резултат на това дъските са издръжливи за усукване и огъване.

Предимствата на масивната дъска включват:

  1. Дълготрайност. Правилната инсталация по време на монтажа и внимателната работа гарантират материална услуга до 100 години.
  2. Използването на различни дървесни видове - гниене, бор, кедър, бамбук и други уникални дървета.
  3. Монтиране на всякакъв вид основа, при условие че подготвителните работи са правилно завършени.
  4. Размерите на подовата настилка варират от 3 до 6 метра в различни производители. Подобно излитане позволява подови настилки да бъдат с достатъчно големи размери, без да се използват допълнителни странични фуги.
  5. Издаден паркет масив на борда има pazogrebnevye четиристранни връзки. Дължината на паркетния елемент е половин метър с дебелина 2,5 см.

Начини на инсталиране и подреждане

Кафяв под

Монтаж и полагане на пода

Масивна дъска се използва за поставяне във всякакви жилищни помещения, с изключение на баня, където се увеличава влажността.

Плочите се монтират на всякакъв вид носеща конструкция. Тя може да бъде:

  • Стоманобетонна плоча или монолитно припокриване.
  • Метални или дървени конструкции с наличие на трупи.
  • Подпорни носещи стълбове, използвани в частно жилищно строителство на малки етажи.

Монтаж върху конкретен монолит

За тази инсталация е необходимо да се извършат редица операции за изравняване, хидроизолация и монтаж на груб под. Само след тях инсталацията е директно върху самата дъска.

Стъпка по стъпка цялата работа ще изглежда така:

Схема за монтаж на пода

Полагане на пода върху бетон

Изравняване на повърхността с пясък и циментова замазка според нивото.

  • След пълно сушене е необходимо да се монтира върху хидроизолационния слой. Основното нещо е да се направи припокриване на хидроизолацията "припокриване", ако се използват ролкови материали.
  • Над този слой е монтиран многослоен шперплат, устойчив на влага. Уверете се, че сте сменили ставите постепенно, запазвайки разстояние от 5 до 10 мм между листовете, така че когато материалът се разширява, няма следи и подуване на листовете. В близост до стените е необходимо да се оставят термични празнини от 10-15 mm за линейно разширение.
  • Шперплатът под дъската се използва за дебелина на настилката от 2,5 см. Ако масивната дъска има голяма дебелина, предпочитанието е да се монтира върху трупи.

Характеристики на инсталацията на дървени трупи и подпорни подпори

  1. Дървените трупи за монтиране на дървени масиви са направени от квадратни пръти от 50 мм. В зависимост от дебелината на подовата настилка, стъпката от тяхната инсталация е от 30 до 70 сантиметра.
  2. Дървените трупи са поставени стриктно на нивото, което опростява по-късната инсталация на дъските.
  3. В случай на монтиране на масива върху опорните полюси е необходимо да се предвиди полагане на хидроизолацията по горния им ръб, за да се избегне проникването на влага в дървените подови конструкции.
  4. Всички дървени елементи от носещите конструкции се третират с антисептични и забавящи горенето, за да ги предпазят от гниене и огън.

Масивен дъб

Подова дъска

Подова дъска с дъб

Модерният дъбов съвет има уникален красив модел и изглежда чудесно в стаята. Този материал е заслужено популярен поради качествените му характеристики.

С течение на времето това дърво получава още повече сила и цветът му става по-ярък и по-контрастен.

Начини за монтиране на дъбов масив

Дъбовата плочка трябва да бъде монтирана върху подготвена, равна повърхност. На пазара на строителни материали съществуват два вида такива продукти. Първият е редовен борд, а вторият има лигавици за закрепване "към замъка".

Това са тези дюбели, които се използват на практика. Те улесняват монтажа, правят повърхността здрава, не позволявайте на влага и студ, не образуват празнина, така че подът да изглежда като твърда кърпа. Прикрепете това покритие със специални скоби, благодарение на което повърхността на материала не е повредена.

Дървен под в апартамент

Масивна дъска на Mercier Kumaru

Ако инсталацията се извършва върху дървени трупи, тогава между тях трябва да се поставят нагревател и полиетиленов филм с дебелина най-малко 200 микрона, за да се предпази материала от проникване на влага.

Ако дъбовият блок е фиксиран към повърхността на бетона, монтирането на лепило за този вид работа се използва за закрепване, без да се уврежда изолацията. След монтирането на дъбовата повърхност трябва да се постави защитно покритие.

защита

Защитете дъбовите дъски от влага и всякакви механични повреди ще помогнат за създаването на специално защитно покритие.

Напоследък съставите на основата на естествен восък стават популярни. Те са по-меки и по-пестящи, а също така не образуват твърда повърхност, като лак.

заключение

Масивната дъска е модерен, траен и практичен материал. Изработен от различни видове дървесина, той има разнообразие от цветни нюанси, присъщи на отделните дървесни видове. Използва се от дизайнерите в техните изключителни дизайни за различни интериорни пространства. Специалният чар има дъбов под, чиято издръжливост и красота го правят най-търсеното. Дървото е естествен, топъл и красив материал, който днес уверено възстановява изгубените си позиции и достойно заслужава любовта на потребителите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на масивна дъскаПолагане на масивна дъска
Качествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия домКачествена настилка дъска масивен дъб борда като най-доброто решение за вашия дом
Дърво от твърдо дърво от кехлибарДърво от твърдо дърво от кехлибар
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Дървена дъска, както е произведена и където е приложимоДървена дъска, както е произведена и където е приложимо
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Дървени подовеДървени подове
» » Съвременни масивни типове подови дъски и монтажни елементи
© 2021 BggeHat.com