Подови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхността

Подови настилки от лиственица

С връщането на модата към всички екологосъобразни потребителски интереси в естествените естествени материали и в интериорния дизайн се събуди. Подът от лиственица е екологично и трайно решение за проектиране на различни помещения. Благодарение на отличните си естетически качества подът на лиственицата може да се превърне в достоен принос към всяко вътрешно решение.

Предимства на материала

Съгласен съм, че естественото дърво дава на стаята по-голяма тежест и солидност на класицизма. Въпреки че в много еко и етнически народи всички естествени материали са добре дошли. Дори и в най-скромния интериор, скъпите дървесни видове, включително лиственицата, носят елемент на богатство и лукс, макар и в малко по-различно четене. Не е случайно този лиственица от древни времена да е бил любим материал на кабинетите. Структурата на дървесния участък украсява окото с елегантен дизайн и широка гама от нюанси от естествено дърво.

Въпреки това, декоративни качества - това не е всичко, защото това ценена настилка "лиственица". След преминаване на необходимата технология за обработка, която се състои в цялостно изсушаване, дърво получава отлични якостни характеристики, почти един и половина пъти по-висока от неговата най-близкия роднина - бор. Благодарение на свойствата на водоотблъскващи и високо съдържание на специална смола - дъвка - материал, почти не гние и мухъл експозиция. Тази функция дава отлична производителност и висока устойчивост на износване. И подобрена, така че животът на покритието се изчислява в продължение на десетилетия, а в някои случаи повече от 100 години.

Малко за полагане

Полагане на пода, направен от лиственица не е коренно различна от процеса с участието на други видове дървесина. Простотата е предвиден на ниво дизайн. Повечето от дървесината на пазара, подходяща за полагане на пода, има формата на нарезно дъски с различна дебелина (от 12 до 45 mm), ширина (90-140 мм) и дължина (1-4 метра). Формата на табла, които те дават при рязане, осигурява тяхната безпроблемна интеграция и вентилация на подземното пространство, както и възможността за лека деформация без да се променя размера.



С дължина и ширина всичко е ясно. Техният избор зависи от размера на стаята и вкуса на собствениците на жилища. Но дебелината трябва да се приближи по-внимателно, защото зависи от тази параметърна сила, акустичните и топлоизолационните свойства на бъдещия пол.

Общото правило за ремонт е, че колкото по-големи и по-дебели, толкова по-добри и по-надеждни, то работи само ако подът е монтиран на първия етаж на частна къща. Там, разбира се, трябва да инсталирате гъст и издръжлив под. В края на краищата, дървеният под ще изпълнява своята първоначална функция - да служи едновременно като носеща и топлоизолационна конструкция. Но за декоративен дизайн на бетон база в град апартамент ще има достатъчно дъски с дебелина от 20 мм.

Поддръжка на подове

Етаж във вътрешността на стаята

Съвет за пода от сибирска лиственица

За да се постигне максимален експлоатационен живот, да се даде по-благороден поглед към дървения под и да се улесни грижата, дъската за лаково покритие обикновено се лакира. Лакът е отлична защита на дървото от влага и механични влияния. Но в райони с интензивна употреба, дори той е склонен към абразия, въпреки че с правилната грижа и навременното възстановяване ще продължи много дълго време.

Подробно описание на поддържането, необходимо за поддържане на правилния вид на естествения пол, е дадено в много източници. Съвременните производители на домакински химически продукти предлагат разнообразни продукти за грижата за дървени подове и паркет. След като сте изпробвали някои от инструментите от голям асортимент, със сигурност ще получите това, което е точно за вас в състава и цената.

Но дори и с най-пълната грижа след известно време, всеки пол изисква актуализиране или замяна. И в този момент предимствата на дървения под са особено забележими. Много съвременни синтетични материали, на възраст, изчезват безвъзвратно и не могат да бъдат възстановени. Докато доказаното вековно използване на дървен под е лесно да се даде първичен външен вид, просто отстраняване от повърхността на износен горния слой.

За остъргване на дървения под (известен още като така работата по полиране паркет и дъските) желание поемат квалифициран техник, специализирана в произведения на повърхности от дърво подновяване. Те са в процес на захранване и дъските от лиственица. Също така тази операция може да се направи със собствените си ръце. Още повече, че има много фирми, които предлагат оборудване под наем, необходима за извършване на такава работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избираме плоскости от лиственица, бор, ДПК, което трябва да знаете, когато инсталирате плоскостиИзбираме плоскости от лиственица, бор, ДПК, което трябва да знаете, когато инсталирате плоскости
Каква трябва да бъде дъската борда на характеристиките на избор и грижиКаква трябва да бъде дъската борда на характеристиките на избор и грижи
Покривало за подове, тествано от вековеПокривало за подове, тествано от векове
Полагане на тавански плот от лиственица, pvc, dpkПолагане на тавански плот от лиственица, pvc, dpk
Мраморни подове лукс и богатствоМраморни подове лукс и богатство
Палубна дъска за пода от лиственица и не самоПалубна дъска за пода от лиственица и не само
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Вдлъбната подова плочка и нейните характеристикиВдлъбната подова плочка и нейните характеристики
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
» » Подови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхността
© 2021 BggeHat.com