Характеристики на плочката от лиственица

Подови настилки от лиственица

В продължение на много години в изграждането на жилищни къщи за подреждане на пода, не е имало по-прост материал, по-топъл и по-достъпни от дървени дъски. И за обикновените граждани това бяха вариантите на бор, а за по-доброто беше използвана дъска от лиственица - материал, по-скъп, издръжлив и красив.

От известно време на вълната на навлизане на вътрешния пазар голям брой новости от синтетични материали, дървени подови настилки са били незаслужено забравени. Но с появата на модата за всички естествени отново, има почти непреодолимо търсене на паркет и масивна floorboard.

С развитието на производството на стоманобетонни продукти дървото като цяло и плочката в частност престанаха да се използват като носещи конструкции, както преди. Сега тази опция е останала само под формата на екзотика и е популярна само в дървена конструкция.

Златната епоха на дървения под

Но дойде златната ера за декоративни дървени покрития, най-често срещаните от които са паркетните дъски. В продуктовата гама на много производители подът и паркетът от лиственица отново зае честно място. Това не е изненадващо. Този прекрасен иглолист има много предимства:

  • висока плътност
  • високо съдържание на смола, което предотвратява разпадането и плесените
  • красота

Широката гама от розови нюанси с характерен модел на годишните пръстени представлява отлична палитра за декориране на интериора на всякаква ориентация и съдържание.



Лиственица като дъска или паркет

Повишената здравина и издръжливостта на дървените изделия от лиственица позволява използването му като носеща настилка. За устройството си използвайте гъста сексуална дъска. Това е доста сложен елемент за арматура с връзка в системата "шип-канал". Той е монтиран и закрепен към дървени трупи - напречни дървени греди, обикновено изработени от бор и обработени със специален състав, който предпазва от влага и мухъл. Разстоянието между гредите се запълва с нагревател. В резултат на това се получават "дишащи" подове с отлични звукоизолационни свойства.

Въпреки това, поради дебелината на дъските на пода и монтажни греди такъв дизайн "яде" не по-малко от 10 см полезна височина на помещението, което е много забележим в типичните условия на съвременния живот. Затова все по-често замества за подова настилка паркет борда, който е с номинална дебелина и монтира върху равна и стабилна основа. Както успешно прилага дебелина шперплат листове, които са предварително посочени по хидро топлоизолация слой. Базата, както и трупите, обработва се със специален консервант за дърво.

Какво да търсите

Подова настилка от сибирска лиственица

Подове и настилки

Когато основата е готова, подовете се полагат върху нея, като се фиксират с дървени винтове в докинг зоните. Имайте предвид, че ако грубият под не беше точно плосък, дървеният под щеше да повтаря характеристиките му. Не можете да позволите това, защото такава подова настилка няма да продължи дълго. Следователно, грубото грундиране трябва да се подготви много внимателно - шперплатът трябва да се шлайфа или да се изравнява с помощта на шлайф

За да придаде по-естетичен външен вид, дървеният под е импрегниран с петна или със специално масло (ако е използвана дъска, която не е била подготвена предварително, например, забива). Това ви позволява да подчертаете или подчертаете изгодно красотата на естествения модел. За същата цел, както и за подобряване на производителността и удължаване на експлоатационния срок, ламинираните подове са лакирани или боядисани, въпреки че в момента този вариант понастоящем не е популярен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Покривало за подове, тествано от вековеПокривало за подове, тествано от векове
Подови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхносттаПодови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхността
Дърво от твърдо дърво от кехлибарДърво от твърдо дърво от кехлибар
Вдлъбната подова плочка и нейните характеристикиВдлъбната подова плочка и нейните характеристики
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Дървена дъска, както е произведена и където е приложимоДървена дъска, както е произведена и където е приложимо
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Видове и предимства на неподредените дъскиВидове и предимства на неподредените дъски
ПодовеПодове
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
» » Характеристики на плочката от лиственица
© 2021 BggeHat.com