Избираме плоскости от лиственица, бор, ДПК, което трябва да знаете, когато инсталирате плоскости

Днес много собственици на частни парцели в изграждането на къща се опитват да използват само естествени материали, включително строителни материали. Оттогава е известно, че дървесината е един от качествените и екологични материали. Именно поради тази причина външната тапицерия на стените на всяка стая трябва да се използва - плоча. Той може прекрасно да декорира помещението както отвън, така и отвътре.

Какво представлява Планкен

Това е специален вид довършителни материали, в повечето случаи се използва за външно тапицериране на стените на къщата. Използва се за декорация на помещения, които се състоят от:

  • Tree.
  • Тухла.
  • Бетон и др.

Този завършен материал спомага за значително подобряване на външния вид на сградата. Също така може да се използва за вътрешно обзавеждане на помещения. Може да се използва абсолютно във всички стаи. От него се рафтове в помещенията, както и украсяват вградените мебели в къщата.

Има два вида строителни материали за декорация на помещения:

  • Прав - окачен, с краища с малки пролуки.
  • Наклонено - припокриване.

Тя може да има различни цветови решения. В повечето случаи това зависи от вида на дървесината, от която е направена. Но също така и при топлинна обработка, цветът на дървения материал може да се промени в цвят на тъмния шоколад.

Най-често този материал е направен от вида лиственица от дърво и други дървесни видове. Завършването на къща с цвят от лиственица е не само най-лесният начин за работа, но и най-достъпна. Тъй като породата на това дърво расте на територията на много гори.

Той се състои от следните видове:

  • Планкен от лиственица.
  • От кедъра.
  • От бор.
  • От дъб и др.

Дебелината може да бъде 20 mm или повече. Колкото по-дебел, толкова по-дълго ще продължи. Ширината е 120-140 мм.

По-широки плоскости се препоръчват за външни довършителни работи на къщи и беседки. Тесен, удобен за използване за вътрешна декорация.

Дължината може да бъде различна от 2 до 3 метра.

Планкен от лиственица

Лиственицата е дърво, което е най-добрата порода за производство на довършителни материали от дърво. Дървесината от тази порода не се поддава на бързо гниене. Също така толерира висока влажност и за много години запазва целостта си поради липсата на паразити, които не обичат лиственицата. Тази порода е издръжлива и не променя структурата й дори и няколко години след нейното инсталиране.

Въпреки всички положителни качества - най-горният слой от лиственица плочки е все още по-добре лекувани със специален материал, който ще помогне да се увеличи още повече живота му.

Дървените строителни материали, направени от тази скала, имат хубав модел, който може красиво да украсява стените и тавана на къщата. Основното е да изберете правилната фигура и да измерите необходимата дължина.

Палачинка от бор

Боровото дърво е дърво, което се предлага във всяка гора. За тази цел, качествени вилици в повечето случаи използват породата украински бор. В края на краищата, в Украйна растат най-права и високи дървета.

Преди да го използвате, той трябва да бъде внимателно обработен със специални средства, които ще спомогнат за увеличаване на устойчивостта и издръжливостта на влагата. Пина има и смола в състава си. Поради тази причина в повечето случаи те се третират химически и термично преди употреба. Смолата на боровата дървесина може да обгръща стаята с приятен мирис на иглолистни дървета.

Планкен от кедър

Кедър расте във всяка страна. Но производителите често използват дървесина от Канада. Канадският кедър е най-добрият за производство на външна и вътрешна тапицерия.

Видът на скалата от това дърво има красив цвят и модел. Кедърът е много издръжлив, така че дъските ще бъдат на лигавицата на къщата в продължение на много години.

Покритията от това дърво имат приятен мирис и шарка. Този завършен материал е подходящ за творчески натура.

Планкен на ДПК

Комплектът от дърво-полимер е друг материал за декорация. Облицовката на dpk има най-добри характеристики за всички довършителни видове дърво. За неговото производство се използват най-добрите породи борови дървета. Те се преработват в специално брашно и се смесват с полимери.

Planken dpk има следните положителни характеристики:

  • Добре понася висока устойчивост на влага.
  • Процесът на гниене не присъства през целия жизнен цикъл на растението.
  • Durable.
  • Издържа на ниски температури до -50 ° С. Висока температура - до +70 ° С.
  • Има много цветни решения.
  • Лесно монтиране на дъската.
  • Лесно е да се грижиш за него.

Когато избирате този тип, трябва да знаете със сигурност, че полимерните покрития нямат вредни вещества в състава им, които могат да причинят значителна вреда на човешкото здраве.

Наклонена плоча



В повечето случаи облицовката с наклон се създава от дърво от лиственица. Използва се за декориране на къщи и широко се използва за огради и други помещения.

Наклоненият плот има необичайна форма. Благодарение на тази форма при монтажа на плоскости не всички компоненти се прилепват плътно един към друг и не създават различни слотове. Красива фигура от лиственица също ви позволява да украсите външния вид на стаята.

Друг плюс е, че е възможно да се демонтирате.

Planken е термично обработен

Този вид е издръжлив. Топлообработката на облицовката се извършва така, че дървото да не се гние, а не повредени от различни ларви и насекоми.

Термичното третиране на дървесината се извършва в специални автоклави. При температури над +170 ° С дъските придобиват красиви нюанси. Също така, благодарение на тази обработка дървесината не се изкривява под въздействието на различни външни фактори: високи температури, висока влажност и др.

Приятният шоколадов цвят, който се получава по време на топлинна обработка, не може да се покаже с лакове, бои и други бои.

Термо обработените видове могат да бъдат произведени от всякакъв вид дървесина. Има уникален модел, издръжлив. Може да се използва както за външна обработка на къщата, така и за вътрешна употреба.

Планкен в интериора

Разработването на интериор в къща или на частен парцел, хората се опитват да закупят скъпи покрития, а също така се обръщат към специалисти. След като сме изучили статията си, всеки човек ще може да създаде уникален интериор в собствената си къща.

Дъските от различни видове дървета, които се използват за декорация, се използват в общия интериор като заместител на паркета и други дървени облицовки. Те могат красиво да украсяват не само външните стени на къщата, но и:

  • Вътрешни стени на къщата.
  • Балкон.
  • Лоджии.
  • Рафтове.
  • Тавани.
  • Павилиони и др.

Когато избирате облицовки за декорация, не забравяйте, че те трябва да бъдат:

  • Екологични.
  • Водоустойчиво.
  • Не трябва да бъде вредно за човешкото здраве.
  • Топлоизолация.
  • Устойчив на промени при високи и ниски температури.
  • Имате атрактивен модел и красив цвят.

Когато избирате, трябва да обърнете внимание на оцветяването му. По-добре е да използвате тъмни за външни довършителни работи - на улицата. Светлите нюанси се вписват добре в интериора на стаята.

Как да закрепите плочата със собствените си ръце

За да монтирате дъски за монтаж е възможно да потърсите помощ от специалисти. Срещу заплащане, което беше дискутирано преди началото на строителството, качествени инженери могат да направят необходимата работа.

Но, за да не се харчат допълнителни пари, е възможно да инсталирате плочата със собствените си ръце.

За да направите това сами, трябва да знаете следните правила.

  1. За да монтирате дъската, трябва да се погрижите за качествената щайга. Неговите елементи могат да се поставят както във вертикална посока, така и в хоризонтална посока.
  2. Дървените трупи трябва да бъдат разположени на разстояние 1 метър един от друг. Те трябва да лежат перпендикулярно в зависимост от посоката на дъските.
  3. Елементите трябва да се монтират на малко разстояние един от друг. Разликата между материалите не трябва да надвишава 10 мм. Това е необходимо, за да се премине вентилацията между тях. Добрата вентилация ще помогне на дъските да изсъхнат по-бързо и също така да предотвратят повреда на дъските. В края на краищата, когато влагата попадне върху дъските, те могат да се разширят.
  4. Елементите трябва да бъдат скрити от външната среда. По този начин външният вид не само се подобрява, но под влиянието на външни фактори те могат да бъдат ръждясали. Ако те са скрити, те ще продължат много по-дълго.

Можете да инсталирате както вертикално, така и хоризонтално. Всичко зависи от това как искате да видите стаята си.

Благодарение на удобните крепежни елементи, монтажите няма да бъдат видими за други хора. Ако е инсталирана правилно, стаята ще изглежда като едно покритие, така че няма да има празнини между дъските.

Този изглед може да бъде декориран като цялата стена в пълен размер и да се създават красиви рисунки на дъски по стените на къщата.

Изберете подходящия материал

И така, как да изберем подходящото покритие? Този въпрос се изисква от много хора, които искат да купят и инсталират собствени домове. Правилният отговор на този въпрос може да бъде даден от професионалисти. Но можем да отговорим на този въпрос.

  • Дъските трябва да бъдат добре изсушени.
  • Те трябва да бъдат изработени от качествено дърво.
  • Размерът трябва да отговаря на вашите изисквания.
  • Декорите от бор, кедър и други видове иглолистни дървесни видове трябва да бъдат третирани със специални средства, които предотвратяват отделянето на смоли от дърво.
  • За довършване на къщата трябва да изберете покритие, което е направено от един вид дърво. Не се препоръчва използването на дъски от различни дървесни материали.
  • Гледката от дъб трябва непременно да бъде третирана със специален антисептик, който ще помогне да се отстранят различни ларви и насекоми от дървото.
  • Материалът за интериора трябва да бъде с високо качество и да не се изтрива.

Следвайки тези прости правила, можете да изберете декор, който да ви издържи повече от 20 години.

резюме

След като изучавате нашата статия, сега можете не само да изберете самостоятелно тапицерията, от която се нуждаете, за да завършите къщата си. Но можете също да го инсталирате самостоятелно без помощта на неоторизирани лица.

Лесно се инсталира и се грижи лесно. Материалът след известно време може да се третира със специални средства, които ще удължат неговата дълготрайност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
Какъв тип панели да изберем?Какъв тип панели да изберем?
Таван боя Какво да избера?Таван боя Какво да избера?
Характеристики на дървена къщаХарактеристики на дървена къща
Предимства на тухла като популярен строителен материалПредимства на тухла като популярен строителен материал
Избор на проект за селска къщаИзбор на проект за селска къща
Финландците носят нова дума в строителствотоФинландците носят нова дума в строителството
Видове къщиВидове къщи
Как да изберем стена в холаКак да изберем стена в хола
Балкони до ключ предимстваБалкони до ключ предимства
» » Избираме плоскости от лиственица, бор, ДПК, което трябва да знаете, когато инсталирате плоскости
© 2021 BggeHat.com