Таван боя Какво да избера?

Бои за тавани. Кой да избере?

Изборът на боя и емайл в повечето случаи е извит от основата, поради което те могат да бъдат разделени на няколко вида.

- Алкидна боя. Този тип се използва за декорация на интериора, тъй като образува доста плътен слой. Освен това тази боя не е токсична и е устойчива на светлина и влага. Въпреки това, той лесно светва. Разредете в повечето случаи с ленено масло, терпентин и бял спирт.

- Маслена боя. Той съдържа пигмент и разтворител. Поради тази причина тя изсъхва по-дълго от останалите и оставя зад себе си специфична миризма. При употреба тази боя е много проста и нейната цена също е приемлива. Но що се отнася до тавана, това не е най-добрият вариант, защото след известно време ще стане жълто и таванът няма да бъде толкова привлекателен.

- Емайлова боя. Състои се от натрошен пигмент и смес от лакове, в които се добавя разтворител. След изсушаване се получава твърда, блестяща повърхност. Обикновено тази боя се използва за боядисване на дървени и метални повърхности, които са подложени на повишено атмосферно влияние. Тази боя е добър подход за боядисване на тавана, особено за помещения с висока влажност, например баня.



- Силикатна боя. Той се класифицира като минерал. Той е устойчив на влага и големи температурни промени. Такава боя може да се използва почти навсякъде, където е необходимо да се запази качественото покритие възможно най-дълго. Може да се нанася върху бетон, тухла, камък, мазилка и др. Обичайна чиста вода се използва за разреждане.

- Емулсионна боя. Разделя се на три вида, а именно на водна основа, боя на базата на полимери и водно-дисперсионна. Тази боя има много предимства, не изгаря, е устойчива на влага и алкали, но що се отнася до устойчивостта на замръзване, индикаторите не са толкова добри тук. Освен това е строго забранено да се прилага върху лакираните повърхности или лепилни бои. В допълнение, тази боя е екологична и бързо изсъхва, разрежда я, между другото, точно както обикновената вода. В допълнение, тя може да има разнообразие от нюанси, така че определено можете да изберете правилната опция за себе си.

Бих искал да кажа няколко думи за водната дисперсия и водната боя. Те са дълги, могат да бъдат измити, не миришат, лесно се нанасят върху всякакви строителни материали.

Ако се интересувате от солидна основа за дървена къща - посетете s-plate.ru. Само там ще намерите най-добрите и най-качествените плочи за вашия дом на достъпни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на подаБоя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на пода
Емайл за подови настилкиЕмайл за подови настилки
Грунд за тавани и характеристикиГрунд за тавани и характеристики
Нанасяйте сребро на прах, подготвено и нанасяно върху продуктаНанасяйте сребро на прах, подготвено и нанасяно върху продукта
Olive Oxol за защита на дървесните продукти от външни факториOlive Oxol за защита на дървесните продукти от външни фактори
Модерна подова боя как да направите правилния изборМодерна подова боя как да направите правилния избор
Боя за подова на сорта и техните характеристикиБоя за подова на сорта и техните характеристики
Пигмент за тротоарни плочиПигмент за тротоарни плочи
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
» » Таван боя Какво да избера?
© 2021 BggeHat.com