Палубна дъска за пода от лиственица и не само

Един от популярните видове класически настилки е палубата. Името му се дължи на прилежащата му площ - палубата на корабите и корабите, както и пространството на пилите и водните тела.

Основни свойства

Използването на този тип дърво ви позволява да оборудвате великолепни веранди, пътеки в градината, пространство около басейна и т.н. Подобно на всички дървени подове, палубата на палубата изисква използването на определени средства и мерки за защита от влага и вредители. В тази връзка производителите предлагат широка гама от защитни средства, които да се грижат за палубата на палубата. Използването им прави възможно използването като кедър, дъб, липа, пепел, бор. В същото време лиственицата е най-предпочитаният.

Неговото използване в строителството не може да се нарече случайно съвпадение: има добро ниво на якост, устойчиво на атмосферни влияние, има благороден външен вид почти без възли. При добро предварително сушене процесите на гниене на практика се елиминират поради наличието на смола в състава. Лиственицата не се страхува от водата, а не само прясна вода, не се установява в различни дървесни паразити.

Наличието на дванадесет цветни нюанса ще позволи на дизайнерите да създават уникални архитектурни ансамбли, които дълго време ще се наслаждават на окото. Областта на приложение на този забележителен материал непрекъснато се увеличава поради появата на голям брой нови инструменти, лепилни смеси, дървообработващи машини.

Монтирането на палубата от лиственица допринася за създаването на външни настилки - на тераси, в близост до беседки, в градината, в ъглите за почивка в двора.

Видове сортове покритие

Невероятната популярност на настилката, причинени от неговото опазване на околната среда и декоративно, допринесли за появата на много видове в изпълнението на покритието, както и технологии, които подобряват естествената устойчивост на външни дразнители покритие. Например, обработка при температури над 180 ° С, който се нарича TMU.

Производителите смятат, че това лечение намалява разпадането до минимум, увеличава устойчивостта на подовата настилка. След това, дървото може да се използва за изграждане на следи, подове, настилки, както и при създаване на фасадна облицовка на къщи с вентилация. Това третиране, независимо от наличието на възли и други дефекти в суровината, гарантира запазването на оригиналните геометрични форми и размери, защита от ултравиолетови, гъбички и насекоми, внезапни температурни промени.



В допълнение към естествения дървен масив палубната плоскост е изработена от композитни материали. Произвежда се от дървесно брашно, пигментни добавки, свързващи полимери. В резултат на това материалът е много подобен на палубата на палубата. Той има висока устойчивост, много лек, не гори, не променя характеристиките си по време на работа. Широко използвани в строителството на съвременни кораби.

Производителите гарантират безопасността на материала. Въпреки всички предимства, палубата от лиственица е по-близо до сърцето. Това е не само по-обичайно решение, но и по-подходящо. Неговата естествена устойчивост на вода, плътност, издръжливост са най-значимите аргументи в полза на целесъобразността на нейното приложение.

Технология за полагане на палубни бордове

Процесът на полагане изисква известна подготовка, но не е много трудно. На първо място, както при всяка сексуална работа, е необходимо да се определи размерът на оборудваното пространство и съответно бъдещето на подовата настилка.

Знаейки размерите, както и геометрията на помещението, ще можете да определите необходимия брой плочи с по-голяма точност. В същото време трябва да се има предвид границата на неточности в областта от 5.

Следващата важна стъпка, която изисква палубна дъска за пода - внимателна подготовка на основата. На тази работа определено трябва да се обърне дължимото внимание, тъй като качеството на работата й зависи от качеството на крайния резултат. Възможно е да се нанесе бетонна замазка върху глинеста възглавница, носещи конструкции от дърво или метал и така нататък.

След завършване на подготвителната фаза, върху основата се поставят закъснения от силни дървета. Стъпката се извършва на половин метър, или по-скоро зависи от дебелината на използвания покривен материал. Дъските са прикрепени директно към тях. Полагане се извършва с задължителна празнина от най-малко 3, но не повече от 7 милиметра.

Няма да е излишно да се обработва дърво с предпазна екипировка от всички страни непосредствено преди полагане на палубата на палубата на палубата, това е много важно. Горепосочените разстояния са необходими за добра вентилация и за наличието на пространство за течаща вода, което попада върху покритието. Особено това се отнася за настилката, разположена на открито. Методи за фиксиране на подовата настилка с голям брой, започвайки с традиционните винтове с антикорозионно покритие и завършващи с конзола с скоби от неръждаема стомана.

Приложете тези прости съвети и резултатът няма да отнеме много време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Строителни новини за седмицатаСтроителни новини за седмицата
Дебелината на дъскатаДебелината на дъската
Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?Как да изолираме тавана във вана и какъв вид изолация е по-добре?
Дървени подове в апартаментаДървени подове в апартамента
Покривало за подове, тествано от вековеПокривало за подове, тествано от векове
Полагане на тавански плот от лиственица, pvc, dpkПолагане на тавански плот от лиственица, pvc, dpk
Подови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхносттаПодови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхността
Композитна тераса бордаКомпозитна тераса борда
Как да играете с блекджекКак да играете с блекджек
Видове развалини, които се използват в съвременното строителствоВидове развалини, които се използват в съвременното строителство
» » Палубна дъска за пода от лиственица и не само
© 2021 BggeHat.com