Технология на полагане на терасата борда

Свойствата на терасата са такива, че могат да служат дълго време при неблагоприятни метеорологични условия. Дървесината от този клас отлично се противопоставя на такива явления като сняг, дъжд, пряка слънчева светлина. Самият полагане на терасата борда е толкова труден като полагане на паркет.

Технология за полагане на тавански плот на базата на дърво-полимерни композитни материали.

Подготовка на бетонна основа

Преди всичко, почвата трябва да бъде уплътнена с вибрираща маса или вибрираща маса. Това ще предотврати свиването на почвата в бъдеще и образуването на пукнатини в бетонната основа.

В предварително уплътнена почва поръсва чакъл фракция, която е 20x40, и слой от около 10 см. След добавена фина чакъл и пясък, че общият слой е около 15 см. Следващата стъпка е да се засилване на окото с мрежа 20x20 см и диаметър 10 mm жица. След това се изсипва бетон, дебелината на слоя е 10-12 см, и които трябва да имат наклон на страната, противоположна на съседната стена. Това пристрастие ще доведе до дъжд и дъжд. Благодарение на подготвената база терасовидната дъска ще ви издържи много години.

Поставяне на дневника



Едва след като бетонът се втвърди напълно и постига твърдост, произвеждат закъснение закрепващи дюбели към основата 8h80 и стъпки от 50 см, с дюбели трябва да са с дължина между около 30-40 см и закрепени перпендикулярно на посоката на борда. Нивелиране на лагера по нивото се извършва с помощта на отдалечени подложки. Между скобите трябва да остане празно пространство от приблизително 30 mm. Това ще предотврати натрупването на вода.

Стелажни плоскости

Закрепването на плоскостите към дървени трупи се извършва посредством метална скоба, която е надеждно монтирана на мястото си с винт от неръждаема стомана 3,5x20 мм. Когато поставяте дъски, оставяйте топлинна междина между дъските и съседните стени. Размерът на тази разлика е 10-20 mm. На последния етап се монтират крайни капачки, които се фиксират с саморазрязващ се 4х30 мм от неръждаема стомана със стъпка от около 25 мм.

Някои функции при полагане на тераса дъска от естествено дърво

Когато се използва методът на полагане на палубата, разстоянието между закъсненията е 40 см за дъска с дебелина 20 мм и 60 см за дъска с дебелина 27 мм. За диагонално подреждане можете да направите по-малко стъпка.

Плочите трябва да бъдат поставени по такъв начин, че между съседните дъски да се държи пролука от около 5-6 мм. Това ще осигури естествена вентилация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Устройството за бетонен под на земятаУстройството за бетонен под на земята
Етажи на земятаЕтажи на земята
Как да направите подовете на земятаКак да направите подовете на земята
Как да поставите паветата правилно със собствените си ръцеКак да поставите паветата правилно със собствените си ръце
Монтиране на пода на земятаМонтиране на пода на земята
Отводнителни тръбиОтводнителни тръби
Полагане на тротоарни плочи върху бетонната основа със собствените си ръцеПолагане на тротоарни плочи върху бетонната основа със собствените си ръце
Слепият район около къщата, изработен от тротоарни плочиСлепият район около къщата, изработен от тротоарни плочи
Как да копаем добреКак да копаем добре
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
» » Технология на полагане на терасата борда
© 2021 BggeHat.com