Предлага се на асфалтова настилка

Озеленяването е отговорна задача. И въпреки факта, че специалистите ще се занимават директно с асфалтирането на територията, всеки клиент на тези произведения трябва да знае основите на технологията за полагане на асфалтова настилка. Това ще помогне да се оцени професионализмът на подизпълнителите и да се наблюдава процесът.

На първо място е необходимо да се подготви и разгради територията за асфалтово покритие, да определи позицията на границата, както и местата за събиране и оползотворяване на отпадъчните води. В същото време, в съответствие с необходимия режим на работа, е необходимо да се определи съставът на асфалтовата настилка, броят на слоевете и дебелината на слоевете. Тук асфалтирането на пътища Московският регион е добър пример за качествени услуги.

Подготвителната работа започва с разкопаването на почвата за полагане на основата на пътя до необходимата дълбочина за всички слоеве. След това е необходимо да се уплътни почвата с вибрационна плоча или ролка. След това се прави устройството на раздробения камък. Ако е необходимо да се монтират няколко натрошени каменни слоеве, е необходимо да се направи внимателно уплътняване по слой по слой. За тази цел се използва вибрираща плоча или валяк, а за малко количество работа се използва ръчен удар.

По време на изграждането на основата трябва да посочите наклон за събиране на отпадъчни води. Общият инсталиран наклон е 0.5-1 см на 1 м. На този етап градиентът се изважда от наклона и дебелината на всички слоеве се контролира. Преди началото на полагането на асфалт е необходимо да се монтират бордюри, дренажни кладенци, да се организира дренаж на бури и др.



Асфалтирането на територията започва след приключване на подготвителната работа. Дебелината на асфалтния покривен слой трябва да съответства на допълнителната операция. След доставката на асфалт до мястото на опаковане, той се изравнява, планира и се произвежда чрез уплътняване. При полагане на няколко слоя асфалт или при полагане на асфалт над стария асфалт, битумът се използва за свързване. Асфалтът се излива според наличния асфалт преди началото на полагането на свежия слой.

Процесът на полагане на асфалт зависи от атмосферните условия. По-специално, не е трябвало да се положи асфалт, когато има силен дъжд и през студения сезон, тъй като асфалта в горещо състояние да се доставят от фабриката, и планират да се търкаля. Почистването на охладения асфалт със сигурност ще повлияе върху качеството на покритието.

Ако са спазени предписаните условия на работа, асфалтовото покритие, поставено качествено, ще продължи до 10 години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инженерно и геодезическо проучванеИнженерно и геодезическо проучване
Отводняване на водата от обектаОтводняване на водата от обекта
Обхват и характеристики на геотекстил за основатаОбхват и характеристики на геотекстил за основата
Слепият район около къщата, изработен от тротоарни плочиСлепият район около къщата, изработен от тротоарни плочи
Видове развалини, които се използват в съвременното строителствоВидове развалини, които се използват в съвременното строителство
Приложение и избор на асфалтов разпръсквачПриложение и избор на асфалтов разпръсквач
Основаване на къщатаОсноваване на къщата
Геотекстилна дорните свойстваГеотекстилна дорните свойства
Комплекс от произведения на нулевия цикълКомплекс от произведения на нулевия цикъл
Отърви се от боклука след ремонт, без да нарушава законаОтърви се от боклука след ремонт, без да нарушава закона
» » Предлага се на асфалтова настилка
© 2021 BggeHat.com