Монтиране на пода на земята

Най-икономичният и същевременно трудоемък начин за подреждане на подово покритие е устройството на пода върху земя. Тези подове са най-добре инсталирани на места с достатъчно суха основа, в противен случай сериозни проблеми ще възникнат с хидроизолация. Такива подове не изискват полагането на плоча или плочи, но изискват внимателна подготовка на основата от земята.

Качественият под на земята трябва задължително да се състои от пластова конструкция. Има много различни варианти, но най-приемливото е следното:

  • За предварително уплътнена основа
  • Речен пясък, представен като слой от подпочвен пласт
  • Claydite или натрошен камък, представени под формата на слой от podsypki
  • хидроизолация
  • Бетони за грубо почистване
  • Пароизолация
  • изолация
  • Подсилена подова замазка
  • Подово покритие, което, ако е необходимо, се полага върху основата

Разбира се, в хода на работата можете да направите свои собствени корекции в тази схема. Сега нека отидем директно към уреда на пода от бетон на земята.

Процес на подготовка на субстрата

Машина, която притиска почвата

  • С помощта на лазерно или оптично ниво основите се изравняват. В този процес е необходимо да се определи нулевата оценка, нивото на повърхността и релефа на бъдещия етаж. Също така нивелирането прогнозира обема на изкопаване.
  • Освен това наземната база трябва да бъде уплътнена, за да се избегне потъването на почвата, за да се намали рискът от напукване на пода. Уплътняването се извършва с помощта на специализирани уплътнителни машини.
  • Освен това, от речния пясък, "възглавницата" се полага на основата на земята. За да се осигури подходяща плътност на пясъчните подсипки, слоят пясък трябва да се полага върху дебелина от 25 и да се овлажни и компактира, като по този начин се постигне дебелината на слоя. За този процес се използват ролки или вибрационни тампони. 
  • По-нататък върху пясъка се излива чакъл или разширена глина, основната задача на която е да се уплътни пясъчната основа.

Хидроизолация на бетонна основа

След извършва процес легла продължават към етап хидроизолация бетонна основа, което предотвратява абсорбцията на влага от бетонна основа водонепропускливо и освен това позволява повишаване на влага от почвата.

  • Хидроизолация на бетонна основаХидроизолацията на пода върху земята се извършва на базата на валцован материал или полимерна мембрана. В някои случаи плътният интактен полиетилен се използва като хидроизолационен слой.
  • Тези материали се оформят на основата на припокриване, чиято лента е свързана чрез строителна лента.
  • Трябва да се внимава, за да се предотврати повреждането на хидроизолацията.
  • Хидроизолацията е инсталирана със заведението по стените на височина 15-20 см. В края на монтажа на крайната замазка се прекъсва излишната хидроизолация.
  • Ако на този етап не е възможно да се постигне хидроизолация поради някаква причина, то се извършва върху груба бетонна основа и се извършва въз основа на метода на нанасяне на покритие.

Монтаж на груба бетонна основа

При изграждането на този слой понякога се нарича слой "чист бетон" и е предназначен за основа на хидроизолационни или паропреградни материали.

Монтаж на груба бетонна основаТова замазка е монтиран от слаб бетон клас B 7.5 - B10, с чакъл фракции 5 - 20. В случая, когато се прилага при уплътняване на почвата трошен камък легла без стифиране хидроизолационни материали, блистер съединител може да се извърши като се използва разтвор M50-M75 основава методът Filler , Поради ниските изисквания е лесно да поставите замазката в черно. Дебелината му трябва да бъде не по-малка от 40-50 мм, а хоризонтално разликата не трябва да е по-голяма от 4 мм. Това се проверява с помощта на двуметрова стойка на високо ниво.

Монтаж на парна бариера

На черната замазка се полага слой от пароизолационни материали. Най-доброто решение е да се използват полимер-битумни мембрани, които също осигуряват хидроизолация. Цената на такива мембрани, произведени на базата на полиестер или фибростъкло, е ниска и практичността е висока.

По-скъпи са поливинилхлоридни (PVC) мембрани, но предимствата им са значителни - те не гният и са издръжливи.

Понякога полиетиленовото фолио може да служи като слой за бариери срещу пара. Но под нагревателя и слоя на замазката не е възможно да се постигне целостта на този материал. Поради това е по-добре да използвате специални бариери за тази цел.

Затопляне на пода



Моля, обърнете внимание! Преди изолацията на пода много експерти съветват да се извърши топлотехнически изчисление на пода на земята, което ви позволява да определите степента на необходимост от подова изолация и вида материали, които трябва да се използват в тази ситуация.

Това съхранение на изолацията може да спести от нагряване на помещението, като по този начин намали загубата на топлина през пода до около 20.

Когато инсталирате отопляем под, прилагайте:

  • Пяна. За изолация на пода в жилищни помещения използвайте пяна PSB35, за помещения, където подът е подложен на големи товари - PSB50. Въз основа на изчисленията на топлинната техника се определя дебелината на слоя.

Затопляне на пода с екструдиран полистиролЗа да се предотврати разграждането на пяната чрез нейното взаимодействие с циментовия разтвор отдолу и отгоре, пяната е покрита с полиетиленово фолио, което се припокрива.

Подова изолация с екструдирана полистиролова пяна

Стиропор "за топъл под">пенополистирол екструдиран е един от оптималните опции, който се използва за изолиране на бетонния под на земята. При най-малка деформация при условия на компресия полистироловата пяна е най-подходяща за изолация на помещения, където се упражняват значителни натоварвания на пода. Максималното равномерно натоварване е 50 т / м2.

Минерална вата с плътност над 120 кг / м3. Поради факта, че тази вълна активно натрупва влага от хоросана и замазка, тя трябва да бъде надеждно изолирана с полиетилен.

Монтиране на последната вратовръзка

Конструкцията на бетонния под на земята е завършена с подова замазка.

  • Монтирането на довършителния слой започва с усилването му, за целта се използва решетка от VR-1, чийто диаметър на пръта е 5 мм, а клетките 150х150 мм. В случаите, когато има големи натоварвания на пода, вместо решетка се използва тел с диаметър 8-15 мм.
  • от друга страна приема Самонивелиращ "запълващ под">леене на бетон. За да се изпълни гладко пълнежът, е необходимо да използвате смесителя за лизинг на камиони.
  • След изсипването на бетонната смес на половината от необходимото ниво, върху нея се образуват могили от хоросан, които се изравняват с леки греди. Стъпалото на релсите е не повече от 2 м, за съседните маяци е било възможно да се наклонят краищата на правилото или на замазката.
  • Бетонната смес се изсипва с 1.5-3 см по-високо от самата плоча.
  • Изравняване на бетон с фар

След това подът трябва да бъде изравнен и запечатан със замазка. Въз основа на монтираните профили за местоположение, повърхността на пода се обработва, едновременно се изравнява и уплътнява бетонът.

След като приключите работата, замазката трябва да се остави да изсъхне напълно. След като черният бетонен под напълно изсъхне, можете да продължите Монтаж на "первази: завършване на допир при складиране">первази или полагане на подови покрития.

След всичко това, надяваме се Етажи "на земята">излейте пода на земята за вас няма да е много трудно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Груба подова замазка на земята, производствени характеристики, поръчка и стъпка по стъпка инструкцииГруба подова замазка на земята, производствени характеристики, поръчка и стъпка по стъпка инструкции
Бетонният под на земятаБетонният под на земята
Подът в гаража със собствените си ръцеПодът в гаража със собствените си ръце
Какво е подът на устройството на технологията за обработка на земятаКакво е подът на устройството на технологията за обработка на земята
Устройството за бетонен под на земятаУстройството за бетонен под на земята
Как да направите пода в къщатаКак да направите пода в къщата
Етажи на земятаЕтажи на земята
Бетонът и дървеният под на земята характеристики на технологията и начините за полаганеБетонът и дървеният под на земята характеристики на технологията и начините за полагане
Как да направите подове в дървена къщаКак да направите подове в дървена къща
Самостоятелна подова настилка в частен домСамостоятелна подова настилка в частен дом
» » Монтиране на пода на земята
© 2021 BggeHat.com