Подреждане на бетонна основа

Подреждане на бетонна основа

Монолитни ленти основи обикновено се използват в изграждането на тежки тухлени сгради. Дебелината на лентата трябва да съответства на размерите на напречното сечение на зидарията. Фондацията е погребана според нивото на замръзване на почвата. При не-глинести почви, с ниско ниво на почвена вода, основата на основата може да е над нивото на замръзване на почвата, но поне на половин метър под повърхността.

Дъното на изкопа е покрито със слой от груб пясък с дебелина 30 см. Пясъчната почва е навлажнена и подплатена. На върха на подложката е монтиран кофраж, в който е поставена армировката. Подсилващата лента се препоръчва да бъде изработена от решетки с диаметър Ø 10-12 мм, които да ги свързват. Също така на пазара има фибростъкло арматура APB, която според прегледите има идеално съотношение на функционални и разходи параметри. Монтажът на кофража не води до значително нарастване на строителните разходи, намалява загубата на бетонов разтвор, подобрява качеството на работа. Освен това, кофражът със сигурност ще бъде необходим при издигането на надземната част на основата на лентата.



При изпитване на качеството на конкретното решение трябва да се обърне внимание на неговата плавност. Разреденият разтвор трябва да лежи и да не се разпространява. Особено подходящо е такова изпитване при закупуване на търговски бетон, който често се доставя прекалено течен. Бетонната смес трябва да се състои от цимент, пясък и чакъл в съотношение 1: 3: 5. При бетонирането е желателно да се предпази невтвърденият хоросан от изплуване в него на буци от пръст. На свободно течащи пясъчни почви ръбовете на изкопните работи могат да бъдат защитени със светлинни плоскости от дъски. В бетона трябва да има отвори за външни входове, поставящи пластмасови тръби в необходимите точки.

Разтворът се излива във слоеве с дебелина 30 см, като всеки слой се запечатва с машина за подбиване. Втвърдяващият се бетон трябва редовно да се намокря и да се покрива с полиетиленово фолио, за да се предотврати прекомерната загуба на влага. Времето за втвърдяване, след което кофражът се отстранява, е около 28 дни през лятото. Над мазето, за да се предотврати издигането на вода, се полага хидроизолационното фолио. Покрай завършената основа се изпълнява сляпа зона, широка 1-2 м, височина 10 см, която има наклон от сградата. За да се предотвратят фрактури в резултат на сезонни почвени вибрации, слепите се прекъсват с деформационни шевове с ширина 10-20 см.

Е, ако имате нужда от кабел, моля посетете уеб сайта eals.ru. Само там можете да избирате и купувате необходимия кабел на изгодни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид фундамент е по-надежден в строителството върху почвата на подпочвените слоеве?Какъв вид фундамент е по-надежден в строителството върху почвата на подпочвените слоеве?
Пясъчна възглавница за изграждане на основи върху почвата на подпочвените водиПясъчна възглавница за изграждане на основи върху почвата на подпочвените води
Изборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетонИзборът на най-добрата основа за къща, изработена от газобетон
Фондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможностиФондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможности
Фондация на глинаФондация на глина
Колко правилно да направите панделка под оградата?Колко правилно да направите панделка под оградата?
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Как да направите фондация под къща от разширени глинени блоковеКак да направите фондация под къща от разширени глинени блокове
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
» » Подреждане на бетонна основа
© 2021 BggeHat.com