Пясъчна възглавница за изграждане на основи върху почвата на подпочвените води

За да изградите качествено и правилно всяка структура със собствените си ръце, трябва да направите солидна основа за нея, т.е. основата. Пясъчна чакъл възглавница под основата е важна фундаментална за целия процес на строителство, а именно една от основните части на цялата структура.

Шлифоване под основата на лентата

Шлифоване под основата на лентата

Когато се създава основа на почвата, много важна роля играе подготовката на пясъчна възглавница за основата на основата на къщата. Той създава равномерно и стабилно място за конструкцията, като по този начин изключва допълнително голямо свиване или изкривяване на завършената къща.

Обща информация

Подготовката на обекта е необходима. Устройството е търсенето на пясъчна възглавница Жилищата в тези почви, които са предразположени към вдигане през зимата. Тези почви са склонни да се насища с влага и раздуват когато дойде пролетта бързото топене на сняг или в дъждовния сезон, за което голямо количество може да падне osadkov.Naprotiv същото при липса на валежи дебелината им се отлага.

Пясък под основата служи като режеща празнина между земната повърхност и в основата на къщата, която в същото време предпазва от прекомерно натрупване на влага в земята (разваля арматурен), както и нейната дебелина по-добре облекчава щам на почвата под усилието на сградата.

Правилно направените изчисления и правилното изграждане на подлежащите на изпълнение на всички правила и разпоредби са необходими, за да се осигури стабилност на вашата сграда и да се предпази от унищожаване.

Защо ми трябва пясъчна възглавница?

Основа на пясъчна възглавница за една къща е особено необходима на торфени, глинести и глинести почви. Всички тези почви са склонни да бият при отрицателни температури.

Пясъчна възглавница за основата на лентата

Пясъчна възглавница за основата на лентата

Първо, когато замръзват, те променят хомогенността си. В резултат на това основата за къща без пясъчна възглавница става неравномерно натоварена. В същото време се създават напрежения в носещите конструкции на целия строителен блок.

Една монолитна стена може да се счупи, тя задължително деформира армировката, а прозорците и вратите могат да се изкривит под действието на тези усилия.

Ако обаче на етапа на проектирането се направи компетентно изчисление и се постави правилната дебелина на основата и пясъкът за основата бе правилно подбран, тогава той най-добре ще поеме всички щамове и усилия, което ще създаде подути почви под готовата база на вашата къща.

В резултат структурата няма да загуби своята еднородност и сила.

На второ място, правилната пясъчна възглавница под фундамента значително удължава живота на завършената сграда, като същевременно запазва основата си и подсилва земята от влагата. В края на краищата, прекомерната влага действа отрицателно и разрушително върху подсилващата клетка, както и върху повърхностните слоеве от бетон.

Водата едва се издига плътно уплътнен слой пясък, а върху него се полага и хидроизолационен слой, който ще спести бетон от прекомерно усвояване на влагата в себе си.

Ако при подготовката и изчисляването се установи, че масата на подпочвените води е твърде висока, се препоръчва изграждането на колонна или пилотна основа. Докато конкретна възглавница под основата в този случай не се прилага.

От какво може да се основава?

Всяка пясъчна възглавница е изработена от груб пясък. Най-добрият вариант би бил използването на чакъл от пясък с включване на големи фракции или подготовката на речен пясък от средната фракция.

Пясъчна възглавница за купчини

Пясъчна възглавница за купчини

Тези видове запълване на пясъчната възглавница успешно се справят с прекомерна влага и нежелан процес на прекомерно свиване на конструкцията.

Също така, за подреждането на пясъчна възглавница и нейното подобряване на компенсаторните и дрениращи свойства, подготовката и изчисляването включват използването на смес от чакъл и пясък. Той е най-устойчив на процеса на компресиране.

За да се увеличи сезонен подземните пясъчен слой не е разрушен, укрепването не корозира и не насищане основа монолитна влага между тях трябва полагане на хидроизолация слой.

Трябва да се отбележи, че понякога аматьорите използват глина за запълване на възглавницата под основата. Смята се, че глината има водоотблъскващи свойства и също така е в състояние по-добре да запази блоковата основа на блока от прекомерна влага.



Фактът е, че глината абсорбира добре водата и я натрупва сама по себе си, докато пясъчното запълване действа като изтичане, преминавайки през себе си. В резултат на това се подува глинени при ниски температури, което води до нестабилност на фондацията, съответно, което губи качество и сила, укрепване и хвърли плоча се получава с малко живот.

Видове бази

За да се избегне бързото унищожаване или деформиране на сградата на неравен терен, по време на строителството се използва подготовка, а след това изчисление, за да се избере кой от двата типа основи е най-добре да се направи:

  • масивните основи на вдлъбнатите ленти, които имат сериозно подсилване, могат да бъдат изляти за големи конструкции от шлака или тухли;
  • за малките сгради се изисква колонна основа, която да я предпази от повърхностните подземни води;
  • Можете също така да правите изчисления и да приложите винтови купчини;
  • Можете да използвате основата на плочата (подходяща е плочата).

Все пак, за всеки, е необходим метод за изграждане на пясъчна възглавница.

Всички видове фондации могат да се извършват сами.

Пясък слой за купчина или колона основа

За такива фундаменти със собствените си ръце се нуждаете от пясъчно-чакълен начин за запълване на основата.

Първоначално слой от натрошен камък или чакъл е погребан на дъното на изкопан под колонна основа. След това пясъкът се излива върху него, той се навлажнява и след това внимателно се натрошава с ръчна или механична машина за удряне.

Направете слой от собствените си ръце под колонен височината на рамата на 20 - 30 см, ширина в зависимост от ширината на колоните на фондацията, която е 10 - 20 cm по-голяма от стълб на всяка страна.

На готовата подплатена повърхност под колонната рамка хидроизолация. Той може да бъде полиетилен или покривен материал.

Процесът на уплътняване на запълването

Процесът на уплътняване на запълването

Защо се нуждаете от хидроизолация - това ще предотврати абсорбирането на влагата от запълващия бетонен разтвор. Монолитната плоча няма да пострада и армировката няма да се разваля.

Пясъчен слой под основата на плочата

На основата на плочи могат да бъдат построени структури като сауна или гараж, както и други малки постройки.

Защо да изградите грандиозни структури, ако можете да управлявате по бюджетен път.

Тук песъчлив слой е покрит през целия периметър на изкопа, под основата на плочата.

  • целият изкоп е изравнен;
  • за 10-15 cm се излива раздробен камък за основа;
  • следващият слой е покрит с пясък на 15 - 20 см;
  • тогава всичко е потъпчено;
  • в края на краищата се полага хидроизолацията.

Пясъчен слой под основата на лентата

Подобна основа е най-често срещана в частното строителство.

За да направите такъв дизайн със собствените си ръце, трябва да определите вида на конструирания обект, да оцените околните конструктивни условия и други нюанси.

Например, за стандартен гараж е достатъчно и 20 см. Опитните инсталатори правят ширината на запълването 15 см повече от всяка страна на фондацията да се излее.

В долната част на изкопа, изкопана в земята, се излива слой пясък. Тя трябва да бъде внимателно изравнена, а след това навлажнена за качествено подтискане.

Възглавницата за пясък под основата на лентата е запечатана с ръчен или електрически грайфер.

Ако след набиването няма маркировки върху повърхността, процесът се извърши правилно.

В заключение, цялата хоризонтална повърхност на възглавницата се полага и върху нея се полага хидроизолационен слой.

Как да направите пясъчна възглавница със собствените си ръце? (Видео)

Какво да търся?

Като обобщим всичко това, можете да отбележите основните точки, за да направите правилно пясъчна възглавница под основата със собствените си ръце:

  1. За монтиране на песъчливи основи под построената основа на сградата, трябва да се използва чакъл, груб пясък.
  2. Количеството пясък за насипване може да се изчисли, като се разберат размерите на изкопа (дължина, ширина и височина).
  3. Трябва да се има предвид, че когато подпирането, обемът на пясъка ще намалее.
  4. Дъното на изкопания изкоп трябва да бъде изравнено и внимателно подправено.
  5. Дъното на изкопа и повърхността на уплътнявания пясък са покрити с хидроизолация.
  6. Почистете пясъка преди пълнене.
  7. Пясъкът се набива, докато знаците върху обувката не престанат да бъдат отпечатани върху него.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отводняване на основатаОтводняване на основата
Плоча основа ще направи наистина надеждна основа за себе си!Плоча основа ще направи наистина надеждна основа за себе си!
Дренаж около къщатаДренаж около къщата
Фондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни базиФондация за къща от блокове от пяна се научаваме да изграждаме популярни бази
Фондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможностиФондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможности
Как да направите основата за печката в къща и баня?Как да направите основата за печката в къща и баня?
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Фондация под къщата от газоблоковФондация под къщата от газоблоков
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
» » Пясъчна възглавница за изграждане на основи върху почвата на подпочвените води
© 2021 BggeHat.com