Фондацията е шведска печка

Фондацията

Един от най-простите и най-надеждни видове основи е основата на плочите. Подходящ е за всички видове и видове почви, включително за проблемната земя.

Най-простата версия на такава основа е стоманобетонната плоча, поставена директно върху земята. Но, подобно на други строителни решения, основата на плочата постоянно се развива и подобрява в посока на повишаване нивото на топлоизолация, здравина и издръжливост. Една от подобрените опции е фондацията "шведска плоча". Шведската плоча има повишена топлоизолация и също така позволява поставянето на инженерни комуникации в мазето.

Процесът на ерекция е доста прост и се извършва по следния начин. Платформата под фундамента се изравнява и на нея се изкопава дълбочина от около половин метър и площ, която надвишава размерите на къщата с 20-30 см от всяка страна. Дъното на изкопа е уплътнено със специални апарати като вибрационна платформа. Тогава ямата е покрита с пясък или малък чакъл със слой от около 20 см, а получената слой-възглавница се излива с вода, за да се увеличи плътността му. Над слоя пясък се полагат ленти от геотекстилен материал и се поставят тръби за отводняване. Краищата на тръбите трябва да се простират отвъд бъдещата шведска пластина.



Също така при изкопни работи канализацията и водопроводната инсталация се инсталират незабавно с окабеляване до необходимите точки в съответствие с плана на къщата. Всички работи след завършване на монтажа им са изпълнени със среден чакъл или чакъл и покрити с пяна плочи на два реда с хидроизолационен слой покривен материал в средата. Кофражът е изграден около пластмасовата пяна и тръбите на топъл под, които трябва да бъдат поставени върху облицовката, за да се избегне деформация при натоварване след завършване на къщата.

И последният етап е инсталирането на армиращата мрежа и леенето на кофража с бетон, след пълно захващане, което можете да започнете да изграждате самата къща.

Шведската плоча принадлежи към енергоспестяващи основи и има топлоизолация, която надвишава аналогичната цифра за стандартните основи с 4-5 пъти. Тази основа е изградена достатъчно бързо, докато не изисква висока квалификация на строителите. Ако се наблюдава технологията, се получава фундамент с вграден топъл подов настилка, подходящ за подови настилки от всякакъв материал, от дъски до ламинат.

Е, за да си купите навигатор - посетете eft-disto.ru. Само там ще намерите инструменти за измерване на качеството, които ще заменят рулетките и владетелите за ремонт или строителство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плоча основа ще направи наистина надеждна основа за себе си!Плоча основа ще направи наистина надеждна основа за себе си!
Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?Защо се нуждаем от фундаментна плоча с плитка връзка?
Основа на плочитеОснова на плочите
Монолитна основа със собствена конструкция за ръцеМонолитна основа със собствена конструкция за ръце
Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?Как да направите фондация за къща с мазе със собствените си ръце?
Какъв вид фундамент е по-надежден в строителството върху почвата на подпочвените слоеве?Какъв вид фундамент е по-надежден в строителството върху почвата на подпочвените слоеве?
Пясъчна възглавница за изграждане на основи върху почвата на подпочвените водиПясъчна възглавница за изграждане на основи върху почвата на подпочвените води
Как да създадем фондация за плочки?Как да създадем фондация за плочки?
Фондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможностиФондация за къща от газови единици избираме вариант за джоб и възможности
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
» » Фондацията е шведска печка
© 2021 BggeHat.com