Фондация Ushp

Фондация UWPИзграждането на фондацията е първата и може би основната стъпка в изграждането на всяка сграда. От избора на фондацията зависи не само дълголетието и функционалността, но и цената на обекта. Изолираната шведска плоча (UWP) е комбинация от обичайната основа на лентата с бетонна плоча, изолирана на земята.

УНБ фондация Тя включва всички инженерни комуникации, включително отопление, и служи не само като фундамент, но също така и на пода и на пода на партерния етаж. Изграждането на фондацията UWP изисква висока точност при изчисленията, необходимо е да се осигурят всички точки на изход от комуникациите, да се изчисли съпротивлението на материалите и внимателно да се избират.

Фондацията е в процес на изграждане по технология на шведската фирма DOROCELL, откъдето и е получила името. Документът, разработен от шведски архитекти и дизайнери, описва модела на фондацията THERMOGRUND. Той изчислява всички необходими параметри в зависимост от почвата, изчислява натоварването върху опорните стени. Документът съдържа много таблици и графики.

Технология на изграждане на USHP фондация

Тъй като технологията е изобретена от шведите, тогава шведските строителни фирми се занимават с изграждането на фондацията, но накратко е възможно да се опише тази технология. Конструкцията на изолираната фундаментна плоча започва с изкопаване на основната яма. Тя надвишава планирания размер с около един метър. Дълбочината на разкопките е 30, 40 сантиметра. Земята се събужда с развалини.

Следващият слой е пясък, който в мокра форма се търкаля в нивото. Цялата тази възглавница не трябва да надвишава нивото на земята. Пяната е изработена от пластмасова пяна с дебелина 10 сантиметра и висока плътност на зърното. На ниво от около 5 сантиметра над пластмасовата пяна със специални пластмасови гъби ние имаме трикотажна армировка. Размерът на окото е приблизително 10х10. В краищата е възможно да се постави по-малка широчина на пенополината по вертикала.

втвърдявам кофраж, или дъски. Разполагаме с всички необходими съобщения. Напълнете една стъпка с бетон. Фондацията на UWP е готова. Седмица по-късно строителството на къщата може да продължи.

Фондация UWP

Плюсове и минуси на технологията UWP

Изолираната шведска плоча едва сега започва да печели популярност в нашата страна. Неговите предимства са очевидни. Това също е евтино в сравнение с други видове фондации:

• Необходим е по-малък обем бетон (в сравнение с основата на лентата);



• не е необходимо да се произвеждат или купуват кофраж;

• всички инженерни съоръжения се изчисляват и полагат по време на строителната фаза;

• Няма нужда да чакате една година за свиване, можете да започнете строителството само една седмица по-късно;

• висок коефициент на топлопреминаване (поради ниската топлопроводимост на пяната);

• Не е необходимо да се наемат специалисти, които да преценяват грешно всички параметри на мазето (всички изчисления се правят от шведски специалисти и са в таблица);

• Висока надеждност на сградите (в световната практика няма регистрирани случаи на оплаквания от фондация "УУП").

От минусите може да се отбележи:

  • няма увереност в адаптирането на изолираните шведски плочи към нашите климатични условия -

  • ниското ниво на развитие на националното училище по архитектура -

  • новост, което води до липса на надеждни и надеждни изпълнители.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е основата на шведската плоча и какви са нейните предимства?Каква е основата на шведската плоча и какви са нейните предимства?
Изчисляване на основата на лентатаИзчисляване на основата на лентата
Програма за проектиране и изчисляване на фондациятаПрограма за проектиране и изчисляване на фондацията
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Фино разчистена основа на лентата върху абразивни почвиФино разчистена основа на лентата върху абразивни почви
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Фондация TisseФондация Tisse
Основи въз основа на купчиниОснови въз основа на купчини
Фондацията е шведска печкаФондацията е шведска печка
» » Фондация Ushp
© 2021 BggeHat.com