Изчисляване на основата на лентата

Най-трудният етап в изграждането на баня е, разбира се, изграждането на нулево ниво. Само една прогноза избира повече от двадесет процента. Освен това добавяме към това времето и усилието, изразходвани. Разбира се, ще бъде лесно да се работи върху фондация на наети строители, които бяха наети за всеки от работните етапи. Въпреки това, струва си да се знае, че най-трудните проблеми ще се появят след година или две за онези клиенти, които им се доверяват. Най-доброто, от което трябва да разчитате, е смес от подозрителен произход, наводнена от работници или хидроизолация, "забравена" от тях.

Поради тези причини е важно да имаме представа за това как правилно да се изчисли фондацията, да се изберат материали за строителство и да се знае как това може да бъде конструирано компетентно. Следните данни ще бъдат полезни не само за майстори на всички сделки, но и за слоя, който обикновено наблюдава работата на наетата бригада. Разбира се, едно недвусмислено точно изчисление на фондацията е твърде трудно дори за опитен архитект и майстор - все пак могат да се получат данни, близки до реалността.

Тъй като основата на тази идея е правилното изчисляване на основата под къщата, като се вземат предвид натоварването на планираната основа, кубичен капацитет, обеми и размери.

Като цяло, по време на строителните работи, по правило се изчислява деформацията на почвата и се изчислява товароносимостта на тази почва. Най-лесният начин е да се разрушат строителните работи на три етапа:

Първият етап. Определете вида на почвата

Първият етап. Определете вида на почвата

За да се определи какво е на разположение на мястото на почвата тип, повече от дузина различни методи са известни, до привличането на съвременни технологии. Най-лесният начин да се нарече тази опция е да се направят няколко кладенеца с достатъчна дълбочина в целия обект с цел изучаване на така нареченото изрязване на почвата. Важно е да се отбележи, че дори на един метър земята може да се различава, което е съвсем естествено. Съгласно наличната информация е възможно да се подготви за по-голяма удобност картина от геоложки тип, която ще засегне не само дълбочината на полагане на основата, но и вида на основата.

Сухите почви, пясъчни или глинести, имат стандартна носеща способност от 2 килограма на квадратен сантиметър. Тази цифра трябва да служи като отправна точка за изчисляване на базата тип лента. Така, всяко натоварване, дори от тухлена баня, няма да надхвърли нормата - и дори ще има определен резерв.

Ако се окаже, че теглото на структурата в процес на изграждане, вероятно ще надхвърли по-горе стойности, а вие сигурни за издръжливостта на фондацията - ще бъде достатъчно, за да се увеличи ширината на което ще бъде достатъчно, защото тогава се изисква по-нататъшно разглеждане и изчисление на валежите колан тип фондация през годините. Важно е също така да се преизчисли на натоварването на съществуващия земята, тъй като теглото на фондацията използва ще се промени, както и размяната и общи ценности.

Между другото, за тежки почви са тези почви, които са много трудно да се копае - а не за нищо, наречен "стегнат", тъй като те се характеризират с ниска порьозност и не са гъвкави. Но лесно на земята Копа има средна степен на плътност. Такава праймер може да се нарече пореста пластмаса или течен.

Също така важно предупреждение като замразяване процент, използван за почва баня. Уловката тук е, че почвата, разположена под дълбочината на споменатата вече запечатани, а в това положение е на земята повече от век. Но тази земя поставя по-висока точка се характеризира с достатъчно ниво на влага и puchitsya по време на сезонните размразява. В същото време, без да изостава на десет процента от това за базата, и тя ще бъде много забележим за стените. По този начин и нямаше такова нещо като максимална деформация на строителни материали, и сега е ясно, защо е важно да се изчисли на свойствата на почвата и вероятно му прииждането през пролетта, и на тази основа, произведена rasschityvanie колан тип база, характеризираща се с точност и надеждност.

Вторият етап. Определете приблизителната маса на сградата



Вторият етап. Определете приблизителната маса на сградата

Към масата на сградата се приписват мебели и всички други предмети, които ще се намират в сградата. Също така ще е необходимо да се вземе предвид масата на снега утаяване на покривите, които могат да достигнат до един тон.

Какво означава товароносимостта на почвите? И означава характеристиката на обекта, показваща какво натоварване може да бъде поддържано от единица земна площ и каква трябва да бъде общата площ на базата. Както се оказва - колкото по-лошо е, че земята удря натоварването, толкова по-голям е размерът на нулевото ниво. Как те определят капацитета на лагерите? Тя се определя от способността на земята да "задържа" основата, която може да бъде повлияна от цяла верига от фактори, а именно: разнообразие от почви, ниво на влага, наличие на извори и т.н. Струва си да си спомним, че всичко по-горе е само пример за лентова основа и също така е важно да се вземат предвид факторите от антропогенен и естествен тип.

Натоварване върху основата, което не може да бъде повече от товара, при който загубата на усилваща еластичност в основата може да бъде фатална.

Така че най-крехките и склонни към пукнатини са тухли и блокове, които нямат подсилване. За тях индексът на деформация не трябва да превишава цифрата нула цяло и пет десет хилядна. Това означава, че петнадесет метра огъване на стена не може да надвишава седем и половина милиметра. Следователно се изчислява армировката за основите тип лента.

Третият етап. Коригирайте размерите

Третият етап. Коригирайте размерите

Така че, в крайна сметка, остава само да се изчисли бетонът за основа тип лента, обемът на който ще съответства на базовите кубове. Как да изчислим кубатура? Без никакви проблеми - широчината на лентата се умножава по индекса на височината, след и по дължина. По правило ширината е не повече от четиридесет сантиметра, а дължината е сумата от всички налични носещи стени. При височина надземната част се обобщава с подземната част.

Това е всичко, което трябва да знаете, преди фондацията да работи. Разбира се, подготовката за изграждането на баня е трудно да се нарече спокойна и измерима, но сградата ще служи на вяра и истината дори на пра-внуци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тарифи за водаТарифи за вода
Вана от траверсиВана от траверси
Програма за проектиране и изчисляване на фондациятаПрограма за проектиране и изчисляване на фондацията
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Фондация UshpФондация Ushp
Как да запълним основите на всяка сградаКак да запълним основите на всяка сграда
Къща от бетонни конструкцииКъща от бетонни конструкции
Основи въз основа на купчиниОснови въз основа на купчини
» » Изчисляване на основата на лентата
© 2021 BggeHat.com