Когато фондацията изисква проверка и преглед

Не се опитвайте да повторите "подвига" на архитекта, който е построил наклонената кула в Пиза - вашата къща изисква солидна основа!

Световноизвестният кула в Пиза векове стои в наклонено положение. Това се случи, защото на земята, върху която е построена камбанарията, е мека и фондация работа е направено с много нарушения. В резултат на това продължаването на строежа е забранено за сто години. Все още недовършената кула в Пиза е призната от изграждането на надеждна, в състояние да стои на едно място в продължение на най-малко няколко века, но не са склонни спря: всяка година тя се превръща в фасада от 1.2 mm по-близо до юг.

Целесъобразно е да се проучи мазето?

Не е необходимо да бъдат вдъхновени от успешния резултат от историята на архитект грешка от Пиза и постави основите на тяхното имущество, без да извършва предварителен преглед на основите на сгради, което е много важно. В крайна сметка, в случай на непредвидени банки на издигната сграда, ще бъде трудно да се коригира ситуацията, ако не и невъзможно. На сайта enright.ru можете да намерите по-подробна информация за проверката на основите на сградите.



Както показва практиката, услугите на строителния експерт в нашата страна се използват по правило преди приемането на работата на строителна организация, която работи на договорна основа. Втората често срещана причина е вече се случи PE, което се проявява под формата на пукнатина някъде в мазето на къщата.

Проверката на основите на сградата може да се извърши и в режим на предотвратяване. Особено, когато в близост до мястото му на глобална промяна: в близост започва активно строителство, проведено подземен metrostroitelnye работа на пистата, разположени наблизо, той е значително увеличен трафик. Полезно е да се проведе експертен опит в строителството и по желание да се построи още един етаж, както и при закупуване на завършена сграда.

Експертиза: Акценти

Изследването и проверката на основите на сградите включва задълбочена проверка на съответствието на фондацията с условията, които ще станат неговата среда: релефа и вида на почвата, дълбочината на подземните води и много други. Също така се проверява степента на еднородност на валежите, наличието на фундаментални дефекти и тяхната обща критичност. Резултатът от одита ще бъде експертен извод, съдържащ заключения за общото състояние на основата и максимално допустимото натоварване върху него. Възможно е да се посочат препоръки, които допринасят за правилното изпълнение на ремонта или подсилването му, което предхожда увеличаването на броя на етажите на сградата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Програма за проектиране и изчисляване на фондациятаПрограма за проектиране и изчисляване на фондацията
Петте най-високи сгради в света и тяхната архитектураПетте най-високи сгради в света и тяхната архитектура
Важна информация за монолитната основаВажна информация за монолитната основа
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Фондация UshpФондация Ushp
Фондация TisseФондация Tisse
Кофраж, техните типовеКофраж, техните типове
Какво е скеле?Какво е скеле?
Да си купиш градина за количка в горската кулаДа си купиш градина за количка в горската кула
» » Когато фондацията изисква проверка и преглед
© 2021 BggeHat.com