Дървени подове в апартамента

Най-популярните видове подови настилки са дървени подове. Дървеният под на дървените трупи е екологичен, евтин, практичен, има изявен външен вид. Дървените подове в жилищните помещения са добре използвани както в ролята на довършителни, така и груби подове.

Мнозина също харесват факта, че подът може да бъде поставен върху дървен под. Искате да поставите дървен под в апартамента си.

Аспекти на полагане на пода на едно дърво

1. Избор на посоката на монтаж на плочката

Дъските се слагат в апартаментите със задника, към прозореца. Този метод значително удължава стаята, като при избора на посоката на монтажа се вземат предвид интензивността на натоварването и посоката към пода. Основните линии на пътуване в апартамента трябва да преминават по монтираните дъски, в противен случай капакът бързо ще изтрие. Това може да доведе до ремонт на дървения под и често до подмяната на цялата подова настилка.

2. Избор на стила на бъдещите настилки

Има два начина: "гладка" или "палуба на палубата". "Гладкият" етаж след монтажа трябва да бъде допълнително шлифован. Това ще премахне всички неравности на пода. За пода от "палубата на палубата" е необходимо да се отстрани скосяването от предната страна на повърхността на дъската преди монтажа с помощта на ренде. Плюс този метод се състои в безполезността на шпакловане или полиране след полагане на пода. Също така тези фасети имат свойството да се самопочистват, поради тяхната конфигурация.

3. Избор на размера на плочката

Wide борда също наречен "Deck" борда има красив и представителен вид, но значително по-изложени на евентуални пропуски, които ще трябва да бъдат ремонтирани, защото на неговата масивност deformatsiyam.Poetomu в тази област. Но това не е недостиг на пода на тесните плоскости като тесен борд в процес на сушене малко деформирани, и в резултат на разликата ще бъде незабележимо.

Дължината на дъската зависи от вашите желания. Можете да поставите пода от едната стена на другата от цялата floorboards, както и от различните дължини на другите дъски. Ако разпространявате подовете на дъски с различна дължина, то ще се нарича паркет.

С "паркет" метод за полагане на пода, те също купуват дъски, които се различават по цвят и текстура, създавайки уникално уникално покритие. (вж. Полагане на "паркет">Полагане на паркет)

4. Избор на защитен слой

Най-често срещаните защитни покрития за дървени подови настилки са различни лакове. Най-устойчиви на абразия и износване са лаковете на базата на полиуретан. В допълнение се използват смеси на основата на масло с пчелен восък. Такъв етаж поддържа удобен микроклимат в стаята (виж фиг. Боя "за дървен под, ние избираме бои и лакове за оцветяване на пода">Боядисване на пода) Инсталация на подове от дърво в апартамента е, както следва:

  • положете подпорни стълбове под закъсненията
  • следи трупи
  • поставете дъските за пода
  • подът е завършен.

Ако е необходимо, поставете елементите на подовата отоплителна система преди да инсталирате плочките. Нека поговорим за тези етапи по-подробно.

Схемата на дървен под за дървени трупи

За този процес ще се нуждаят от удар, отвертка, винтове (100mm), дюбели (6x40) и барове за подпомагане по греди и покривни материал, който е заложен под барове за подпомагане.

  • Опорите са разположени, започвайки от най-високата точка на основата, която се определя от нивото и продължителното правило.
  • Опорните пръти са рендосани дървени греди с размери 50х50 мм, като се наблюдава стъпка от над 350-500 мм. Разстоянието между закъсненията и подпорите зависи от дебелината на дъската: колкото по-тънка е, толкова по-малка е стойността.
  • Опорите са разположени в посока, перпендикулярна на бъдещата посока на полагане на плочките. Необходимо е да поставите ивица рубероид, с качество на хидроизолация под всяка основна лента. Също така, благодарение на този материал, носещата щанга се притиска по-плътно към основата, поради което няма натрупване и деформация на пода.
  • Опорите са закрепени към основата с винтове и дюбели.

Монтиране на дневника

Този дървен под ще бъде на базата на дървени трупи, това са дълги барове с напречно сечение повече от 50x50 мм. Те ги слагат върху опорните решетки и след това ги фиксират с помощта на винтове за самонарязване. В същото време е необходимо да се спазва хоризонталният характер на дървения материал, качеството на пода зависи от това. Поради неравномерност, плочките за подова настилка скоро ще започнат да ходят и подът ще викне.

  • Сложете трупи, като започнете от най-високата точка.
  • С помощта на нивото се проверява хоризонталната инсталация на дневника.
  • За да фиксирате трупите в подпорите, използвайте винтове с дължина по-голяма от 80 mm. Между лагерите и подпорите за формиране на подходящото ниво поставете ивици покривен материал.
  • Първо, закъснението, достигащо до най-високата точка, се монтира, а след това закъснението, което се намира от него на разстояние, по-малко от дължината на нивото на сградата, и след това закъснение между тях.
Моля, обърнете внимание! При правилното инсталиране на регистрационния файл рискът от образуване в нивото на грешки се увеличава само.

Система от дървени трупи на носачи

Днес има регулируеми отклонения, които ви позволяват да монтирате основата за полагане на дъската за подови настилки, без да използвате подпорни пръти и покривен филц.

Тези системи се регулират от винтови пластмасови шкафове и се фиксират с помощта на гвоздеи-гвоздеи в основата. Полагане на регулируеми дървени трупи хоризонтално се извършва по същия метод, както при полагането на дървения материал върху опорните пръти.



След натрупване на системата, дневникът започва да извършва топлинна и звукова изолация. Изолационният материал е минерална вата или други подобни материали. Ако на дървените трупи по-късно се постави топла вода, тогава на този етап се полага и материалът за бариерната бариера.

Полагане на топъл воден под

Понякога под дървен под е необходимо да лежите Топъл "секс със собствените си ръце." Сортове на топъл под ">подово отопление. В такъв случай се използва дървена система от топла вода. Тази система е монтирана или върху трупи, или върху дървен груб под, който се опира върху дървените трупи.

Има 2 вида на тези системи:

  • Система от топъл воден под от модулен тип
  • Системата за подовата решетка с топла вода

Полагане на топъл воден подВ първата форма се използват готови модулни елементи от ПДЧ с дебелина 22 мм. Преди това канали за плочи и тръби на такъв под са фрезовани в тях.

Монтирайте системата върху дървените трупи с максимална стъпка от 600 mm. Между закъсненията се поставят топлоизолационни материали под формата на полистирол, минерална или базалтова вълна.

Система от топъл воден под от модулен тип

Плочи и тръби от контура на подовата топла вода в речна форма се поставят между MDF ивици с постоянна дебелина от и над 28 mm в канали с ширина 20 mm.

Системата за подовата решетка с топла вода

При всяка система този под е чешма, върху която е монтирана финиша.

Например, ламинат, паркет, паркет дъска стека на плочи от алуминий. За да сте сигурни, че подовото покритие е по-плътно Грубият "под">четвърти етаж, между тях се полага полиетилен от пяна. При полагане на тази система балатум, теракот, преди да инсталирате довършителни подови настилки, подово отопление gipsovolokonnyh капак (GVL) .Such припокриват за да се осигури равномерно разпределение на теглото груб етаж натоварване, пренос на топлинна енергия от отоплителния кръг на подовото покритие. (за подробности, Топъл "под в дървена къща">Топъл под в дървена къща)

Монтаж на подови дъски

Сега можете да продължите да инсталирате пода от масивна дъска.

Подовата настилка се поставя по следния начин:

  • Поставянето започва от стената. На браздата на стената е поставена първата дъска, като се наблюдава празнина от 10 мм. Два винта закрепват дъската за всеки откъс. Първият винт е завинтен от страната на жлеба, като се вземе предвид разстоянието, по-малко от 30 мм от стената. Вторият винт се завинтва в ъгъла на гребена на дъската под ъгъл от 45 градуса. Шапките на първия и втория самопробив винтове трябва да се удавят.
  • Последващите дъски се монтират с носеща плоча. Временно е фиксиран към трупите с помощта на винтове на разстояние от последната инсталирана дъска от 20 мм. Новата дъска е поставена на празен интервал от предишната инсталирана и се разширява между носещата основа и инсталираните плоскости чрез клиновидни клинове.
  • Направете клинове от парчетата на дъската с дължина 250 мм. Разпространете този борд с помощта на киани удари по краищата на тези клинове.
  • Клиновете са направени от фрагменти от плочките с дължина около 250 мм. Ние разпространяваме инсталираната дъска с помощта на удари kyanki по краищата на клиновите клинове.

Процесът на заклинване на дъската

Последната дъска се поставя с междина между стената и нейната над 10 мм. Греблото се вкарва в жлеба под ъгъл и дъската се изстисква с клинове, които в този случай се поддържат от стена.

Моля, обърнете внимание! В тази ситуация, инсталиране на уплътнението между стената и клинове за стената не е povredilis.Poslednyuyu борда закрепени с винтове към гредите, като ги завинтване към стената на разстояние от 30 мм.

Процесът на довършване на пода

Сега отидете до финалната линия Полагане, "подови настилки от дървен под">Полагане на дървен под. Първо, елиминирайте дефектите, които са възникнали при инсталирането на пода. Дефекти могат да бъдат: различни дупки и пукнатини. Те премахват замазката, която е избрана по цвят. Сега подът трябва да бъде смлян и направен Looping "floor">остъргване на пода.За смилане на пода, не използвайте ръчна мелница, тъй като след обработката на пода с лак и други средства оставя петна.

По-добре е да се използва механична мелница, както и с малки неравности по пода и използвайте глоба технология етаж инсталация shkurku.Poetomu дърво не е в апартамента на комплекс protsess.Pomnite, този процес гарантира, че ще работим с дърво, което трябва да се лекува с uvazheniem.Pol, поставен върху описана технология, е красива, надеждна, практична. Това ще продължи много години, което ще направи уютния и комфортен уют

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени подове Техники за полагане на различни основанияДървени подове Техники за полагане на различни основания
Дървена подова рамкаДървена подова рамка
Как да поставите дървен подКак да поставите дървен под
Ние правим подовата настилка опциите на устройството и чистотата на ремонтаНие правим подовата настилка опциите на устройството и чистотата на ремонта
Как да направите дървен под на дървени трупиКак да направите дървен под на дървени трупи
Устройството на пода върху дървени трупиУстройството на пода върху дървени трупи
Как да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръцеКак да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръце
Дървен под с ръцеДървен под с ръце
Дървени подове в апартамента с достойнство и инсталационни правилаДървени подове в апартамента с достойнство и инсталационни правила
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
» » Дървени подове в апартамента
© 2021 BggeHat.com