Как да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръце

Дървен под в апартамент

Малко вероятно е да има човек, който да каже, че дървеният под в апартамента е лош, грозен и не е модерен. Дървото винаги е било ценно заради вътрешната си топлина и красотата на модела, способността да абсорбира прекомерната влага и да го отдава с повишена сухота на въздуха. И сега релевантността на дървените подове не намалява, въпреки появата на нови довършителни материали.

Причини за смяна на дървения под

Независимо от факта, че дървените подове са най-добрите от гледна точка на екологосъобразността и естествената красота, те се нуждаят от ремонт или промяна след изтеклото време.

Каква може да бъде причината за това решение?

  • Отклонителните плоскости показват, че разстоянието между закъсненията е твърде голямо или дебелината на плочката е по-малка от изискваната.
  • Скърцането на дъски не е задоволително за някои хора, поради което може да послужи и като причина за поправката или подмяната на подовата настилка.
  • Пълно износване или многобройни слоеве боя, които развалят външния вид.

Какви са опциите за премахване на торса или скърцането на плочките със собствени ръце, ще разгледаме по-подробно.

Дъските се огъват

Замяната на подове в апартамента със собствени ръце, за да се премахне този ефект, включва следните операции:

  • Демонтиране на подовата настилка.
  • Проучването на състоянието на изоставането - това, на което те разчитат и с каква стъпка са поставени.
  • Преинсталиране на ремонтирани или допълнени трупи.
  • Полагане на плочките със собствените си ръце.

Преди да премахнете старите табла, трябва да демонтирате цокъла. Тези елементи вероятно ще станат неизползваеми, след като са работили с тях. Следователно, трябва предварително да складирате бордюра за всички помещения, които се ремонтират.

Паркет настилка

Най-добрата стойност за парите

Също така трябва да се има предвид, че някои дъски вече няма да трябва да бъдат поставени на старото място поради тяхното унищожение или невъзможността да се комбинират жлебовете с хребетите. Количеството неподходящ материал трябва да бъде изчислено след пълното демонтиране на подовата настилка.

Когато подът в апартамента е отворен, трябва да проверите състоянието на подземното пространство. Може би, едновременно с промяната на плочката, ще е необходимо да се направи нова хидро- или топлоизолация. Подобна работа най-вероятно ще се отнася до големи ремонти, а не до текущи или козметични.

Ако регистрационните файлове са разположени с голяма стъпка, трябва да смените неизправното и да инсталирате допълнителни, но преди това премахнете всички налични и изчислете стъпката им. Дървесината за тях трябва да бъде избрана суха, така че влагата да не надвишава 22,5.

Освен това материалът не трябва:

  • съдържат синкави петна, показателни за началото на гниене и следи от работата на насекомите;
  • имат завои по дължината;
  • имат много възли.

Само за няколко дни преди полагането на нов дървен материал трябва да се обработва по подходящ начин срещу гниене и огън, и тя трябва да бъде добре изсушени. Ако трупите са подредени в един апартамент на тухла или стълбове, които често се извършва в апартаментите на първия етаж, където няма плоча, трябва да се създадат нови опори за изоставането да намалят стъпка. Подпори могат да бъдат направени от червени тухли, бетонни блокове или имат появата на монолитни колони.

Подмяната на пода е придружена от полагане на дървени трупи върху подпори с задължително полагане на хидроизолационен материал - покривен материал, пергамон, покривен филц. На положените дървени трупи се поставя стара или нова плочка. Свързването на дъските се извършва в дюбел, когато изпъкналата част от едната дълга страна на дъската влиза в жлеба на другата.

Подът кървя

Проверка за скърцащ

Ремонт на подложки

Подовите плочи в апартамента могат да прокълнат поради факта, че:

  • страничните повърхности на дъските се търкат една срещу друга;
  • нокти или самобръчкови винтове излязоха от гнездата им;
  • формират пространства под дъските на мястото на тяхната опора на закъсненията;
  • няма разлика между краищата на дъските и стената;
  • гърдите в жлеба се счупиха, а другият.


Напълно премахване на надраскване на дъските със собствените си ръце може да бъде, ако цялата подова настилка е заменена. Но този процес е скъп и отнема много време, така че помислете за няколко начина, които ще помогнат за известно време да се справят с драскотините подови дъски.

Монтаж на клинове

Схема за ремонт

Принципът на подовата ремонт от дъски

Писурите излъчват дъски, когато те са слабо закрепени на закъснения или греди. При натоварване от теглото на човек, дъските започват да се търкат един срещу друг, което води до неприятно удавяне. За да се отървете от тези звуци, трябва да управлявате малки клинове между лагера, лъча и дъската. Ако е невъзможно да се направи това отдолу, укрепете със собствените си ръце връзката "борд-лаг" отгоре.

Клинът се затваря на стъпки от порядъка на 20-25 см, като се уверява, че те не изпъкват над повърхността на пода.

Друг метод за елиминиране на скърцането в апартамента е запълването на процепа между дъските, където се чува писък, графитен прах или талк.

Пяна за фиксиране на пяна

За краткосрочен ефект можете да излеете монтирана пяна в подземното пространство на апартамента. Разширяването ще запълни всички свободни места и по някакъв начин ще повдигне дъските за пода, като създаде твърда основа. Но след като изтече времето, пяната може да започне да се удря, да се удари или дори да се срине и най-вероятно ще се възстанови сривът.

Отстраняване на скърцането с шперплат

Една от възможностите за елиминиране на дървения под в апартамента е поставянето на листове от шперплат или OSB дъски, при условие, че основата е плоска. В този случай се избира шперплат с дебелина 12 мм, който се монтира върху лепилото под ъгъл към плочката. Този метод не гарантира пълно унищожаване на писъка, но като временна мярка е доста ефективна.

укрепване на самонарезни винтове

Най-шперплат

За дървените подови настилки е необходимо да се укрепи дървеният под

Методът е доста ефективен. Основната трудност е да се определи местоположението на изоставането под подовото покритие.

Същността на метода е да укрепи подовата плочка на мястото на нейната подкрепа при закъсненията. Има още един важен момент. Необходимо е да се уверите, че инженерните комуникации под формата на водно или електрическо подово отопление, електрически кабел за осветление на апартамента и друго оборудване не преминават под пода. Чрез дъската от едната страна 2 или 3 винта или винтове в дупките се завинтват в лагера, предварително пробит с електрическа пробивна машина. В този случай главата на винта или винта трябва да се загрее до тялото на дъската.

Припокриване на пода

Този метод се счита за най-ефективният за елиминиране не само на скърцането на дъските, но и за намаляване на процепите, образувани по време на експлоатацията на дървения капак. Това е доста трудоемка работа, но не изисква инвестиране на средства, а резултатът оправдава изразходваното усилие. С този метод всички подови дъски се повдигат, като се проверява състоянието на дървените трупи. Нежелан железопътен железопътен транспорт се отстранява, като се заменя с нова дъска. При полагането на подовата настилка, закрепващото устройство към трупите се произвежда на нови места, като се заместват гвоздеите с винтове за самозатягане.

Че замяната ноктите на винтове, за да помогнат да се справите етаж скърцане на, защото ноктите се разхлабят с времето в дърво борда не е фиксирана с достатъчно силен, и поради това е скърцане.

Съпътстваща работа при заместване на секса

Проверка на хоризонталното положение на дървените трупи

Инсталиране на дневника

Понякога при подмяната на дървен под е необходимо да се извършва изолация, да се променя пара или да се хидроизолира. Понастоящем на пазара има много материали, които отговарят на всички изисквания за изграждане на правила и правила за изграждането на тези съоръжения. Като хидроизолация обикновено се използва рубероид. Сега можете да използвате специални филми - мембрани, които максимално предпазват повърхността от въздействието на влагата. Най-икономичен ще бъде полиетиленовият филм с дебелина 200 микрона.

Минерална вата на базата на базалт или стъкло, разширени полистиренови плочи или сух пълнеж под формата на експандиран глинест чакъл може да служи като по-топъл. Изборът е за собственика на апартамента.

Полагане на хидроизолацията се извършва върху основата, т.е. върху подсилена бетонна плоча, ако подът е подменен в многоетажна сграда. В случай на местоположението на апартамента в едноетажна къща, хидроизолацията се полага върху опорите под закъснения.

Нагревателят се поставя между лагерите на горния си ръб, така че има въздушна междина между долната равнина на дъската и нагревателя за вентилация. В ъглите на стаята има отдушник, покрит с декоративна решетка. В отделните къщи вентилационните отвори са разположени в основата и са затворени за зимно време. През лятото те трябва да бъдат отворени, в противен случай образуването на гъбички и мухъл от долната страна на дървената плоскост е неизбежно.

заключение

За да направите пода от плоча в апартамент с вашите ръце или да го замените, не е трудно. По същия начин можете сами да премахнете скърцането на плочките, като направите поредица от дейности, описани по-горе. Основното е да подготвите всички материали, инструменти и да получите надеждна информация за етапите на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на къщата като подРемонт на къщата като под
Ремонт на подови настилкиРемонт на подови настилки
Дървени подове Техники за полагане на различни основанияДървени подове Техники за полагане на различни основания
Дървена подова рамкаДървена подова рамка
Дървени подове в апартаментаДървени подове в апартамента
Ако дървените подове викат какво да правят?Ако дървените подове викат какво да правят?
Доказани рецепти, как да се отървете от скърцането на сексаДоказани рецепти, как да се отървете от скърцането на секса
Как да поставите линолеум на дървен подКак да поставите линолеум на дървен под
Дървени подове в апартамента с достойнство и инсталационни правилаДървени подове в апартамента с достойнство и инсталационни правила
Тънък ремонт, отколкото покриване на пукнатините в дървения подТънък ремонт, отколкото покриване на пукнатините в дървения под
» » Как да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com