Как да подредим пода без писък?

Как да подредим пода без писък?Само в старите къщи пробиването на дървени подови настилки служи като вид носталгична бележка, разказваща за историята на къщата. В модерен апартамент този звук е просто досадно. Как да се избегне появата на писък? Тази точка трябва да се предвиди дори и на етапа на монтаж на дървения под.

Каквото и да е това покритие, независимо дали става въпрос за паркет, инженерство или паркет, основната причина за скърцането е триенето между отделните елементи на конструкцията, както в основата, така и в покриващия слой. Ето защо спазването на технологията на всички етапи от инсталацията на пода е от изключителна важност. Защото след това фиксирайте дефектите ще бъде много трудно.

Така че, на първо място, трябва да помните, че не можете да работите с неизсушен замазка. По принцип това се отнася за цимент-пясъчни разтвори, остатъчната влага на замазката не трябва да надвишава 5 и в идеалния случай - не повече от 3.5-4. Ако дъската остане влажна, основата и дървената облицовка също ще бъдат импрегнирани с влага, а когато изсъхнат, ще започнат да скачат. Ако има прекалено много влага, покритието може дори да излезе от земята.

В старите къщи не се използва влажна замазка. Вместо това подредете подовата на дървените трупи. Тук, за да се премахне източникът на скърцането, е необходимо да се постигне възможно най-близък контакт между закъсненията и подкрепата.



Като podsnovaniya дървен под често използва шперплат. По правило има малко линейно разширение. Но при условия на увеличаване на влажността, тя може леко да се увеличи по размер, а след това чаршафите се разтриват един срещу друг и чуваме скърцане. За да предотвратите това, листовете трябва да бъдат разместени с малко отместване, а между тях трябва да оставите празнина от 3-5 мм.

Важна роля в устройството на подовете без писък играе лепилен състав. Специалистите не препоръчват използването на водоразтворимо лепило в такива случаи, тъй като това може да доведе до изкривяване на дървени подове. Адхезивните състави на разтворителя са запалими и имат много неприятна миризма. Така че полиуретановите лепила ще бъдат най-добрият избор.

Що се отнася до покритието, важно е неговите елементи да бъдат внимателно подбрани и добре изсушени (до влажност 12). Освен това е желателно да се избягват такива "капризни", нестабилни до температурни промени на дървесните видове, като череша, клен или екзотичен махагон и тик.

Е, ако се интересувате от манипулатора на крана за изграждане на предаването и се прибера вкъщи - посетете сайта hmf.ru. Само там ще намерите най-доброто специално оборудване за строителството на достъпни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ако дървените подове викат какво да правят?Ако дървените подове викат какво да правят?
Доказани рецепти, как да се отървете от скърцането на сексаДоказани рецепти, как да се отървете от скърцането на секса
Как да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръцеКак да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръце
Ремонт на подове Ремонт на паркетРемонт на подове Ремонт на паркет
Няколко ефективни начини за премахване на скърцането на сексаНяколко ефективни начини за премахване на скърцането на секса
Някои съвети за това как да се премахне скърцането на дървен подНякои съвети за това как да се премахне скърцането на дървен под
Шперплат на подаШперплат на пода
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Как да се премахне скърцането на floorboardsКак да се премахне скърцането на floorboards
Паркет и описаниеПаркет и описание
» » Как да подредим пода без писък?
© 2021 BggeHat.com