Доказани рецепти, как да се отървете от скърцането на секса

Как да се отървем от скърцането на секса

Когато подови дъски викат в къщата, има чувство за семейно гнездо и уют. Но скърцането на сценария е различно. Има мека и нездравословна, която само подчертава усещането за домашен комфорт. И има един, който разкъсва слуха, така че постоянното му присъствие подтиска и създава нервност. По-добре е да се отървете от такъв писък. Подобен проблем все още е изправен и днес от жителите, които имат дървени подове в частни къщи и градски апартаменти, събрани от дъски. Следователно, въпросът как да се премахне скърцането на секс, и днес не е загубил своята релевантност. Така че ще разберем.

Каква е причината за писъка и какво трябва да направя с него?

Първоначално ще определим бюджета, който се отпуска за ремонтни работи. Защо е толкова важно? Факт е, че има няколко вида ремонтни процеси, които ще помогнат за справянето с този проблем. Но има опция, която драстично променя подхода към текущата работа и се смята за най-ефективна, но и най-скъпа. Това е пълно демонтиране на дъската и подмяната на остарели дървени трупи и дъски с нови, а понякога има нужда от ремонт и основаване. Всъщност това е скъпоструващо упражнение, което изисква не само големи финансови инвестиции, но и значително време.

Не всеки човек на улицата може да си го позволи. И не винаги е необходимо. Важно е точно да се определи дефектът, който е причина за писък.

Такива дефекти обикновено са донякъде:

  • Сушене на дървени подови елементи (дъски и трупи).
  • Триене на краищата на дъските един срещу друг.
  • Контактът на дъските и закъснението.
  • Лоша връзка.
  • Триенето на плочките за подова настилка на стените.

За да се отървете от тези проблеми, можете да използвате различни начини. Нека да разгледаме по-отблизо всеки от тях и да разгледаме технологията на провеждане.

Плетива клинове

Много често разстоянието между лагерите и дъските в процеса на изсушаване на тези два елемента започва да се увеличава. Между тях има празно пространство, което води до образуване на отклонението на дъската. Притежава триене на пода и създава неприятно удавяне. За да се отървете от него е възможно, ако между дъските и закъснения да карам в дървен клин.

За да го изразите безучастно, въпросът е трудоемък и за да стигнете до необходимото място, ще трябва да застреляте следващата плочка, която най-вероятно няма да скърца. Това означава, че ще се извърши двойна работа. Да се ​​каже, че този метод не е приемлив, е невъзможно, съществува, използва се и затова все още трябваше да го споменаваме.

Използване на монтажна пяна

Как да отстраните проблемите

Да се ​​отървете от писък

Този метод трябва да бъде класифициран като "временен". Работата е, че монтиращата се пяна - материалът не е много силен. Ще изтече известно време и ще започне да се свива под въздействието на различни товари. Но, като временна възможност, може да се използва. Как?

За да направите това, определете мястото на писъка, където и го запълнете. Пяната се разширява и запълва всички пролуки между дъските и изостава. Това означава, че той играе ролята на клинове. Бих искал да ви предупредя. Ако броят на смачкващите плочки е голям, тогава ще трябва да купите достатъчно голямо количество пяна, което не винаги е икономично. Ето защо е разумно да се използва този метод, ако след ремонта на вашия дом има монтажна пяна и броят на смачкващите плочки е малък.

Приложение на анкери

Скрепването на подови дъски, разположени върху бетонна основа, може да бъде премахнато с помощта на котви. Нека си го кажем, този метод не е евтин, но много ефективен. За да направите това, ще ви е необходим голям брой котви - до 200 броя, с които плочките за пода са прикрепени към бетонния под. Колкото по-често е инсталирането на крепежни елементи, толкова по-силен е дървеният под. Имайте предвид, че металът и бетонът ще продължат по-дълго от дървото. Дъските гниене, преди металът да е ръждясал, а бетонът да е пукнат.

В тази технология е много важно правилно да се разпределят крепежни елементи по цялата площ на дървената основа. Не можете да инсталирате котва някъде навсякъде, но някъде по-малко, независимо от степента на скърцане на това или това място. Пробийте дъските и бетонната основа веднага след едно пробиване на свредлото. В отвора се вкарва котва, където е закрепена. Обърнете внимание на качеството на плочките, те трябва да бъдат без пукнатини и изгнили чипове. С такива дефекти за издърпване на подови дъски не се препоръчва, те все още ще скачат или се разпадат пред очите ви в процеса на пробиване. Така че съвет - да ги промените на нови.

Използване на самонарезни винтове

Чук и длето

Инструменти за работа

Този метод е един от най-простите и най-евтините. Ще се нуждаете само от самозатягащи се винтове. Но имайте предвид, че тази опция може само да премахне скърцането между дъските и закъсненията, но не и триенето между дъските. Най-трудното нещо за този вид подова ремонт е да се определи местоположението на дефекта. Ако съставите грешната грешка или грешното закъснение, тогава няма да се отървете от писъка.

Много често се появяват скърцащи звуци в кръстовището, където ноктите се използват като тип закопчалка. По време на експлоатацията на дървения под, ноктите се разхлабват, дупката в дъските и изостава, а връзката става нестабилна и свободна. Тук е писъкът. Ето защо, намирането на тези места на пода, трябва да се отървете от ноктите, а на тяхно място да инсталирате самобръчкови винтове. Изберете малко по-голяма дължина и диаметър, по-плътни влизат в вече завършения отвор. Можете да инсталирате самобръчкови винтове до дупката, като по време на ремонта се запълва с шпакловка или друг материал.

Между другото, изоставането често започва да се промъква в хода на продължителната им експлоатация. Причината е разликата между тях и базата. За да се отървете от този дефект, е необходимо да прикачите трупите на пода. За тази цел се използват специални винтове, подобни на бормашина.

Как се извършва този процес на ремонт?

Уплътнител в слота

Запечатване между гнездата на дъската

  • Определете местоположението на скърцането.
  • Пробит е пробит отвор към бетонната основа.
  • Измерва разстоянието от повърхността на дъските до бетона. Можете да използвате жица, за да направите това.
  • Изберете желаната дължина на винта, която трябва да е с 30% по-дълга от измерването, което сте извършили.
  • Пробиване в дъската на жлеба на отвора, което в размерите му съответства на размерите на главата на винта. Това означава, че закрепващият винт трябва да е равен с повърхността на пода. Обикновено за тази цел се използва писец и тренировка.
  • Монтирайте винта и го завъртете на края.

Използване на уплътнител

Възрастовите майстори все още си спомнят времето, когато пролуките между плочките за подова настилка са покрити със специални решения, направени от собствените си ръце. За тази цел са използвани дървени стърготини от 4 обеми, обем на маслена боя 1, защитен лак върху дърво 1 обем. Всичко това се смесва в хомогенна маса и се използва като пълнител на пролуките между плочките.

Днес много се е променило и не е необходимо да се произвежда такова решение, тъй като на пазара са се появили готови уплътнители. С тяхна помощ можете да затворите пролуките и пукнатините на дървени подове. Такъв уплътнител се излива в празнината, замръзва и става достатъчно силен. Можем да кажем, че това е един вид клин между плочките. Между другото, този материал служи за много дълго време, така че този модерен подход към решаването на проблема за скърцане между дъските може да бъде отбелязан днес като оптимален.

Приложение на шприцов и шпакловъчен разтвор

Неравна повърхност

Понякога е необходима подмяна на подови елементи

Този старомоден метод се използва от много дълго време. И ако пукнатините между дъските са малки, то сега ще се справи перфектно със скърцането. За да направите това, ще ви трябва въже или въже, изработени от синтетичен материал, PVA лепило, дървени стърготини, шпакловки.

Първо, смажете въжето с лепило, след което разбъркайте дървесината, лепилото и китката. Въжето е поставено в пролуката, и прорезът е покрит с подготвен разтвор. Уверете се, че сте оставили малка бучка от сместа над повърхността на процепа. Лепилото ще започне да се свива, което ще доведе до свиване на материала. Ако материалът остане над пода, изрежете го с нож.

Шперплат на пода

Този метод за отстраняване на скърцане се използва рядко, защото няма да е възможно да се постигне 100% ефект с него. Но тя съществува.

Как върви този процес?

Лакиран паркет

Паркет настилка

  • Първо, ще ви трябва шперплат с дебелина най-малко 12 милиметра.
  • На второ място, те са разположени на пода, за да разпределят равномерно товарите, на които този под ще бъде подложен в процеса на работа.
  • Трето, шперплатът трябва да бъде закрепен с винтове и лепило.
  • Четвърто, важно е - повърхността на шперплата трябва да е възможно най-плоска в една равнина хоризонтално.

Заключение по темата

Скърцането на пода е проблем на всички дървени основи. И онези методи за елиминиране, които ние описахме, са основните. Разбира се, най-добрият вариант е да сортирате дървените подове от "А" на "Аз", но това е твърде скъпо, въпреки че е ефективно от 100. Затова всеки от вас трябва сам да решава кой начин да използва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Ремонт на къщата като подРемонт на къщата като под
Ремонт на пода със собствените си ръцеРемонт на пода със собствените си ръце
Етажът в сградата потрепва какво да прави?Етажът в сградата потрепва какво да прави?
Ако дървените подове викат какво да правят?Ако дървените подове викат какво да правят?
Как да се изравни дървен подКак да се изравни дървен под
Как да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръцеКак да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръце
Ремонт на подове Ремонт на паркетРемонт на подове Ремонт на паркет
Тънък ремонт, отколкото покриване на пукнатините в дървения подТънък ремонт, отколкото покриване на пукнатините в дървения под
Няколко ефективни начини за премахване на скърцането на сексаНяколко ефективни начини за премахване на скърцането на секса
» » Доказани рецепти, как да се отървете от скърцането на секса
© 2021 BggeHat.com