Ако дървените подове викат какво да правят?

Дървени подови настилки

Дървото е традиционен материал, използван като подово покритие. И въпреки че векът на научно-техническия прогрес даде на света много съвременни технологии за изграждане и ремонт, употребата на дървесина все още е релевантна. И всичко това, защото материалът има отлични характеристики. Но ако производството етаж да вземе ниско качество паркет с течение на времето, необходимо за да започне да "разходка", няма да има големи различия между дъските на пода и отличителния скърцане, винаги причинява неудобство. Премахването на такъв дефект е лесно, ако знаете какво да правите, когато дървеният подът се сгърчи.

Нека да разгледаме по-отблизо причините за този проблем и да разберем как да действаме в такава ситуация.

Дървените подове имат много предимства

  • Първо - това е екологично покритие. В свят, доминиран от изкуствени материали, всичко естествено се оценява много силно. Дървото е универсален материал, който изглежда страхотно в градски апартамент и в селска къща. Инсталирането не отнема много време, ако полагането на подове се извършва от професионален екип от майстори.
  • Второ, дървото може да поддържа оптималния микроклимат. Ако влагата в помещението се увеличи, тя ще го абсорбира, акумулирайки се сама. Красивият вид на материала върви добре с всяко стилистично решение. За производството на подове се използват различни видове дървета, но по-често лиственица, бор, по-рядко кедър и махагон. Благодарение на такъв голям асортимент всеки може, въз основа на финансовите си възможности, да избере подходящата опция за себе си.
  • На трето място, с дървена облицовка, идеално съвпадат с всички други довършителни материали, използвани за декорация на стени и тавани. Нито ламинатът, нито паркетът, нито килимът могат да съответстват на дървесината в якост, надеждност и издръжливост. Освен това е много по-лесно да се грижите за дървения под. Всичко това позволи на материала да стане един от най-популярните и популярни на пазара.
  • Четвърто, дървените подове се характеризират с висока звукоизолация. Те не изискват сложни ремонти, а повърхността на пода може да бъде подложена на допълнителни обработки - колоездене и боядисване. Преди полагането на подовата настилка, цялото дърво е импрегнирано със специални импрегнации, които го предпазват от бъгове и мухъл плесени.

Но въпреки големия брой оперативни предимства съществуват материални и недостатъци. Те в крайна сметка водят до образуването на някои дефекти. Една от тези негативни последици е появата на писък. Премахване е съвсем просто, ако знаете причината за неговото възникване.

Причините за появата на цигулката

Това са свойствата на дървото, които водят до формиране на писък. Всяко дърво в крайна сметка се свива. През зимата, когато влажността се увеличава, тя набъбва. През лятото дървото изсъхва напълно. Такава метаморфоза води до факта, че дъските започват да се търкат един срещу друг. Ето защо се появява звукът, който наричаме писък. Всеки, който мечтае, че дървеният под не изпръсква, трябва да разбере в каква област се образува такова триене.

Обърнете внимание! Причината за появата на скърцане може да бъде една дъска, а няколко дъски наведнъж. Създава характерен звук, всяко движение на краищата или закъснение един спрямо друг, изсушаването на подовите дъски, слабото закопчаване или липсата на празнини близо до стените.

Има няколко начина да се отървете от бич, който причинява трайно дразнене. Не е необходимо напълно да се променя подовата настилка. За да направите това, има по-евтини начини:

  1. Напълнете слотовете с монтажна пяна.
  2. За да счупите клинове.
  3. Закрепете плочките с метални котви.
  4. Поставете шперплата върху основата.

Нека да разгледаме по-подробно къде да използваме кой метод.

Характеристики на пода на устройството

Подредба на пода

Етажи в дървена къща

За да се разбере как да се отстрани основната причина за дефекта, е необходимо да се разглобява подробно устройството на дървения под. Състои се от две части - лаг и подови настилки. Подовата настилка е сглобена от листови дъски с герб и жлеб. При монтажа те се приспособяват добре и дървото се обработва със специални импрегнации, които предотвратяват абсорбирането на влага. Ето защо, такива подове scar рядко. Но тук и там в старите къщи има палуби, събрани от обикновени дъски без канали и хребети. Те са тези, които най-често изсъхват.

Подовете, събрани на земята, се поставят директно върху основата с помощта на трупи. Като тях се използва бара със сечение от 100 × 50 mm. Дървените трупи се монтират на стъпки от 400 мм върху стълбове, които се сглобяват върху бетон. Ако изберете нискокачествен и слабо изсушен дървен материал, той трябва да бъде деформиран, така че подовата настилка върху него да започне да "ходи" и ще се появи характерен гърч.

На горните етажи подът се събира по различен начин. В този случай гредите почиват само на стените. Ако разстоянието между двата ъгъла е твърде голямо, допълнителният лъч се поставя под напречните греди, които свързват основните елементи с ноктите. В централната част на подовата настилка гредите могат да бъдат закрепени с допълнителни разделители. Те предотвратяват изкривяването, което може да възникне по време на работа. Гънката ще се появи, ако натоварването на разделителите не е било изчислено правилно.

Нанасяне на монтажна пяна



Свойствата на монтажна пяна са универсални В замръзнала форма той може да помогне за решаването на проблема тук, осигурявайки твърдостта на пода. Използвайте пяна може да бъде, ако подът започна да скърца, защото на външния вид на пукнатини между двете floorboards настилка.

Неговото решение, вкарвайки се в свободното пространство, напълно го запълва, което пречи на допирните плоскости да се докоснат един до друг, така че характерният неприятен звук изчезва. Обаче след известно време отново ще се появи, тъй като постепенно твърдата пяна задължително се срива.

Плетива клинове

Убиваме клиновете със скърцането на пода

Как да се отървете от писък

Ако се появи скърцането на пода поради триене, а пода греди или се дължи на факта, че на паркета слабо свързано към подложките, че е възможно да се премахне, заснет дървен клин между дъното.

Тази работа не е много трудна и за да извършите операцията, ще ви е необходим чук, тренировка и дървен кол. Той се вмъква от тънката страна между лъча и дъската, след което го вдига с чук, докато се забие в отвора.

Монтаж на метални анкери

Този метод за ремонт на подовата настилка е най-ефективният, но и най-скъп. Използвайте го само ако подът е добре бетониран.

В процеса на работа може да са ви необходими до 200 болта за закрепване на желязото. Те са закрепени директно към основата, но през дървото, така че подовото покритие е здраво свързано към основата на плочата.

Използване на шперплат

Шперплатът се използва само ако има желание да се премахне скърцането и да се прикрепи по-модерно подово покритие към дървената основа. За ремонт на пода се избират листове с дебелина най-малко 12 мм. Те просто се побират върху стари дъски и се зашиват с винтове на стъпки от 15 см. Ако всичко е направено правилно, драскотината ще изчезне напълно.

Други начини

Понякога е необходимо да се уверите, че подовете не изпъкват, простото сгъване на палубата помага, без да разглобявате покритието. Този метод се използва само, когато се получи скърцане, дължащо се на триене на лагера и на дъската. Основното тук е да намерим място, където закъснението започва да "ходи". За да направите това, трябва да поемете цялото си тегло на дъските, да намерите мястото на скърцане, да отворите няколко дъски на този сайт и да видите какви условия ноктите са вътре.

Обърнете внимание! Ако ги карате обратно в каналите с чук, проблемът няма да бъде решен. Най-вероятно гнездото, в което стои железният щифт, просто се разхлабва. Ето защо е по-целесъобразно да се вземат винтове за самозатягане и да се навиват няколко парчета директно през дъската в дървеното закъснение. Остъргването след това трябва да изчезне.

Премахнете скърцането на пода

Какво да направите, ако подът е скърцащ

Съществува и друг начин да се уверите, че дървените подове не изплюват. В този случай няколко дупки се пробиват отгоре в хода на изоставането. Те отварят достъп до дървена подпора. Дъските се закрепват с винтове с дължина 37 мм под ъгъл. Тази операция Ви позволява да осигурите здраво закрепване на дъската към лъча. Тогава дупките са shpaklyuetsya шпакловка на дървото.

Има моменти, когато не можете да направите без укрепване на носещите греди. Тогава най-надеждният начин за ремонт на основата е монтажа на подпори. Алгоритъмът на действията е, както следва:

  1. Кредата означава линия, която трябва да лежи върху гредите в централната част на диапазона.
  2. Нарежете решетките, така че да навлизат в пролуката между двата съседни греди.
  3. На следващо място, се движат през стаята, задайте в лумена на новите ленти от двете страни на прекъсната линия и ги запечата с греди от двете страни. Така че почти всички подови основи са подсилени.
  4. Отгоре е лесно да възстановите подовата настилка, като поставите отворена секция на място.

Обобщение по темата

Надяваме се, да разберете какво да направите, за да дървени подове не скърцат, скърцане искал определи първопричината и да намери правилния начин да го отстранят. Понякога е достатъчно само да се притеснявам винтове в някои случаи е необходимо да се премахне наранената повърхност и ремонт не покрива и трупи, на които почива. Ето защо е толкова важно да се разбере защо дървеният подът се гърчи. Ние изброихме само основните начини, по които този проблем се решава. Тези мерки са доста ефективни и помагат да се избегнат допълнителните разходи, свързани с пълната подмяна на подовата настилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни подови плочки за нови дървени елементи и по-добри характеристикиМодерни подови плочки за нови дървени елементи и по-добри характеристики
Капитал и козметичен ремонт на пода в ХрушчовКапитал и козметичен ремонт на пода в Хрушчов
Доказани рецепти, как да се отървете от скърцането на сексаДоказани рецепти, как да се отървете от скърцането на секса
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Няколко ефективни начини за премахване на скърцането на сексаНяколко ефективни начини за премахване на скърцането на секса
Някои съвети за това как да се премахне скърцането на дървен подНякои съвети за това как да се премахне скърцането на дървен под
Подови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхносттаПодови на лиственица, полагане на дъски и поддръжка на повърхността
Дърво от твърдо дърво от кехлибарДърво от твърдо дърво от кехлибар
Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
» » Ако дървените подове викат какво да правят?
© 2021 BggeHat.com