Паркет за къщата

Подовите настилки са неразделна част от всяко завършване или ремонт в апартамент, къща или офис. Има много форми.

Изберете най-практичния и удобен вариант не е трудно. Обща концепция за интериор, цена и качество, основните критерии за подбор. Почти всички отговарят на паркета. Подготовката за опаковането му трябва да бъде не по-малко задълбочена от самия избор. Това ще ви помогне да спестите последващо възстановяване и да удължите живота на пода. По правило е по-добре да се обърнете към специални майстори. И ако имате някакви съмнения, трябва да се запознаете с всички сертификати и препоръки на производителите.

Малък и вероятно единственият недостатък на такова подово покритие е неговата чувствителност към каквито и да било механични влияния. Това веднага се проявява под формата на драскотини или пукнатини. Но най-важното предимство е, че паркетът може да бъде възстановен. Други видове покрития ще трябва да бъдат променени напълно.Видове паркет:

  • Паркет съвет. Един от най-често срещаните и евтини опции. При производството се използват само естествени материали, които се добавят на три слоя. Методи за поставяне на прости - дъската е залепена към подготвената основа от бетон или шперплат.
  • Масивна дъска. Подходящ за масивни покрития от дърво. Качеството и износването са много по-високи от тези за обикновена дъска, така че цената на цената също ще бъде по-висока. Това зависи от използването на един материал за дебелината и дължината на пода. Често се използват специални покрития, които създават ефект на яркост и придават на паркета по-естествено, което помага да се покаже по-ясно естествения модел на дървото.
  • Модулен паркет. Използването на този вид е отлично дизайнерско решение за декориране на стаи. Незадачна рисунка се създава чрез залепване на малки парчета ценни дървесни видове върху дъската. Цените са приблизително равни на масивен паркет. Но, когато се използва като декорация, помещенията без съмнение ще бъдат по-евтини от поръчването на специален изкуствен паркет.

С течение на времето, всяко покритие се износва. Необходимо е да се погрижите за паркета и да извършите своето колоездене. Това може да се направи самостоятелно или да се консултира с професионалисти. Подравняване на повърхността на пода и отстраняване на всички дефекти - това е лаенето на паркета. В този случай, най-удобен вариант с използването на специална машина. Извършете премахването на повреди от центъра на стаята до стените. Преди началото на работата също трябва да бъдат подготвени - липсата на мебели, премахването на первази. След обработката на пода на цикъла се нанася лак. По-добре е да се използва мат, тя ще помогне да се скрият потъмнените области на старото покритие, което не може да бъде елиминирано до края.

https://poli-doma.ru

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Тониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стаяТониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стая
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Паркет и описаниеПаркет и описание
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Дъбов блок паркетДъбов блок паркет
ПаркетПаркет
» » Паркет за къщата
© 2021 BggeHat.com