Някои съвети за това как да се премахне скърцането на дървен под

Как да се премахне скърцането на дървен под

Дървените подови дъски от незапомнени времена служат като подови настилки в руски колиби. Поради свойствата на дървесината такива подове се използват и днес. Екологично чистият материал дава възможност да се насладите на всичките му положителни качества. Под боси крака усещаме топлината и грижата за природата за нас. Но понякога има малки проблеми, с които истински майстори се научили да се бият. За това как да премахнем скърцането на дървен под, ще говорим.

Защо има гърч от дървени подови дъски?

Ние ударим нокът в пода

Дървени подови настилки

Въпреки факта, че наличието на естествен дървен под в апартамента е знак за високи доходи, никой не е имунизиран от скърцането си.

Тя почти винаги присъства. Но звукът на звука е различен. Ако по време на ходене дъските тихо и тихо напомнят за себе си и собствениците не се намесват в това скърцане, тогава няма проблем. Но има още един писък, толкова пиърсинг и силен, че нервите ще преминат дори и на най-силния човек.

Помислете за случаите, когато появата на писък е неизбежна:

  • Плочите се разтриват по дървените трупи.
  • Отклоняване на дъската.
  • Свободно закрепване.
  • Увеличаване на пропуските.
  • Ротационни или други деформации.

Плочите се разтриват по дървените трупи

Тази неприятна драскотина възниква, когато дървените дъски се търкат срещу изоставането. Ако звукът се създава от самите изоставания в местата на привързване към основата, то това не е много добро. Това означава, че дървените трупи са били фиксирани ненадеждни и са необходими основни ремонти на конструкцията. В противен случай вашето семейство ще бъде принудено да слуша този звук, който става непоносим, ​​особено през нощта.

Ако скърцането идва от триенето на дъските около трупите, в идеалния случай това ще замести закъсненията с помощта на следните скали: дъб, клен, пепел, кедър, които не абсорбират влагата. Ако няма такава възможност, поставете геотекстили в местата за директно взаимодействие на трупи и дъски. Липсата на контакт между тях ще ви спести от скърцане.

Отклонение на плочката

Когато дъската се огъне, тя спонтанно излъчва скърцане. И се казва, че когато дърводелството е построено, дърводелците не са инсталирали достатъчно изоставане. И може би дебелината на борда не отговаря на стандарта.

Промяна на ситуацията може да бъде допълнителна инсталация на няколко трупи под подови дъски или по цялата структура, за да победим баровете. Необходимо е ясно да се знае, че разстоянието, което ще бъде между двата лагерни трупа с дебелина на борда 30 мм, е 400 мм и 600 мм, когато се използва дъска с дебелина 40 мм. Или трябва да подмените плочките, като използвате по-голяма дебелина. Но това не винаги е препоръчително.

Свободно закрепване



Полагането на пода, много майстори използват ноктите като котва. В дървото се държи от разделените слоеве на дървото. Но с течение на времето, ноктите отслабват, ръждат и променят обема си. С натиска върху него, той се сгърчи.

За да се отървете от звука, ще ви помогнат замяната на гвоздеите с винтове за самозатягане. Просто не забравяйте да удавите шапките дълбоко в дъската.

Увеличаване на пропуските

При полагане на пода са лапични дъски. Те не се преместват един спрямо друг и не публикуват звук. Но по време на операция дъски поемат въздух от въздуха, част от която се връща обратно в космоса, но част остава в дървото, а дъските се увеличават по обем. Това е типично за студения и дъждовния сезон.

Плочите се увеличават по размер, деформират се и се опитват да избутат съседните. След това, когато влажността падне, дървените елементи изсъхват и стават по-малки по размер. В рамките на няколко цикъла се появяват пропуски между тях. В случая, когато истински майстори са работили, за произхода на този звук трябва да отнеме 2-3 години. И ако аматьорите са работили, през следващата година ще чуете характерните звуци.

Какво трябва да направя, за да се отърва от този дефект? Пропастта трябва да бъде изпълнена с нещо. На цялата дължина на пролуката трябва да вземете тънка релса, малко по-широка от ширината на пролуката. Под ъгъл, удряйки долната част на релсата, се стеснява към противоположния край. Покрийте релсата отстрани с лепило за дограма и клин, за да я вкарате в пролуката. Използвайте в същото време се нуждаете от дървена киянка или чук, увит в кърпа. Стартовата решетка трябва да влиза в жлеба по цялата дължина до нивото на пода. След това, когато лепилото изсъхне, издърпайте изпъкналите части на релсата и нанесете вложката под цвета на пода.

В противен случай трябва да действате, когато дъските са се свили толкова много, че разликата е голяма. Тук не можеш да направиш, без да се съревноваваш. Полата се отстранява внимателно и ноктите се отстраняват по цялата повърхност на пода. Направете това по такъв начин, че да не повредите пода. От дъното леко удряйте дъските от повърхността на дървения материал, след това с чука на чука върнете дъската на мястото си. След такава процедура главите на ноктите ще се издигнат. С помощта на закачалка, те трябва да бъдат премахнати.

Ние покриваме пукнатините в пода

Отстраняване на скърцането на дървен под

Ако в хода на работа откриете, че дъските са били засечени, те трябва да бъдат заменени. Опитайте се да удряте дъските и внимателно да изваждате ноктите, за да не оставят следи върху плочките.

Сега трябва да започнете състезанието. За да направите това, не е необходимо да разглобявате целия етаж наведнъж. Започнете с всяка стена, просто не докосвайте първата дъска. И с помощта на две дървени клинове бутнете дъската до тази, която е близо до стената. Така че една плочка за подова плочка, серийно премахване само някои дъски. Не достига до последния етаж, оставащото разстояние е необходимо, за да се запълни дъската малко по-широко от свободната седалка. Поставете го в пространството и го закрепете с гвоздеи или винтове към закъсненията. Инсталирайте перваза и можете да боядисвате пода.

гниене

За съжаление, понякога безскрупулни производители пускат в продажба материали с лошо качество. И в процеса на работа дъските могат да претърпят гниене или други деформации. Съгласете се, че смяната на всички подови дъски няма смисъл, ако само част от тях е повредена и от там се извършва скърцането.

Повредената област трябва да бъде внимателно нарязана и запълнена с нова вложка. Сонда с малък диаметър се пробива от двете страни с молив или маркерен разрез на таблото, маркирани с молив или маркер. След това използвайте длето, за да го махнете. Краищата на кухия отвор и вложката трябва да бъдат скосени под ъгъл 45 °. И не забравяйте, че техните размери трябва да бъдат точно едни и същи. Почистете краищата на новия лъч с лепило за дограма и внимателно поставете в отвора, като фиксирате и с винтове. Ако има неравномерност между новия и стария сайт, той се премахва с помощта на самолет.

заключение

Въпреки че дървеният под е най-висококачествен и издръжлив, времето не го пощади. Промените, които се случват с него в апартамента или в къщата, могат да причинят много проблеми, които искате да се отървете веднага. Например, ПДЧ на дървения под. Това ви позволява бързо да се отървете от звука, но в крайна сметка сценарият ще се повтори. Поради това е по-добре незабавно да използвате нашите съвети. Всъщност сега знаете, заради това, което може да има драскотина, и както с него или него, той е квалифициран да се консултира.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на къщата като подРемонт на къщата като под
Дървени подове Техники за полагане на различни основанияДървени подове Техники за полагане на различни основания
Ремонт на пода със собствените си ръцеРемонт на пода със собствените си ръце
Етажът в сградата потрепва какво да прави?Етажът в сградата потрепва какво да прави?
Ако дървените подове викат какво да правят?Ако дървените подове викат какво да правят?
Как да се изравни дървен подКак да се изравни дървен под
Доказани рецепти, как да се отървете от скърцането на сексаДоказани рецепти, как да се отървете от скърцането на секса
Как да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръцеКак да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръце
Как да поставите линолеум на дървен подКак да поставите линолеум на дървен под
Ремонт на подове Ремонт на паркетРемонт на подове Ремонт на паркет
» » Някои съвети за това как да се премахне скърцането на дървен под
© 2021 BggeHat.com