Ремонт на пода със собствените си ръце

Ремонт на пода със собствените си ръце

Съгласете се, че дървеният под не е по-лош от другите подови настилки. Дървото е по-близко до човека, отколкото камък или съвременните материали, произведени със синтетични полимери. Но за да се запази първоначалният вид на покритието възможно най-дълго, е необходимо да се грижи за него и да го ремонтира своевременно. Вярно е, че не всеки знае как да извърши собствени ремонти на пода, за да удължи срока на експлоатация. Това ще бъде обсъдено.

Причини за ремонт

Рано или късно дървеният под трябва да бъде подновен, да се извади изцяло или частично и да се замени с нови подови ламели.

Причините за такива операции могат да бъдат:

  • скърцане на подови дъски
  • деформация под тежестта на човек
  • появата на загнилите видими зони
  • образуване на ожулвания и вдлъбнатини в подовите дъски
  • увеличаващите се различия между дъските
  • твърде много боя, натрупала се през годините
  • пълна подмяна на подови покрития за по-модерни

В зависимост от избраните причини и начина на ремонт. Можете да го направите сами, без да прибягвате до услугите на професионалисти, ако запасите подходящия инструмент и знаете последователността на работата.

Елиминиране на скърцането

Ако подът е достатъчно силен и не е много стар, но паркетните дъски викат, можете да използвате няколко метода за заглушаване на "пеенето" на плочките.

Причината за скърцането може да бъде:

  • сушене на подови дъски поради сухия въздух в стаята, което е особено важно за апартаментите с централизирано отопление
  • лошо укрепени изоставания, което води до триене на дъската и края на лога
  • разхлабване на ноктите, с които дъските са приковани в закъснение
  • Няма разлика между подовете и стените

На първо място, е необходимо да се определи местоположението на писък. Ако проблемът засяга втората точка, дъската се фиксира към лога с дълъг винт с резба, а скречът изчезва на това място.

Разтвор на талк и вода се излива между пукнатините. Вместо талк прах може да се използва прах от графит. За да излеете леко разтвора на правилното място, използвайте гумена круша с върха или голяма спринцовка.

Има още един метод за премахване на писъка. Дървените клинове се задвижват в междината между дъските, предварително залепени с лепило за дърво. Клинките трябва да се удавят малко, така че да не пречат на ходенето и измиването на подовете. Възможно е да се между прорези паста, направени от дървени стърготини и най-малката част от блажна боя в съотношение 4: 1, където стърготини и 4 части 1 част багрило.

Важно! За цялостен ремонт, ще трябва да демонтирате настилката и да укрепите закъснението. Това е сравнително отнемащ време процес, но не и финансово.

Елиминиране на пукнатини

Ремонт на пода в къщата

Елиминиране на пукнатини

Пукнатини се появяват поради изсушаването на сексуални летви. Това се дължи на полагането на суров, ненарязан материал и също така поради прекалено сухия въздух в помещението.

За да се премахне този неприятен дефект, дъските се задвижват или се съберат. За тази цел първо от тях се взема всички пирони, а след това с помощта на клинове вмъкнати между дъските последователно, подклаждащи сексуална багажник близо един до друг.

Монтажът е по-подходящ за самочувствие. Те не се разхлабват като ноктите. Освен това, те винаги могат да се развиват, без да се нарушава целостта на самата дъска.

Също така, слотовете могат да бъдат отстранени, като се направи допълнително покритие от шперплат или листа от ПДЧ.

Отстраняване на боя

Това се случва, че подът не изпръсква и не се огъва, но през годините той е боядисан толкова много, че започва да отлепва парчета. Естествено, това не осигурява естетическо или физическо удоволствие, тъй като такива парчета обикновено силно влияят на измиването на подовете и могат да причинят нараняване на краката.

Изходът от тази ситуация се вижда по два начина. Първият е на върха на шперплата, ПДЧ, дървесни влакна или да получите мелница и премахване на всички стари бои за почистване на дърво. Машината не трябва да се купува - тя може да бъде наета от приятели или приятели.

Когато старата боя се отстранява, можете веднага да проверите състоянието на дъските. Неефективните предмети (засегнати от гниене, усукани, напукани) трябва да бъдат заменени и същевременно да се елиминира скърцането или събирането на сексуалните летви.

Сега ще имате практически нов етаж, който трябва да пролифит, шпакловка и шлайфане, след като се изсуши. Отново проофифить и вече след боядисване с масло или друга боя. Ако използвате други видове бои, препаратът ще бъде различен от описания.

Пълна или частична подмяна на подови настилки

Преди началото на подобен грандиозен ремонт е необходимо да се отстранят всички мебели от стаята, да се махат цолите и да се демонтира старата подова настилка.

събаряне

Демонтиране на пода

Self Repair

Отстраняването на дъските не е толкова проста задача, колкото изглежда на пръв поглед. Въпросът е, че за устройството на дървен под, най-често се използват специални дървени редки, имащи от една страна жлеб и с друг герб. С течение на годините тези стелажи са толкова здраво свързани помежду си, благодарение на боята, шпатията и мръсотията, че е много трудно да се отделят помежду си, без да се разделят гребените.

Първата дъска от стената най-вероятно ще стане неизползваема, защото на това място е необходимо да вмъкнете инструмент - издърпайте, длето или монтаж. След това дъските трябва да се отделят един от друг, внимателно да ги закачат в ставите.

Отстранените рейки проверяват и избират онези, които могат да бъдат използвани отново. След това се оценяват изоставанията за гниене, бъгове, разстояние между тях и целостта. Ако е необходимо, двата дъски и трупи трябва да бъдат третирани с формулировки срещу разпад, насекоми и огън.

Избиране на нов материал

Независимо от какъв вид ремонтни работи ще направите - изцяло или частично, ще имате нужда от нови релси. Когато избирате материала, трябва внимателно да прегледате всяка дъска, за да не получите дефект - с възли, пукнатини или гниене.

Освен това е препоръчително закупеният материал да се постави за няколко дни в стаята, където се извършват ремонтите. Това е да се гарантира, че дървесината е изсушена и е придобила максимална хоризонталност. В този случай той трябва да лежи върху равна повърхност или върху уплътнения с еднаква дебелина.

Стандартните размери на подовата релса са 125 мм широка, 25 мм или 50 мм дебела. Има дъски и по-широки ширини. Те са по-евтини и ги подреждат по-бързо, но с течение на времето такава дъска може да бъде изкривена - огъната или огъната.

Новата рейки също трябва да се третира с антисептици и забавители на огъня. Ако повечето стари дъски са подходящи за повторна употреба, те трябва да бъдат номерирани при демонтажа, така че по-късно те да попаднат на мястото си.

Полагане на нов етаж

Нов етаж в къщата

Устройството на дървен под

Едновременно с ремонта на пода, е възможно да се затопли подземното пространство, да се увеличи броят на трупите, ако преди е имало отклонение на подовите релси, или да се постави топъл под. Оптималната стъпка, с която се поставят закъсненията, е 0,6-0,8 м. В тази ситуация дъските няма да се огъват под тежестта на човек.

За изолация могат да бъдат използвани листове от експандиран полистирол, минерална вата базалт или фибростъкло, експандиран глинен чакъл и други материали. Ако замяната на старото покритие се извършва в жилищна сграда, където основата на пода е стоманобетонна плоча, първо поставете нагревателя. Затваря се с филм с бариера срещу пара, който се разпространява чрез ленти с припокриване 15-20 см. Краищата се запечатват с лепилна лента. Като парна бариера може да се използва конвенционален полиетиленов филм или по-съвременни материали. Но това е по преценка на собственика.

Когато ремонтирате дървени подови настилки със собствени ръце се извършва в частна къща, все още трябва да проверите и евентуално да поправите междинните стълбове, на които почиват трупите. Затоплянето в частна къща обикновено не се прави, защото пространството под подовата настилка трябва да се проветрява през проходните отвори, разположени в основата на сградата.

Новите стелажи започват да се нанасят върху дървените трупи на разстояние не по-малко от 1 см от стената. За да не се движат, поставете няколко клинове между първата дъска и стената. В същото време, стека 5 парчета, но не ноктите всеки. Това е необходимо, така че по-късно при настройване на дъските е възможно да се извади този временни нокти и да се направи занитване на стелажите. Ако дъските се нуждаят от рязане, то трябва да бъде направено така, че ръбовете да падат върху средата на лагерната греда.

Обърнете внимание! Купирана по дължината на зъбната рейка е необходимо, така че не се окаже страничната линия, тъй като на това място често се случва отклонение или огъване дъски по ширината или ръба ще бъде премахнато.

След като са поставени всички плочки, винтовете са усукани, те правят подравняването на равнина или шевна машина.

Полагане на покриващ лист

Полагане на листове от ПДЧ

Шпакловка на дървени трупи

Ако решите да поставите листове от ПДЧ или шперплат, MDF или MDF плочи вместо дъски или над стария етаж, тогава трябва да изберете материали, които са устойчиви на влага. При монтажа на листове от ПДЧ директно върху дървесината разстоянието между последните не трябва да надвишава 40 см, а дебелината на панела трябва да е най-малко 18 мм.

Сега има листове от ПДЧ с плосък ръб и листове, когато има гребен и канал. Съединението на листовете трябва да пада върху средата на гредите. Полагането на листове с гладки ръбове започва в ъгъла на стаята. Между стената и ръба на панела от ПДЧ, както в случая на плочката, оставете празнина от 1 см.

Листчета с жлеб и герб са поставени през закъснението, подобно на секс баровете. Препоръчва се слой от водоустойчиво лепило да се полага върху ръбовете на листовете, които нямат шарнирна връзка за по-сигурно свързване между тях. Лепилото трябва да се почисти незабавно с влажен парцал. Листовете се заплащат с помощта на дървена или гумена кинянка, за да се избегне раздробяването на ръбовете.

Свръзките между листовете са размазани. В края на полагането на ПДЧ около периметъра на стаята фиксирайте основата с помощта на самонарезни винтове, ако такъв е основният етаж. В противен случай, первазът се монтира след полагането на покритието - ламинат, килим или линолеум.

заключение

Никой материал не може да служи вечно и дори едно дърво е още по-голямо. И за да се забавят ремонтите, е необходимо да се спазва технологията на устройството на дървен под и периодично да се извършват превантивни ремонти по време на работа. Това не изисква големи финансови разходи, но значително ще увеличи живота на подовата настилка от дърво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на подове Ремонт на паркетРемонт на подове Ремонт на паркет
Тънък ремонт, отколкото покриване на пукнатините в дървения подТънък ремонт, отколкото покриване на пукнатините в дървения под
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
Ремонт на меки покривиРемонт на меки покриви
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Как да се премахне скърцането на floorboardsКак да се премахне скърцането на floorboards
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
ПодовеПодове
Подови конвекториПодови конвектори
» » Ремонт на пода със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com