Ремонт на къщата като под

Как да прекроим пода

Дървеният под в частен дом е традиционен под, който няма смисъл да замества нещо друго. В края на краищата, дървото създава в помещението вид уют, комфорт и спокойствие, генерира топлина, специфична миризма, не изисква специални грижи, когато се използва правилно. Но, както всеки естествен материал, дървото губи своите качества и свойства през годините, което води до необходимостта от редовни ремонти. Следователно, въпросът за това колко правилно е да се реставрира дървеният под, днес звучи доста често от обикновените хора, които решиха да извършат този ремонт със собствените си ръце.

Възможни проблеми с дървените подове

Шпакловка на пода

Подово покритие с шперплат

Няма да говорим за това колко добре е да живеете в къща с дървени подове, но веднага започнете да изучавате въпроса. Всеки ремонт започва с дефинирането на работната повърхност. Преди нас е дървен под, състоящ се от лагера и плочки. Какви са възможните проблеми с всички тези елементи? Дефекти на дървения под, който е бил експлоатиран в продължение на много години, може да бъде изобилстван.

Без да се разсейваме от тривиалностите, ние ще обозначим основните дефекти, които се появяват най-често:

  • Скреч панели.
  • Слотовете между дъските.
  • Мухъл.
  • Липса на дъски.

Това са много сериозни недостатъци, които могат да бъдат коригирани само по кардинален начин. Най-добрият вариант е напълно да демонтирате дървената конструкция и да инсталирате отново всички елементи, като използвате само нови материали. Всъщност ще получите сериозен ремонт на сексуалната основа, което ще изисква сериозни инвестиции. Плюс времето прекарано. Ето защо, съвет - внимателно проучване на дървена конструкция и определяне на качеството на нейните елементи. Определете онези, които са станали неизползваеми - ще трябва да ги замените.

Това е старание, изискващо знания и опит. Ето защо, поканете да оцените качеството на дървения под в дома на специалиста си. Плащайте го за услугата - той ще се възползва евтино. Но вие ще бъдете 100% сигурни в качеството на подовите елементи.

Замяна на трупи

Най-трудният и отнемащ време процес при всички ремонти е подмяната на трупи. В края на краищата, тази конструкция е под дъските и за да получите поне едно закъснение, трябва да вдигнете дъските от определена област. Така че, имате нужда от драйвер за нокти, за да извадите фиксиращите нокти, които свързват лагерите и плочките.

В този случай има един малък нюанс, от който зависи външността на дъските. Под нокътя трябва да поставите малък уплътнител под формата на дървена пръчка, върху която ще почива. За да извадите ноктите, ще трябва да приложите достатъчно голяма сила, от която може да се образува зъб на дъската. Ето защо уплътнението е толкова необходимо.

След като стигнете до закъснението, ще са ви необходими други инструменти, с които ще разрушите неуспешните закъснения. Най-важното - да не се изправяте с тях, да ги разбивате, да ги смачквате и да ги хвърляте в боклука. Не оставяйте този боклук до по-добри времена - можете да го използвате като гориво. След това трябва да инспектирате основата - бетонна замазка или подпорни греди. Не забравяйте да се уверите, че повърхността, на която ще се инсталират нови изостатъци, е силна и равномерна. Ако тези цифри ви объркат, ще трябва да ремонтирате и пода под структурата на изоставането в местата, където се променят самите изоставания.

След всички тези операции можете да започнете да инсталирате нови елементи от системата за забавяне. Обърнете внимание на метода на привързване - във всеки случай този процес може да се извърши по различни начини. Например, през закъснението на бетонния под или чрез монтажа между боксовете и закрепването към тях. Има опции, така че можете да изберете от тях най-лесните и евтини.

Важно! Новоопределените елементи на структурата на лагерите задължително се третират с антисептични разтвори.

Замяна на дъски

Замяна на подови дъски - всъщност това е процесът на възстановяване на пода. Както при изоставането, плоскостите трябва да бъдат проверявани за дефекти. Ако откриете големи пукнатини или чипове на тях, ще трябва да промените тази част от пода. Не оставяйте елементите с дефекти, ги залепете със специални маски и разтвори, дръжте антисептици и извършвайте други ремонтни дейности. Този дървен материал, макар и добре ремонтиран, няма да издържи една година. Натоварванията на пода са големи, което означава, че откритите и ремонтираните дефекти ще продължат да се появяват.

Следователно, не трябва да спестявате пари или материали. Премахнете дъските, като неуспешните закъснения, и ги хвърлете в кошчето. Но старият дървен под - това е мястото, където, освен счупените дъски, със сигурност ще откриете пропаст между плочките. Какво да правим с тях? За да се премахнат тези дефекти, има процедура за рализиране на половете. Този процес не е нов, но технологията на неговото прилагане е изработена до последния детайл. Всъщност това е изграждането на дървен под.

Разбира се, малки разстояния между дъските могат да бъдат ремонтирани по опростени начини, които не изискват сложни операции по ремонт.



Какви са тези начини?

  • Ако пропуските не са много големи, те могат да бъдат запечатани с обикновена монтажна пяна, напълнена с тапи, на базата на полимерни материали или битум. Първият вариант е по-добър, защото под влиянието на високите температури битумът може да тече и да започне да излъчва миризма.
  • Ако разстоянията са средни по ширина, можете да подготвите дървените ламели, като им придадете форма на клин. По-малката страна на такъв прът се закопава и горната широка равнина достига до нивото на равнината на пода. Тези ламели могат да бъдат фиксирани с винтове към лагерите или залепени към дъските.
  • Преди това майсторите са използвали самопроизводители. Те са направени от пали, който е обработен с боя, смесена с гипс. При изсушаване се получава достатъчно надеждно покритие, което изцяло и херметично затваря пролуката. Недостатъкът на тази технология е, че такъв материал бързо се влошава под въздействието на мокро почистване.

Плащане за етажа

Боядисване на пода

Ремонт на дървен под

Нека да се върнем към събирането на пода като най-ефективния начин за решаване на проблема с неговия ремонт. Тази технология не е лесна и отнема много време. Във всеки случай, това ще отнеме много. Този процес започва с пълното демонтиране на плочките, които ще трябва да дефектирате, т.е. да се определи тяхното качество и при необходимост да се заменят нискокачествените с нови. Не забравяйте да проверите изоставането и да ги лекувате с антисептици.

Сега една от стените лежаше на първата дъска. Имайте предвид, че е необходимо да оставите празнина от 1 см между нея и стената. Това ще позволи на пода да се разширява с различна температура и влажност. Обикновено за дъска от дъски използвайте оребрени дъски. Така че поставете дъската с трън по посока на стената. Уверете се, че сте подравнени, така че дъската да е точно успоредна на стената. И сега можете да монтирате винтовете, които са монтирани в канала на дъската и са вдлъбнати в тялото на дървото, така че да не виждате шапките.

Следната операция може да се счита за подготвителна. Ще ви трябва солидна плоска рейка, която е поставена до първата дъска и е закрепена към лагерите с винтове. Разстоянието между тези два елемента трябва да бъде с 5-6 см повече от ширината на използваните дъски. След това трябва да поставите втората плочка за плочки, първо да я вкарате в жлеба и да го натиснете добре. Но подобно състезание ще бъде нестандартно, затова се нуждаете от рейк, поставен на пода. Между него и втората плочка за подова настилка се вкарват няколко предварително приготвени дървени клинове. С тяхна помощ има силно пресоване на два дъски един към друг.

Незабавно прикрепете втория панел към дървените трупи с помощта на самонарезни винтове. Закрепването, както в първия случай, е направено в жлеба на дъската. Сега извадете багажника и го преместете на ново място. Всички други етапи се извършват точно съгласно описаната технология. В това време рализирането на половете свърши и преди вас самолетът е без нито един пропуск, към който се стремихме.

Но това все още не е готов етаж. Старите табла, за съжаление, не се различават равномерно. Връзките между плочките за подова настилка, разкопките и други незначителни дефекти ще останат, затова ще трябва да се бият с тях. Най-лесният начин да се отървете от всички тези дребни проблеми е да полирате сексуалната повърхност.

Има две възможности:

  1. Ръчно използване на самолет и шкурка. Това не е толкова просто и много дълго. Ако все пак сте избрали тази опция, тогава ще ви дадем съвет - необходимо е да работите с рендето не само по дъските, но и в други посоки.
  2. Механичен метод, при който се използва специален апарат - шлайфмашина. Работата с него се извършва бързо, качествено и сравнително лесно.

И последният етап в процеса на подреждане на подове е монтажът на первази. Никога не закрепете основата към пода, а само към стените.

Как да премахнете скрипта за надраскване

Грундиране на дървен под

Как да се премахне скърцането на секса

Смачканите подови дъски създават усещане за домашен комфорт. Но силна драскотина действа върху вашите нерви и става неприятна, което означава, че трябва да се отървете от нея. Как?

Първо трябва да определите мястото, откъдето идва. След това открийте причината, защото не само дъските, но и закъснението могат да се скърчат. Ако скърцането идва от дневника, най-вероятно те са свободно притиснати към основата, така че ще е необходимо да се инсталира отново. За да направите това, на мястото на открития дефект пробийте проходен отвор към основата. Сега вземете тънка тел и измерете разстоянието от повърхността на дървения под до гениталната основа. Това се прави, за да се определи дължината на винта. Изберете крепежни елементи 30-40 по-дълго и свържете отново лагерите с основата.

Ако подовата плочка се накипи, тогава не трябва да се правят дупки. Просто на мястото на скърцането и това е връзката на изоставането и борда, инсталирайте нов винт и го завийте, така че капачката да е на половин сантиметър в дъската.

И само няколко думи за мухъл. Тази колония от микроорганизми ще се появи на места, където няма вентилация. Ето защо трябва да се погрижите за организацията на такава система. Няма нищо сложно в това. Тъй като дървеният под е монтиран върху изоставената конструкция, под него се образува свободно пространство. Това е нещо, което ще играе ролята на вентилация. Трябва само да оставят дупки в ъглите на стаята, които ще бъдат покрити с декоративни решетки. Дори и празнина от 3-4 сантиметра между изолацията и пода ще създаде всички условия, при които както подът, така и топлоизолаторът продължават дълго време.

Заключение по темата

Сега имате представа как да подредите добре пода в къщата. Днес дървените подове се използват все повече дори в градските апартаменти. Много потребители вече са нахранени с изкуствени материали. Те, разбира се, са по-красиви и по-евтини, продължават по-дълго, но естественият принцип е все още по-добър. Ето защо, дървените подове в апартамента сега не са необичайни. И това може да бъде не само бордюр, но например паркет или паркет.

За тези, които искат да видят как да подреждат подовете, препоръчваме да гледате видеоклип, специално публикуван на тази страница на сайта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние правим дървения под в гаража със собствените си ръцеНие правим дървения под в гаража със собствените си ръце
Споделяме опит, колко правилно да слагаме линолеум на дървен подСподеляме опит, колко правилно да слагаме линолеум на дървен под
Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?Какво може да бъде боя за подова настилка от дърво?
Как да изберем прозорциКак да изберем прозорци
Няколко съвета за ремонтНяколко съвета за ремонт
Ремонт на мебели от дървени елементи и рисковеРемонт на мебели от дървени елементи и рискове
Козметичен ремонт, бързо обновяване на помещенията с минимални инвестицииКозметичен ремонт, бързо обновяване на помещенията с минимални инвестиции
Колко лесно е да се справите с ремонтаКолко лесно е да се справите с ремонта
Дървената къща Тайните на строителствотоДървената къща Тайните на строителството
Таванни панели от дървоТаванни панели от дърво
» » Ремонт на къщата като под
© 2021 BggeHat.com