Ние правим дървения под в гаража със собствените си ръце

Дървен под в гаража

Гараж - едно от любимите места за всяка кола собственик, особено след като голямата стая може да служи не само дом на транспорта, но и място за съхранение на бои, лакове, строителни инструменти, както и убежище на много ненужни неща. На разположение на стаята, разбира се, не е нужно да се използват скъпи довършителни материали, и следва да се даде предимство на тези, които са удобен и лесен за инсталиране. Дървената пода в гаража - най-добрият вариант, тъй като дървото е не само надеждна, но и устойчив на масла, горива, киселини и други химически вещества, които са винаги рамо до рамо с коли.

Въпреки че дървесината не принадлежи към огнеупорни материали, тя не издържа на влага, ако е обработена с подходящи формулировки. В допълнение, тя е солидна основа, способна да издържи на шипове от зимна гума за 5 или повече години. Освен това дървото служи като добра защита срещу студа, който идва от земята през зимата, което не може да се каже за конкретната основа. Но в края на краищата, всеки собственик на кола трябва да лежи доста често под железния си приятел, като го поправя.

Монтажни характеристики

За да се правят дървени подове в гаража със собствени ръце, не е задължително да се прибягва до услугите на опитен майстор. Подобна задача е възможна и за всеки, който е запознат с основите на строителството. Единственото условие за монтаж е спазването на технологията за полагане, както и изборът и подготовката на дървесината.

Дървеният под може да се полага върху твърда бетонна основа или върху колони от червена тухла, монолитен бетон или бетонни блокове. Бетонен фундамент е за предпочитане, тъй като в случай на повреда на дървото винаги е една възможност да го замени с покритие от керамични или отново на борда, а при полюсите трябва да се опаковат само дървения под.

Избор на дърво

За да сте сигурни, че дъното на дървото напълно отговаря на вашите нужди, трябва да изберете качествен материал за инсталацията му, тъй като първите дъски, които са уловени за такива цели, няма да работят. Прекалено сух или обратното, суровото дърво впоследствие ще се деформира, което е неприемливо. При избора на материал трябва да се изследват пукнатини, възли, белота, следи от бръмбар, синьо и други дефекти.

Дъските се поемат с дебелина най-малко 2,5 см и с малка разлика. В този случай те трябва да бъдат нарязани и да са с дължина повече от два метра. Можете да изберете по-дебела дъска, например 5 см. В този случай е възможно да се инсталира забавянето по-рядко. Най-добър придобива платформа, която не образува по време на инсталацията слотове от наличните прогнози и канали по дългата страна на дъската.

Акумулаторна отвертка за отвертки

DeWALT DCD 710 SV

В допълнение към дъските е необходимо да се закупи бара със сечение от 10 × 10 см, което ще се използва като дървен материал. Не забравяйте да третирате материала със специален антисептик и забавител на огъня - това ще намали вероятността от гниене и ще отстрани риска от пожар. Импрегнирането се извършва на открито с помощта на четка или ролка. След като дъските и дървесината са преработени, те трябва да бъдат изсушени. Готовият дървен материал трябва да има степен на влага, която не надвишава 22-24.

Освен това следва да се изготвят следните инструменти:

  • отвертка;
  • самобръчкови винтове;
  • телбод;
  • измъкнат;
  • нокти;
  • тапи;
  • чук;
  • ножовка;
  • циркулярен трион.

Полагане на пода върху бетонна основа

Поставете дървените подове винаги върху дървените трупи, а гаражът не прави изключение от това правило. Помислете за полагане на пода върху бетонна основа.

На първо място, е необходимо да се постави хидроизолационен материал върху бетон, в ролята на който може да бъде обикновен покривен материал. Задачата на собственика на колата е да направи пода в гаража с максимално спестяване на пари, така че нови съвременни материали като мембрани дори няма да бъдат взети под внимание. Рубероидът се разпространява от ленти, чиито стави се припокриват, т.е. с припокриване.

Важно! В този случай дървените трупи трябва да бъдат разположени на стъпки от приблизително 0.4-0.5 м, така че след известно време те да не се огъват под тежестта на колата. Дървените трупи са разположени в дългата страна на гаража.

Полагане на шперплат

Прост начин за завършване на пода

При полагане е необходимо да се използва нивото на сградата, така че подът все още да е плосък и хоризонтален, въпреки че се извършва в нежилищни помещения. Възможните неравности на бетонната основа, както и височината на чистия под, се коригират от облицовката под труповете на дървените клинове.

Първоначално няколко жлебове се подреждат срещу противоположните стени на хоризонтално ниво и между тях се опъва нишка, през която се сглобява междинното закъснение. Изложени на нивото на изоставане, са закрепени към бетонната основа с дълги дюбели.

Следващата стъпка е поставянето на плочката. Обикновено в продажба те са с дължина 6 метра, което е подходящо за среден гараж. Всички дъски трябва да бъдат с еднаква дебелина, за да могат да издържат теглото на колата и други товари, които са възможни в гаража.

Дървеният материал е поставен назад и е здраво, така че да не се образуват пукнатини. При монтирането на подовата релса се използват клинове като разделители, за да се изравнят дъските възможно най-плътно. Стелажите се закрепват към трупите с пирони или дървени винтове.

Шпакловка на пода

Друга възможност за дървен под е полагането на шперплат или ПДЧ. Технологията предполага подреждане на нивелиращ слой бетон. И колкото по-дебел е, толкова по-голям товарът може да издържи на земята. Или с по-малка дебелина на бетоновия слой е необходимо армирането на основата да се извърши с метална мрежа, чийто диаметър трябва да бъде 0,8-1,0 cm.

Обърнете внимание! Шперплатът трябва да бъде избран за влагоустойчива и най-голямата дебелина, която е достъпна само. В края на краищата масата на най-малката кола няма да бъде по-малка от един тон. В този случай плочките от ПДЧ като основно покритие не се препоръчват - те бързо се разпадат от висока влажност и механично въздействие.

Етаж с нагревател

Регулируем под в гаража

По принцип платките от шперплат и ПДЧ трябва да бъдат защитени отгоре с друго покритие, което ще бъде твърде скъпо за гараж.

След завършване г. дъските или фасети на това, ако е избрана тази опция, фугите между стените и пода е необходимо, за да затворите первази и повърхността на пода е напоени с предварителна обработка на дърво сушене масло - естествен или синтетичен. Някои занаятчии пренебрегват този етап от инсталацията и оставят всичко, както е. Но напразно. В края на краищата едно дърво е естествен материал, който изисква специално лечение. Разлят случайно, бензинът ще остави петна по повърхността, които ще бъде невъзможно да се отстранят.

Полезни съвети

Азоби дърво

Друга възможност за довършителни работи

След като дървеният под в гаража е оборудван със собствени ръце, той ще изисква от собственика на автомобила необходимата грижа. Необходимо е да се поддържа чистият гараж. Това важи особено за тези, които ремонтират автомобила сами. В края на краищата, без значение колко внимателно се опитвате да работите с инструменти, перфектната чистота няма да работи.

Абразивните частици на пода, оставени по време на ремонта, могат в бъдеще да причинят разрушаване на дървеното покритие. Разлят бензин, масло или дизел ще напусне петна и ще "мирише" през цялото време. Ето защо, преди да започнете ремонта на автомобил, трябва да се подготвите за това. Това е възможно, да се постави филм, и след приключване на ремонт внимателно, за да изчистите подовата повърхност, до миене с миещи течности.

Важно! На места, където колелата на автомобила постоянно ще се движат, е възможно да се поставят гумени постелки или конвейерна лента. Те надеждно защитават пода от ударите на сгъваеми гуми върху него, като по този начин удължават живота на автомобила.

заключение

Както можете да видите от по-горе, е възможно да се направи всеки собственик на кола в гаража на дървен под, без да е професионален строител. Основното нещо е изборът на качествени материали, работа и търпение. И да получите информация за това как, какво и в какъв ред да направите, можете да намерите на страниците на множество портали за строеж или от познати професионалисти. Само тогава ще бъде гарантиран положителен резултат и гордост за извършената от тях работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гараж от бара със собствените си ръцеГараж от бара със собствените си ръце
Изграждане на рамков гараж със собствени ръцеИзграждане на рамков гараж със собствени ръце
Гараж от профилна тръба със собствени ръцеГараж от профилна тръба със собствени ръце
Гараж на глътки с гърди със собствени ръцеГараж на глътки с гърди със собствени ръце
Отопление в гаражаОтопление в гаража
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
» » Ние правим дървения под в гаража със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com