Тънък ремонт, отколкото покриване на пукнатините в дървения под

пукнатини в дървения под

Говоренето за достойнствата на дървените подове може да бъде много дълго, но те имат един съществен недостатък. В процеса на експлоатация се появяват пукнатини в дървения под. Такъв дефект не само нарушава естетиката на подовата настилка, но също така причинява течения и топлинни загуби. Премахнете скърцането на дървения под, можете да запечатате слотовете в него със собствените си ръце, като използвате както модерни, така и "дядо" начини.

Причините за появата на скърцането и пукнатините

Основните причини за появата на скърцане на дървени подове или пукнатини в покритието са характеристиките на неговата работа. През зимата, когато отоплителният сезон продължава, влажността в помещението е значително намалена. При такива условия дъските изсъхват и се деформират. През пролетта влажността отново се връща към нормалното, но дървото вече не може да си възвърне оригиналната форма. Единственият възможен начин да се избегне появата на пукнатини в дървения под е да се поддържа оптимален микроклимат и постоянна влажност 40-60.

Деформацията на дъските може също да доведе до нарушаване на технологията за полагане на пода. По принцип основата за настилката е циментово-пясъчна замазка. Най-малкото нарушение на хидроизолацията ще доведе до подуване на дървото, подуване на повърхността и други дефекти.

Причината за скърцане на пукнатини, пукнатини или пукнатини в дървения под, може би грешен избор на материал за подови настилки. Някои видове дървесина са склонни да се деформират при най-малка промяна в влажността. Най-добрият вариант е иглолистната дървесина или дъб.

Технология на ремонта

Извършете ремонтите веднага след появата на първите дефекти. Не се колебайте, ако подът е избухнал или има малки пукнатини между плочките. Реализирани навременни ремонти вземат по-малко енергия и ресурси, отколкото работи проблем да се справи с което само ще помогне демонтаж на старата покритие и подови настилки в новия под.

Отърви се от скърцането

Появата на скърцане свидетелства или за грешки, направени по време на подовата настилка, или за факта, че дъските започнаха да се напукват. Най-лесният начин да премахнете скърцането на дървен под е да подсигурите плочките за подова настилка. Те са просто заковани с няколко нокти на мястото, където се появява дефектът. По същия начин, не само можете да премахнете драскотината, но и да възстановите целостта на дървения под, ако дъските се огънат.

В случаите, когато скърцането на дървен под е причинено от инсталационни грешки, не винаги е възможно да се справят с такива методи. Например, плочките за подови настилки могат да се сгърбят, ако лостовете са разположени неоправдано надалеч. Елиминирайте шумовата шайба само след пълно демонтиране на капака и закъснението на залога.

Зареждане на слотове

Възможността да се отървеш от голям прорез

Вмъкваме тънка лента в слота

Преди да започнете да запечатате пукнатините в дървения под, трябва да се справите с местата за повреда. Те трябва да бъдат внимателно почистени от отломки и прах. Почистете слотовете с твърда четка или шпатула. След такава подготовка е възможно да се продължи с избора на подходящ състав.

маджун

За да се запълнят пукнатини и пукнатини в дървен под е възможно с помощта на обичайните shpatlevki, но само при условие, че дефектът е с малки размери. При силно отклонение на плочките за подова настилка се изисква допълнително използване на дървени летви. Добър за тази работа шпакловка на базата на тапет лепило и дървени стърготини. За да се подготви съставът на дървени стърготини, излива вряла вода и се оставя да набъбне за около час. В охладената маса се добавя тапетна паста, докато сместа стане вискозна.

За да се ремонтират пукнатините, съставът се притиска към мястото на повреда чрез шпатула. Необходимо е замазката да бъде въведена възможно най-дълбоко. Третираните по този начин пукнатини на дървения под трябва да бъдат изсушени в рамките на 2-3 дни. Изсушената повърхност се изравнява с шкурка.

Друг начин за елиминиране на щетите е използването на лепило за дърво и дървени стърготини. Лепилото за дърводелство се разрежда с вода в съотношение 2:15. След пълно разтваряне, към течността се добавят 5 части стърготини и 5 части цимент. Недостатъкът на този състав е дълъг период от време за пълно изсушаване. Не по-малко от две седмици.

Скъсване на кабела

Cord да ви помогне

Друг прост състав може да бъде направен от фино нарязана хартия и паста. Хартията се излива с вода и се оставя да набъбне, изважда се и се свързва към пастата. Принципът на използване на "замазка" е същият като в предишните версии.

Не е нужно сами да подготвите композицията за ремонт на подове. Магазините предлагат богат избор от готови дървени пълнители.

Такива състави са по-добре избирани и в случай, че е необходимо да се поправят големи дефекти. Силиконовите или акрилни уплътнители са добре пригодени. Те са специално проектирани за третиране на дървени повърхности, залепват се добре, бързо изсъхват и не оцветяват. Замазката се извършва със спринцовка, с помощта на която съединението се вкарва в пукнатината.

Премахване на пукнатини между пода и стената

Начинът за отстраняване на този дефект зависи от размера на пукнатината. В мястото на повреда е необходимо да се демонтира основата. Пукнатини на 5 см са напълнени с парчета пяна или монтажна пяна. Малки повреди могат да бъдат покрити с шпакловка, след което е монтиран нов цокъл.

Прорезите в пода, направени от мишки, не са достатъчни само за покриване. Ще се изисква профилактика срещу гризачи. За тази цел циментовият разтвор със счупено стъкло се излива в пукнатината. След това повредената зона може да бъде покрита с шпакловка. След като се изсуши, повърхността се шлайфа, шлайфа и боядисва.

Големи празнини от гризачи могат да се запълнят с циментова замазка с алуминиева дръжка. Тази мярка е добра за ваканционните домове, които от дълго време остават без надзор на собственици.

Използване на релси

Уплътнител Perma-Chink

Уплътнител за дървени къщи

Рейки е добре да се използва, ако щетата е неравномерна. Работата се извършва на няколко етапа:

  • Несъответствието между дъските се смила, след което се вкарват вдлъбнатини в пукнатината.
  • Рейки са изработени от бор. Всеки от тях трябва да има дебелина около 0,5 мм по-малка от пролуката.
  • Плясъкът и ламелите се намазват с лепило.
  • Повредите се поставят в предварително инсталиран език и подготвени ламели.
  • Запълва се малки дефекти с PVA и дървени стърготини.
  • След като замазката се изсуши, повърхността се шлайфа с шкурка.

При използването на този метод е необходимо да се има предвид, че дървото ще се различава по цвят на местата, където са поставени летвите. Тези места се третират с петна и покрити с лак. За да не се забелязва съвпадането, преди боядисване на петна по дъската, се прилага лента за боядисване.

Методите на "дядо"

Има много алтернативни методи на дядо за фиксиране на травми в пода. Нека да видим как да оправяме пукнатините в пода, в допълнение към шпаклите и шкафовете:

  • Дължината на щетите се намалява с теглене, което се използва при водопровод. Той трябва да бъде добре напоен във всяко лепило и запушен в слот. Можете да боядисвате повърхността веднага след като лепилото изсъхне.
  • Подреждане на подови настилки от листови материали - фибростъкло, OSB, шперплат - над стария етаж. В този случай директно върху старите дъски се пълнят с ламели, полага се хидроизолация и се полага ново покритие.
  • Един от най-надеждните методи е използването на епоксидни, разредени с втвърдител и цимент в съотношение 1: 1. Методът е подходящ само за малки щети. Съставът е изпълнен с малък плъзгач, повърхността е смляна и боядисана.

Неестетични и много големи пукнатини

Подравняване на пода

Отгоре, шпакловките могат да се отварят с лак

Всички горни методи са подходящи, ако прорезите не са много големи. Ако подовата настилка е много повредена, няма да е възможно да я управлявате. Единственият начин да се справим с проблема ще бъде демонтирането и преградата на старото покритие.

Старите табла се отстраняват, като се използва конвенционален нокът. След това те се избират от цели, здрави и неповредени плочки за подова настилка. Липсващите табла ще трябва да бъдат закупени. След това подът се поставя, подовите плоскости се прикрепват плътно един към друг и внимателно се закрепват към закъсненията.

заключение

Има много начини за ремонт на пукнатините в дървения под. Обадете се най-доброто от всеки от тях определено не може. Всичко зависи от състоянието на пода, размера и дълбочината на повредите, причините, причинили напукването и деформацията на покритието. Във всеки случай можете лесно да се справите с този проблем без затруднения, ако извършвате бързи ремонти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на пода в Хрушчов със собствени ръцеРемонт на пода в Хрушчов със собствени ръце
Ремонт на къщата като подРемонт на къщата като под
Ремонт на подови настилкиРемонт на подови настилки
Дървени подове Техники за полагане на различни основанияДървени подове Техники за полагане на различни основания
Ремонт на пода със собствените си ръцеРемонт на пода със собствените си ръце
Етажът в сградата потрепва какво да прави?Етажът в сградата потрепва какво да прави?
Ако дървените подове викат какво да правят?Ако дървените подове викат какво да правят?
Как да се изравни дървен подКак да се изравни дървен под
Доказани рецепти, как да се отървете от скърцането на сексаДоказани рецепти, как да се отървете от скърцането на секса
Как да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръцеКак да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръце
» » Тънък ремонт, отколкото покриване на пукнатините в дървения под
© 2021 BggeHat.com