Как да се изравни дървен под

Подът в стаите на всеки апартамент или къща може да бъде различен и, разбира се, всеки иска повърхността му да е плоска. Много хора задават въпроси: "Как да изравним дървения под?" И "ще трябва ли да смени дъските или да ги разглоби до дъното?".

За да се отговори на горните въпроси е необходимо първо да се разгледат различни видове дървени подове:

Дървени подови настилки.>Дървен под - екологично, топло и трайно покритие. Това е важно предимство сред другите повърхности и затова искате да поддържате този тип етаж години наред, когато купувате дом. Има няколко начина да направите това.

Елиминиране на светъл, неравен дървен под

Ако подът е леко неравен, тогава имайки минимум инструменти и материали, това може лесно да бъде фиксирано. Ако дървения под нужда повърхностна обработка има на възраст от дъските, е необходимо да се премахнат тези съвети, otstrugat тях и повторно сгъвам, регулиране на размера на пода.

Този метод е доста дълъг и отнема време, но относително евтин.

Можете да използвате и машина за шлайфане Looping "floor">дървена настилка и да получите по-бърз резултат. Но и тук има някои недостатъци: методът е доста труден и мръсен, освен това, преди да започне работата, е необходимо всички кошари на ноктите и винтовете да се удавят колкото е възможно по-дълбоко, в противен случай инструментът може да се повреди.

Отстраняване на различията на дървена повърхност

Отстраняване на различията на дървена повърхностС този метод, Изравняване на "подовата на ръка - сухи смеси за изравняване на пода">подравняване на пода, което има незначителни различия.

Сгъваемите подови дъски са фиксирани с пирони или винтове. Съществува модерна технология за завинтване на винтове - използването на отвертки. Тези инструменти могат да бъдат закупени в почти всички строителни магазини. Лесно могат да удавят хардуерни капачки в дърво на максимална дълбочина. Между дъските може да има и гънки и неравности. Такива дефекти се изравняват с акрилова замазка. Тази процедура е лесна за изпълнение и е напълно способна да изпълнява начинаещ майстор. Но заслужава да се отбележи, че такъв метод е в състояние да изравни само малки дефекти.

Отстраняване на пукнатини в дървения под

По време на работа може да има разнообразие от пукнатини между дъските. За да ги премахнете, е необходима смес от лак, шпакловка и дървени стърготини, което е пиада на цвета й, което е подобно на цвета на пода. Този метод е трудно да се прикрият различни малки кухини и нередности. Също така с помощта на тази смес можете да премахнете гнезда на насекоми, които унищожават дървото.

Плочка или ламинат

Плочка или ламинатДа направя Полагане на "ламинат със собствените си ръце">ламиниран паркет или плочки на вече изравнени дървени подове, е необходимо да се направи допълнителна технологична работа. Добрата вентилация е много важна. Необходимо е да се изравни влажността на помещението и покритието. Извършвайте антисептично третиране на всички дървени подове.

За да се постигне по-голяма равномерност на пода, като се вземат предвид температурните разлики, е необходимо допълнително покриване на дъските преди полагането на плочки или ламинати върху дървения под. Ако дъските са стари или вече напълно гнили, те трябва да бъдат заменени с нови. По-нататък на покрива е необходимо да се направи подова настилка от фибростъкло или ПДЧ (можете да използвате шперплат и гипсова мазилка).

Шперплат върху дървена стойка

Шперплат е най-подходящ за тази цел, но на негова цена, не всеки ще си позволи да го използва.

Има три вида шперплат:

  • Дървен шперплат (обикновен, често бреза).
  • Шперплат FC (се характеризира със стандартна устойчивост на влага).
  • Шперплат PSF (се характеризира с повишена устойчивост на влага).

Тук трябва да се вземе много сериозно Полагане на "шперплат върху дървен под">шперплат върху дървения под. Следва да се отбележи, че при голям брой нередности, използваният материал също трябва да има достатъчна дебелина. Листовете се фиксират на всеки 1-2 метра с винтове, в този случай не трябва да има връв.

След приключване на горепосочената работа, препоръчваме отново, внимателно да проверите готовия под за равномерност.

Ако се открият големи дефекти, шперплатът трябва да бъде преработен отново върху дървения под, внимателно изпълнявайки всички процедури, така че във времето този под не изисква допълнителна работа по подравняване.

По този начин, гладки дървени подове им позволяват да стека на върха на теракот, линолеум или ламинат, винаги допринася за даване на стаята благороден вид, както и собственикът на къщата ще изглежда много икономически човек.

Намажете дървото - реалност или мит



Какво друго съществува за дървен под? Съвременната наука е стигнала до факта, че тя е създала технология, която ви позволява да нанесете замазка върху дървени подове с някои съединения. Това допринася за по-бързото изравняване на половете.

Въпреки че в този процес се изискват редица условия. Много е важно да се използват материалите на вече доказани водещи производители. Смесите им лесно се втвърдяват, подсилват с влакна и лесно се изравняват. Не се препоръчва да се използват смеси с дебелина повече от 10 mm.

Още преди подовата настилка трябва да се уверите, че всички налични подови дъски се прикрепят към трупите достатъчно надеждно. Всички тънки и изгнили дъски трябва да бъдат заменени, а тези, които са люлеещи се и нестабилни - допълнително да обвързват. Важно е фактът, че подът не трябва да крещи и да се изплюе. (вж. Как да "премахнем скърцането на секса">Как да се премахне скърцането на секса)

При констатиране на евентуални течове на разтвор места и отвори - те трябва да бъдат ремонтирани. Всички слотове, които са разположени между дъските zashpatlovyvayutsya. Само неподходящо използване за тази цел водоразтворим shpatlevki.Pered замазка трябва да се премахнат всички цокли и да ги замени с по-фини doschechki.Oni затворите разстоянието между стената и пода. След това, разликата между дъските на пода и се наложи да се направи качествена zashpatlevat.

Това постига състоянието на пода, което няма да позволи на разтвора да падне под дървения под. По този начин дъските няма да бъдат влажни и тяхното разпадане няма да се случи. След като дъската е напълно изсушена, плочите между стената и пода могат да бъдат изтеглени. Полученото разстояние ще улесни необходимата вентилация на долния слой на дървения под.

Дори преди полагането на замазката е необходимо да се почисти и грундира пода. Същевременно влагата в сместа ще бъде забавена, няма да бъде погълната в дървото, освен това адхезията ще се подобри Изравняване на "подови смеси">изравняване съединение и основите.

Ако дървеният под, направен от собствените си ръце, изглежда слаб и не твърде силен, то може да бъде укрепен с помощта на фибростъкло окото. За да направите това, като степер и скоби, трябва да прикрепите мрежата директно към пода.

При отсъствието на телбод, по време на нанасянето на замазката, е възможно напълно да се потапя мрежата в сместа. Трябва да се отбележи, че местоположението на решетката трябва да е в долната трета от слоя на замазката, в краен случай - в средата.

Тази изравняваща смес се нанася с назъбена или стоманена шпатула. Повърхността изсъхва достатъчно бързо и след 2-4 часа ще може да се разхожда из стаята.

След като получи плоска повърхност, тя не трябва да се оставя в тази форма, ще бъде най-добре боядисана или Полагане "линолеум със собствените си ръце">за да направите линолеум облицовки, плочки или ламинат. Тази работа трябва да бъде извършена 48 часа по-късно.

Опции за изравняване на дървени подове

Така че, да подчертаем още няколко въпроса: "Как да изравним дървен под под ламинат или шперплат? Ще могат ли всички гореописани видове работа да създадат база за ламинат?".

Разбира се, те ще го направят. Съществуват обаче два по-подходящи метода.

Един от тях се основава на запълване между закъсненията на всички кухини. За тази цел ще бъде отличен материал Разширена глина "за пода">разширена глина за пода. Стиропор се полага на върха, гипсокартон или шперплат се закрепва върху цялата конструкция с винтове. Полистиролът няма да позволи на шперплата да се огъне; ще играе ролята на амортисьор.

Друг начин е да се облицоват парчета шперплат, покривен материал или плочи от дървесни частици при изоставане. Това ще ви позволи да изравнявате пода без значителни разходи, защото Части от такива материали вероятно имат на склад всеки собственик.

Този метод със сигурност е евтин, но много дълъг и отнема време. В края на краищата, става въпрос, че е необходимо да се повдигат таблата на всички места на нередности и да се коригират тези недостатъци.

Основната точка е да се провери плоската на полагане на дървения под с ниво. Това трябва да се прави както преди, така и след завършването на цялата работа.
Днес много от тях предпочитат подови настилки с плоскости от твърда дървесина, поради тяхната издръжливост и екологична чистота.

Ако качествено поставите пода, извършете ремонтни работи, тогава можете да се ограничите дълго време от въпроса: "Как да изравним дървения под?". Същевременно семейният бюджет ще бъде запазен и ще бъде изразходван за други цели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и какво да изравним на специалистите по съвети за дървен подКак и какво да изравним на специалистите по съвети за дървен под
Как да нарисуваме пода на дъскиКак да нарисуваме пода на дъски
Боя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на подаБоя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на пода
Как да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръцеКак да направите или промените дървения под в апартамента със собствените си ръце
Ниско строителство строителство как да се направи етаж в частна къщаНиско строителство строителство как да се направи етаж в частна къща
За да покрием дървен под, ние избираме конструкция със защитни свойстваЗа да покрием дървен под, ние избираме конструкция със защитни свойства
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Как да се премахне скърцането на сексаКак да се премахне скърцането на секса
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?
» » Как да се изравни дървен под
© 2021 BggeHat.com